Με μια ιστορική και ταυτόχρονα πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά της 15χρονης  λειτουργίας του ΣΑΕ (κρατικός  οργανισμός που χρηματοδοτεί ο έλληνας πολίτης δια της  φορολογίας    υπαγόμενος και ελεγχόμενος πλήρως  από το  ελληνικό ΥΠ.ΕΞ)   σε ολόκληρο τον κόσμο, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΑΕ Αμερικής  με  απόφαση του υπό το βάρος των δυσμενών  οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα και των δυσβάσταχτων μέτρων που ελήφθεισαν αναστέλει την λειτουργία του! Παράλληλα με το ίδιο ψήφισμα – απόφαση κλείνει(η αν θέλετε ανοίγει) ένας κύκλος έντασης και καταγγελιών εναντίον του συντονιστή κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου ο οποίος συστηματικά αυθεραιτούσε, αγνοούσε επιδεικτικά την πλειοψηφία του ΔΣ και επέφερε μεγάλο διχασμό στην ομογένεια το 2007 όπως πρώτο είχε αποκαλύψει και καταγγείλει το Greek American News Agency με συνεχή έρευνες και ρεπορτάζ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


Απόφαση  της 7ης Μαϊου 2010

Της συνεδριάσεως του Περιφερειακού Συντονιστικού Συμβουλίου ΗΠΑ του ΣΑΕ

 

Υπό το φως των τρεχόντων παγκοσμίων γεγονότων και της καταστάσεως που η Ελλάδα έχει βρεθεί επί του παρόντος, καθώς και στην προσπάθεια να βοηθηθεί η Ελλάδα και οι πολίτες της μέσω δημοσιονομικά υπεύθυνων και συνετών δράσεων, η ακόλουθη απόφαση θα διατηρηθεί σε ισχύ, μέχρις ότου δοθεί επιπρόσθετη οδηγία από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ή μέχρις ότου και όταν η Γενική Συνέλευση της περιφέρειας ΗΠΑ εξουσιοδοτηθεί και ενημερωθεί από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ή μέχρις ότου το περιφερειακό συμβούλιο ΗΠΑ του ΣΑΕ αποφασίσει ως σώμα να ακυρώσει την απόφαση.

 

–          Με το παρόν αποφασίζεται να διακόψει πάραυτα όλες τις δραστηριότητες και δαπάνες του ΣΑΕ ΗΠΑ

–          Αποφασίζει περαιτέρω ότι καμία από τις οικονομικές αναφορές, προϋπολογισμούς και δαπάνες γενόμενες από τον συντονιστή κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο, επικυρώθηκαν ποτέ από το παρόν συντονιστικό συμβούλιο από την εκλογή του και έναρξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2007.

–          Αποφασίζει περαιτέρω όπως το Συντονιστικό Συμβούλιο και ο Συντονιστής με το παρόν δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένα να χρησιμοποιούν το όνομα, τα σύμβολα ή κατ’ άλλο τρόπο να αντιπροσωπεύουν εαυτούς ως εκπρόσωποι του ΣΑΕ-ΗΠΑ.

–          Αποφασίζει περαιτέρω ότι όλα τα φόρα, συμπόσια και παρόμοιες δραστηριότητες του ΣΑΕ-ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και δραστηριοτήτων του Δικτύου Νεολαίας, με το παρόν διακόπτονται και δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένα.

–          Αποφασίζεται περαιτέρω ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο και ο Συντονιστής δεν συνάπτουν ή προχωρούν σε επιπλέον χρεώσεις, προσημειώσεις ή δάνεια, και

–          Αποφασίζει περαιτέρω ότι αυτό το ψήφισμα θα διαβιβαστεί στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελλήνων του Εξωτερικού.

 

Προτάθηκε από τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη και δευτερώθηκε από τον Μιχάλη Γαλανάκη.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με πέντε ψήφους υπέρ, τρεις κατά και μία αποχή.

Ψήφισαν υπέρ:

Κωνσταντίνος Οικονομίδης

Μιχάλης Γαλανάκης

Σπυρίδων Γαρυφάλλης

Γκας Καραλέκας

π. Ν. Κυρίτσης

 

Ψήφισαν κατά:

Δρ. Πίτερ Καραβίτης

Στέλλα Κοκόλη

Θεόδωρος Λαλιώτης

 

Απείχε:

Αλίκη Αντριους

 spyropoulosΣύμφωνα τώρα  με αποκλειστικές πληροφορίες του GR AM NEWS AGENCY, το ψήφισμα απόφαση έχει φτάσει ήδη στο γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού Σπύρου Κουβέλη ο οποίος είναι ενήμερος για την κατάσταση και τις καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον του κ. Σπυρόπουλου  και ήδη κινούνται διαδικασίες εκ μέρους του ΥΦ/Υπουργού κ. Σπύρου Κουβέλη. Το κείμενο της απόφασης έχει κοινοποιηθεί και φτάσει ήδη και στο  γραφείο  του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Στις 19 Απριλίου κατά την διάρκεια της συνέντευξης που είχε δοθεί στο γραφείο Τύπου της ΝΎ,  είχαμε απευθύνει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο ΥΦ/Υπουργό κ. Σπύρο Κουβέλη ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα των καταγγελιών εναντίον του κ. Σπυρόπουλου που έχουν γίνει επίσημα  και κατ επανάληωη από το υπάρχον Δ.Σ. αλλά και των καταγγελιών που έχει κάνει το GreekAmerican News Agency για τις αυθεραισίες και τις διοικητικές υπερβάσεις του κ. Σπυρόπουλου το  2007 όπου ως συνέπεια είχαν τον μεγάλο διχασμό  της Ομογένειας  ήδη ο ΥΦ/Υπουργός το έχει αναθέσει σε ομάδα συνεργατών του που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο κάθε ενέργεια του κ. Σπυρόπουλου από την ημέρα της εκλογής μέχρι και τις τελευταιες του “αποφάσεις” πάντα ερρήμην των συνεργατών και απουσία του Δ.Σ. του ΣΑΕ Αμερικής τους οποίους ουδέποτε ενημέρωνει όχι μόνο για το τι ξοδεύει και με ποιου άδεια αλλά ούτε και  για πράξεις ενέργειες δράσεις και “αποφάσεις” που λαμβάνει. Όλες οι ενέργειες του εξετάζονται υπό το προίσμα του σχετικού νόμου περί λειτουργία του ΣΑΕ τον οποίο ο κ. Σπυρόπουλος και ένας στενός κύκλος συνεργατών παραβιάζουν συστηματικά. Υπενθυμίζεται ότι ο κ Σπυρόπουλος έχει καταθέσει δυο κατά σειρά ψευδείς και αναληθείς εκθέσεις πεπραγμένων (το 2008 για το 2007 και το 2009 για το 2008) όπου περιέχουν όχι απλώς ανακρίβειες αλλά και πρωτοφανή ψεύδη όπως π.χ. το θέμα των χρημάτων που έχουν καταβληθεί υποτίθεται εκ μέρους της ομογένειας για τους πυροπαθείς το 2007, κάτι που έχει διαψεύσει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς και τα γραφόμενα στην “έκθεση” Σπυρόπουλου ο αρμόδιος για το ταμείο στήριξης και αλληλοβοηθείας  πρώην Υπουργός κ. Πέτρος Μολυβιάτης. Θέμα που επίσης είχαμε αναδείξει με σχετικά ρεπορτάζ εκείνην την περίοδο.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ  ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

 ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ & ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ