ΝΕΕΣ ΑΚΟΜΑ ΒΑΡΥΤΕΡΕΣ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ (ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Τα όσα σήμερα αποκαλύπτονται θα διαβάσετε, θα δείτε και θα ακούσετε δεν είναι απλώς η συνέχεια της μεγάλης έρευνας που ξεκινήσαμε με μια σειρά αποκαλύψεων για όσα εδώ και μια 10ετια διαδραματίζονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στην Ελληνική Παροικία της Νέας Υόρκης, αλλά αποτελούν ένα από τα πολλά κεφάλαια αυτού του σήριαλ των αποκαλύψεων που ξεκίνησε με κεντρικό «πρωταγωνιστή» Πέτρο Γαλάτουλα! Άτομο που στους κόλπους της ομογένειας έχει επανηλλειμένα καταγγελθεί -και για άλλες πράξεις του και έκνομες και παράνομες ενέργειες του- προσωρινό και υπό προθεσμία με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και προϋποθέσεις δράσης και ενεργειών  μέχρι  και την διεξαγωγή του συνεδρίου στην Αθήνα στις 25, 26, 27 και 28 Ιουνίου. Το βέβαιο μετά τα όσα σήμερα αποκαλύπτονται και κυριολεκτικά κολλάνε στον τοίχο τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα, που ευθέως πλέον κατηγορείται και καταγγέλλεται για το αδίκημα της πλαστογραφίας με συναυτουργό τον Νικόλαο Διαμαντίδη τον οποίο και κατονομάζει ο Ομογενής Βασίλειος Μπερζίκης ο οποίος με θυμό, οργή και αγανάκτηση αντιμετωπίζει πλέον την όλη υπόθεση των καταγγελιών του, τις οποίες με τα χρόνια που έχει στην παράταξη θα περίμενε, όπως μας είπε  άμεσα να δράσουν και να τον προστατέψουν από τις πιέσεις όλα όσα μεσολάβησαν… τώρα η Νέα Δημοκρατίας, όχι απλά οφείλει αλλά επιβάλλεται να στείλει στον εισαγγελέα πρωτοδικών την υπόθεση, ο αρμόδιος επί των αποδήμων γραμματέας πρώην ΥΦ/Υπουργός Παναγιώτης Σκανδαλάκης!  

Χωρίς πολλά σχόλια και αναλύσεις σας δίνουμε το ρεπορτάζ, τα στοιχεία, τις αποδείξεις και τα ντοκουμέντα!


MPERZIKHS_BASILEIOS_24052010_KATAGELIA_Vs_GALATOULAΓια τον Βασίλειο Μπερζίκη δεν θα γράψουμε πολλά άλλωστε είναι τόσα αυτά που έχουμε γράψει περιγράφοντας το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του,  από τότε που τον πρωτό συναντήσαμε το καλοκαίρι του 2006  μέχρι και την ημέρα   δημοσιεύσαμε τις καταγγελίες του στην  νύχτα 28 προς  29 Ιανουαρίου 2010. Εκ τότε   τον  συναντήσαμε αρκετές φορές εντός του Απριλίου(και καθόσον ήταν εδώ ο πρώην ΥΦ/Υπουργός Π.Σκανδαλάκης)  και του Μαίου τον Βασίλειο Μπερζίκη και ακόμα περισσότερες φορές όλο και περισσότερο με πείσμα και οργή  επέμενε,  πως ούτε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής που του ζήτησε ο Γαλάτουλας με τον Διαμαντίδη να υπογράψει, στην περιβόητη επιστολή της 31ης Ιανουαρίου 2010, δεν  είναι δικό του,  και κυρίως δεν είναι δική του η υπογραφή!  Σε  μια περίπτωση μάλιστα, προ ημερών στον Λευκό Πύργο,  ήσαν παρόντες γνωστά μέλη της παροικίας που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα,  χωμένοι στα κομματικά της Νέας Δημοκρατίας, και κυρίως ξέρουν καλά τον Πέτρο Γαλάτουλα ενώπιον τους ο Βασίλειος Μπερίκης επέμενε ότι αυτή η επιστολή στο μεγαλύτερο μέρος της δεν είναι δική του.

 «δεν θα έλεγα ποτέ αυτές τις βλακείες ότι ο Γαλάτουλας είναι ηθικό στοιχείο ή ότι πληρώνει τα ενοίκια; Τι είμαι εγώ; Μ@λ@κ@@ς; δεν ξέρω τι γίνεται; Που ζω; Από πού κατέβηκα; Τον ξέρω το Γαλάτουλα αλλά δεν περίμενα να φτάσει ως εκεί!  Που ήμουν εγώ τόσα χρόνια; σε ποιον ερχότανε να πληρώσει και να μαζέψει χρήματα;  πως θα έγραφα κάτι τέτοιο; Σα να μη γνωρίζω τον Γαλάτουλα και τα κόλπα του! Σου είπα και στο υπογράφω δεν είναι δικό μου αυτό το κείμενο». Βγάζει μια χαρτοπετσέτα υπογράφει και μου την δίνει. «Αυτή είναι η υπογραφή μου, κοίταξε την και έλα να με βρεις. Φέρε μαζί σου και αυτή την επιστολή να δω τι έχουν κάνει αυτοί …; » Πράγματι μετά από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος που ήταν πιο χαλαρό το πρόγραμμα όλων μας συναντιόμαστε –πάντα ενώπιον μαρτύρων – στον Λευκό Πύργο. Πιο πέρα καθόταν γνωστοί ομογενείς ο Δημήτρης Καστανάς, ο Ντίνος Ράλης, η διοκτήτρια του Λευκού Πύργου. Πάω και έρχομαι από το ένα τραπέζι. Πότε στους ομογενείς που προαναφέρω και πότε στου Βασίλη του Μπερζίκη. «‘Ελα κάτσε ντε..που πας πιες ένα καφέ… τι έγινε τελικά;» δεν λέω τίποτα βγάζω   του δίνω την επιστολή που υποτίθεται είχε υπογράψει και δόθηκε ως δική του στον πρώην  ΥΦ/Υπουργό Παναγιώτη Σκανδαλάκη στις 22 Απριλίου 2010. Την βλέπει. Κοιτάει την υπογραφή. Οργίζεται. Θυμώνει. Ανασηκώνεται.  Κάνει να φύγει να πάρει τηλέφωνο τον Γαλάτουλα. Μονολογεί.»ε ! δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό! Πως το έκαναν αυτό οι μπαγάσιδες! Αυτοί είναι απατεώνες! Πλαστογράφησαν την υπογραφή μου»!  Αλλάζει χρώματα. Κιτρινίζει. Χάνει το χρώμα του. «κάτσε κ.Βασίλη..ηρέμησε κοίταξε καλά. είναι δική σου η υπογραφή μήπως κάνεις λάθος»; Του Λέω. «τι με λές μωρέ Αλέξανδρε μπορεί γράμματα να μη γνωρίζω αλλά ξέρω την υπογραφή μου…» βγάζει ένα χαρτί υπογράφει  «αυτή είναι η υπογραφή μου»! Το δηλώνεις αυτό επίσημα; Ναι αμέ! Άκου λέει. Πήγα τον μπαγάσα να τον βοηθήσω…να τον βγάλω λάδι που κλαίγονταν ότι χάνεται… και είπα να του γράψω δυο λόγια. Πιάνω ένα χαρτί και του τα γράφω…σε είπα δεν ξέρω καλά γράμματα… και εκείνος πιάνει και τα γράφει περίπου αυτά που έγραψα στο κομπιούτερ… εγώ του υπέγραψα μόνο το δικό μου χαρτί..μου είπανε ότι τα άλλα θα τα φτιάχνανε αυτοί…»

Ποιοι; τον ρωτώ, «έ δεν ξέρεις»; Μου απαντά…

Μπερζίκης Βασίλης: «Πιάσε και γράφε να σε πω τι θέλω να διαψεύσω»

-Βασίλη δεν θα το κάνω αυτό εγώ…

-Γράφε σου λέω…τώρα στο λέω εγώ…

-όχι κ. Μπερζίκη θα το γράψεις εσύ με τα χέρια σου… ότι θες…

-«Βρε Αλέξανδρε δεν ξέρω καλά γράμματα αν ήξερα θα έβαζα το Γαλάτουλα   να γράψει…που να ήξερα που θα έφτανε σε τέτοιο επίπεδο…τον είχα για πολλά…ξέρω…έχω ακούσει και έχω δει πολλά…αλλά που να φανταστώ ότι θα πλαστογραφούσε  την υπογραφή μου και θα άλλαζε το κείμενο από αυτό που του είπα να γράψει…»

Του απαντώ:

Κύριε Μπερζίκη πιάσε το στυλό και γράφε ότι θες εσύ…δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα… βάλε την υπογραφή σου πήγαινε το σε ένα εξουσιοδοτημένο γραφείο της πολιτείας και μου το φέρνεις… δεν βιάζομαι…κάνε μου όμως μια δήλωση στο κασετόφωνο να είμαι και εγώ κατοχυρωμένος…ξέρεις…ακούστηκαν πολλά για όσα μου δήλωσες για το Γαλάτουλα και τα χρήματα των εκλογών…και θέλω να είμαι κατοχυρωμένος απόλυτα και επαγγλεματικά…

Χωρίς να πει πολλά ζητά χαρτί και στυλό πιάνει και γράφει… Το παίρνει το χαρτί και εξαφανίζεται για λίγο…

Σε λίγο έρχομαι…μη φύγεις…σε παρακαλώ είπα να τον βοηθήσω τον Μπαγάσα τον… και να με κάνει τέτοιο πράγμα; Μη φύγεις. Έρχομαι σε 10λεπτά.

Πριν περάσουν 10λεπτά επιστρέφει με το κείμενο του σφραγισμένο από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Μου το δίνει και μου λέει. Βάλτο και στείλε το στον Σκανδαλάκη. Περίμενα να με φωνάξει όπως με είπες αλλά δεν άκουσα τίποτα…

-Να πας να τον συναντήσεις εσύ τώρα που θα κατέβεις Ελλάδα… θα πάω θα δω κι άλλους έ! Δεν πάει άλλο… αει

-Κύριε Βασίλη θα μου κάνεις και μια δήλωση στο κασετόφωνο να είναι ΟΚ και δεμένο το ρεπορτάζ.

-Βγάλτο, μου λέει

Και αρχίζει να μιλάει…να μονολογεί… μισό λεπτό να πατήσω το record

ΑΚΟΥΣΤΕ  ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ-ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ  ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ-  ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ (ΝΕΑ) ΑΚΟΜΑ ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΠΕΡΖΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ κ. ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ

«Α.Σ.:Μιλάμε με τον Βασίλη τον Μπερζίκη, τον άνθρωπο που κατήγγειλε συγκεκριμένα γεγονότα, σήμερα είναι Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος(24 Μαίου 2010) και καθόμαστε στον Λευκό Πύργο(στην Αστόρια της Νέας Υόρκης). Κε Μπερζίκη σας διαβάζω…

Β.Μ. Εγώ αυτή η υπογραφή δεν είναι δικιά μου.

Α.Σ.: ούτε όλο αυτό το κείμενο…

Β.Μ.: Διάβασέ το, κάντο, η υπογραφή δεν είναι δικιά μου…

Α.Σ.: Λέει:

{ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΩΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ}

Νέα Υόρκη, 31 Ιανουαρίου 2010

Προς:Κάθε ενδιαφερόμενο

Με αφορμή του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα Greekamericannewsagency.com Την 1η Ιανουαρίου 2010 θέλω να σας δηλώσω τα κατωθι:

  1. Την συνέντευξη ο κ. Στεφανόπουλος μου ζήτησε σε μια χρονική περίοδο (Δεκέμβριο 2007 ή Ιανουάριο 2008) που όπως διαπίστωσα δεν είχαν έρθει τα χρήματα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, οπότε αυτά που είπα δεν έχουν ισχύ σήμερα, αφού και σε μένα από το 2008, έχουν δοθεί τα χρήματα.
  2. Όταν μου τηλεφώνησε την 26 Ιανουαρίου ότι θα δημοσιοποιήσει τη συζήτηση, την οποία είχαμε κάνει, όπως αυτό μου είπε τον Ιανουάριο του 2008, εγώ του αρνήθηκα να το πράξει αυτό.
  3. Ουδέποτε αμφισβήτησα το ήθος και την εντιμότητα του κ. Πέτρου Γαλάτουλα ο οποίος γνωρίζω ότι έχει διαθέσει αρκετά χρήματα και πάρα πολύ χρόνο στην οργάνωση του κόμματος στην Αμερική, αφού γνωρίζω ότι το μεγαλύτερο ποσό των ενοικίων καταβάλλει ο ίδιος αλλά και διάφορες άλλες οικονομικές ανάγκες για την λειτουργία της οργάνωσης.

Με εκτίμηση

Βασίλειος Μπερζίκης

 

Β.Μ.: Αυτά όλα δεν πρέπει να τα έχω γράψει, αλλά και η υπογραφή αυτού του κειμένου δεν είναι δικιά μου! Τελείωσε.

Α.Σ.: Είστε σίγουρος;

Β.Μ.: Εκατό τοις εκατό είμαι σίγουρος και η υπογραφή αυτή είναι πλαστογραφημένη. Αυτό είμαι σίγουρος εκατό τοις εκατό. Του έχω γράψει εγώ (άλλη) επιστολή….

Α.Σ.: Στην οποία τι του λέτε περίπου;

Β.Μ.: Δεν θυμάμαι ακριβώς. Πήγα να τον βγάλω λάδι.

Α.Σ.: Να τον βοηθήσεις…

Β.Μ.: Να τον βοηθήσω…

Α.Σ.: Κάτω από πίεση…

Β.Μ.: όχι δεν με πίεζε κανένας. Δεν με πίεσαν, ούτε είχα ανάγκη κανέναν, ούτε φοβόμουν κανέναν. Απλούστατα, δεν έγραψα όλα αυτά εδώ πέρα που γράφει και υπογραφή του κειμένου δεν είναι δικιά μου!

Α.Σ.: Ναι…το ξέρεις όμως ότι αυτό που λες είναι πολύ σοβαρό;

Β.Μ.: Ας είναι σοβαρό…

Α.Σ.: Είναι ακόμα σοβαρότερη καταγγελία από όλα τα υπόλοιπα…

Β.Μ.: ε…αυτή η υπογραφή δεν είναι δικιά μου! Γνωρίζω την υπογραφή μου πάρα πολύ καλά.

Α.Σ.:ούτε η υπογραφή, ούτε το κείμενο;

Β.Μ.:Το κείμενο, μερικά είναι δικά μου, μερικά δεν είναι…

Α.Σ.:Η παράγραφος που λέει για τα ενοίκια, το ήθος και την…

Β.Μ.: όχι, αυτή δεν την έχω γράψει εγώ. Αυτή είναι δανεισμένη από αλλουνού επιστολή…Αν θες να σου πω και όνομα από ποιον είναι…

Α.Σ.: Εγώ δεν έχω πρόβλημα, εσείς φανήκατε…

Β.Μ.: Αυτή η επιστολή, αυτό το κείμενο το (3) είναι από επιστολή του μπαρμπα-Νίκου.

Α.Σ.:ποιανού Νίκου λέτε…;

Β.Μ.: εε..πώς τον λένε τώρα…

Α.Σ.: Του κ. Διαμαντίδη;…

Β.Μ.: Ναι του Διαμαντίδη…Είναι κλεμένη από εκείνο το κείμενο. Από εκείνου την επιστολή.

Α.Σ.: Και μου λέτε ότι ούτε το κείμενο είναι δικό σας, ούτε η υπογραφή…

Β.Μ.: Δεν είναι η υπογραφή δικιά μου. Τελείωσε. Μου φτάνει τόσα, δεν λέω άλλα…

Α.Σ.: έχω την άδειά σας και το δημοσιεύω, όπως μου το είπες;

Β.Μ.: Δημοσίευσέ το, γιατί τις πουστιές δεν τις γουστάρω. Αυτό είναι  παπατζιλίκι. Παπατζίδες είναι αυτοί. Δεν γνωρίζω την δικιά μου υπογραφή; αν είναι δυνατόν! Δεν είναι η υπογραφή μου εκατό τοις εκατό!

Α.Σ.: κε Μπερζίκη, εσείς μπορείτε να μας δώσετε την υπογραφή σας σε ένα επίσημο έγγραφο;

Β.Μ.:Βεβαίως. Αν θέλεις τώρα πάω να το κάνω Notary public την υπογραφή μου.

Α.Σ.:σας ευχαριστώ πολύ».

P_GALATOULAS_KATAGELIA_B_MPERZIKH_24052010Ήταν τόση η αγανάκτηση, ο θυμός, η οργή και θλίψη του γνωστού για το ήθος και την εντιμότητα του  Ομογενή και κομματικού μέλους της Νέας Δημοκρατίας –που σήμερα δηλώνει αηδιασμένος και απογοητευμένος- που αμέσως μετά την δήλωση του αυτή πήγε στο κοντινότερο  εξουσιοδοτημένο γραφείο της πολιτείας της Νέας Υόρκης και επισημοποίησε και γραπτώς την καταγγελία του με   επίσημη official της πολιτείας της ΝΥ σφραγίδα ώστε να μην υπάρξει ουδεμία αμφιβολία ούτε των λόγων ούτε των πράξεων αλλά ούτε και των συνεπειών που εγείρει μια τέτοια πράξη(της πλαστογραφίας)  όπως αυτή που σήμερα καταγγέλλει επώνυμα και ενυπόγραφα!  ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ!  Η καταγγελία του όμως δεν σταματά εδώ. Αποκαλύπτει πως αμέσως μόλις βγήκε(online) το δημοσίευμα με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις της 29ης Ιανουαρίου με τις δηλώσεις του για τον πρόεδρο της Νομαρχιακής της ΝΔ στην ΝΥ κ.  Πέτρο Γαλάτουλα και τα χρήματα των εκλογών του 2007 και λόγω των ασφυκτικών πιέσεων(ο ίδιος ο Β. Μ. δεν το αποδέχεται λόγω φιλότιμου και αξιοπρέπειας)  που καθημερινά δέχονταν από τον ίδιο τον Πέτρο Γαλάτουλα και άλλα μέλη της Νομαρχιακής όπως η κ. Έλλη Μελέμη( δικηγόρος των Αθηνών και μη εκλεγμένο  μέλος της Νομαρχιακής και άμεσα εμπλεκόμενη στην υπόθεση προς την οποία έχει ήδη κατατεθεί μήνυση και αγωγή για άλλη παρόμοια υπόθεση διαρροής ευαίσθητων  προσωπικών δεδομένων)  η οποία του τηλεφώνησε αρκετές φορές προκειμένου να τον μεταπείσει να διαψεύσει και να καταγγείλει ως ψευδές το δημοσίευμα, όχι μόνο του έφτιαξε μια χειρόγραφη  επιστολή για  να τον βοηθήσει αλλά έτρεχε και μαζί του να δίνουν χρήματα σε όσους δεν τα είχαν λάβει! Καταγγέλλει επίσης ότι ο Πέτρος  Γαλάτουλας τους  έβαζε να υπογράφουν για 300$ και τους έδινε 100$. Το ακόμα χειρότερο; Που δείχνει όμως το ήθος και την ποιότητα του ανδρός αλλά και την εντιμότητα του; Στην προσπάθεια του ο Βασίλειος Μπερζίκης  να τον βοηθήσει στο μπλέξιμο που είχε φέρει ο ίδιος ο Π. Γαλάτουλας τον εαυτό του βάζοντας (και σε δικαστικές)   περιπέτειες   ένα ολόκληρο κόμμα, όχι μόνο δέχτηκε να τον βοηθήσει μια επιστολή που του έγραψε (με περίπου τις πρώτες δυο παραγράφους) αλλά έδινε και ο ίδιος χρήματα σε αυτούς που όφειλε και ακόμα οφείλει ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας! Αυτά και πολλά άλλα διαδραματίζονταν  που –δυστυχώς θα αναγκαστούμε πλέον με τις διστάσεις που προσλαμβάνει η υπόθεση αυτή – να αποκαλύψουμε σε προσεχή  εξίσου αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, όλο αυτό το διάστημα από αρχές Φεβρουαρίου 2010 μέχρι και τις ημέρες που ήταν εδώ(τον Απρίλιο 2010) ο πρώην ΥΦ/Υπουργός Παναγιώτης Σκανδαλάκης!

Τα όσα σήμερα αποκαλύπτονται  σίγουρα αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου  ενός ακόμα μεγαλύτερου σκανδάλου  που αφορούν άμεσα, όχι μόνο τον Παναγιώτη Σκανδαλάκη και τον Άρη Τσατσούλη αλλά και  την νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας … που πρέπει να ενσκήψει στο πρόβλημα γιατί σε πολύ λίγο θα πάρει νέες ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Δεν μιλάμε για μια απλή πλαστογραφία που έκαναν κάποιοι (τσαρλατάνοι και γνωστοί στην ομογένεια) μιλάμε κυρίως για το ήθος και το παράδειγμα που οφείλει να δώσει προς  όχι μόνο προς κάθε άλλη εσωτερική κατεύθυνση του κόμματος αλλά πρωτίστως και κυρίως προς τα κάτω. Την βάση του κόμματος.

24052010_B_MPERIKHS_Vs_GALATOULA_PLASTOGRAFIA0001Ξέραμε από το ρεπορτάζ και την έρευνα, που δεν πάψαμε να κάνουμε ούτε για μια ημέρα( από τις 28 Απριλίου 2010) που λάβαμε από το γραφείο του Παναγιώτη Σκανδαλάκη την επιστολή αυτή ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΞΑΝΑ!  που   παρέλαβε ως γνήσια δια χειρός Χρήστου Ορφανάκου(μέλος της Νομαρχιακής και πρόεδρος της τ.ο. του Long Island City) στις 22 Απριλίου στο ξενοδοχείου Intercontinental  που διέμενε ο πρώην ΥΦ/Υπουργός όσο διάστημα ήταν στην ΝΥ, ότι τώρα η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο…  Γνωρίζαμε ότι τώρα αυτή η κατάσταση οδηγεί τα πράγματα αναπόφευκτα στο γραφείο του εισαγγελέα στην Ελλάδα (μιλάμε για ελληνικό κομματικό μηχανισμό και χρήματα από τα ελληνικά ταμεία)  με βάση και την προηγούμενη  δημόσια δήλωση του ότι θα πάει στον εισαγγελέα … Γνωρίζαμε ότι οι φήμες που διέδιδε ο ίδιος ο Πέτρος Γαλάτουλας ότι τάχατες ο ίδιος ο  πρώην ΥΦ/Υπουργός ζήτησε ένα χαρτί για να κλείσει την υπόθεση ήταν οι γνωστές ιστορίες για αγρίους που πουλάει ο Πέτρος Γαλάτουλας εδώ και χρόνια προς κάθε κατεύθυνση(κόμμα, ομογένεια, κοινωνία, πολιτικούς που συναναστρέφονταν… )

Ξέραμε με ασφάλεια και βεβαιότητα ότι τώρα με αυτή την επιστολή που δήθεν φέρονταν να έχει συντάξει και υπογράψει ο καταγγέλλων σκάνδαλο οικονομικό και ατασθαλίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας εδώ στην Νέα Υόρκη  κ. Βασίλειος Μπερζίκης, άτομο με αδιαμφισβήτητη ηθική ακεραιότητα την οποία συνομολογεί στο σύνολο της η κοινωνία στην Ομογένεια και την Ελληνική  παροικία της Αστόριας,     είναι ακόμα πιο δύσκολη για τον Παναγιώτη Σκανδαλάκη για του οποίου το ήθος και την εντιμότητα ούτε λόγος και  αυτά τα γράψαμε εξ αρχής στην ανοιχτή επιστολή που του απευθύναμε την 1η Μαϊου 2010.  Γιατί ξέραμε και νωρίτερα και για αρκετό διάστημα τον πρώτο που ψάξαμε –πάγια αρχή μας στην  επαγγελματική δημοσιογραφία εδώ και μια 25ετια- ήταν αν και κατά πόσο ευσταθούν όχι μόνον οι καταγγελίες αλλά ερευνήσαμε και το ίδιο το πρόσωπο, τον Βασίλειο Μπερζίκη. Άνθρωπος με ήθος. Τίμιος και καθαρός! Πατριώτης! Αγωνιστής για το κόμμα της ΝΔ όχι μόνον εδώ στην Ομογένεια αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Χαλκιδική. Χρειάστηκε χρόνος να ερευνηθεί το πρόσωπο σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Επαγγελματικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά. Ούτε για μια στιγμή δεν αμφιβάλαμε για το ποιόν του χαρακτήρα και το ήθος του. Επισημάνεις που τις καταθέσαμε εγγράφως και συνεχίζαμε να τις υποστηρίζουμε ακόμα και όταν εμφανίστηκε η υποτιθέμενη άρση και «διάψευση» της επιστολής

Για τα όσα σήμερα αποκαλύπτονται είχαμε προειδοποιήσει προσωπικά τον Γραμματέα Απόδημου και υπεύθυνο του κόμματος της ΝΔ (φίλο από ετών) και πρώην ΥΦ/Υπουργό κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη. Είχαμε αναλυτικά στην έρευνα μας υποβάλλει μερικά ερωτηματικά πίσω από τα οποία, για κάθε ένα ξεχωριστά κρύβεται και μια απάντηση για την  δυσάρεστη πραγματικότητα που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας εδώ στις ΗΠΑ… Κατάσταση για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι μόνον ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας και όσοι προκάτοχοι σας κύριε Σκανδαλάκη τον εμπιστεύθηκαν παρά τις σοβαρές ενστάσεις σοβαρών παραγόντων και προσωπικοτήτων της ομογένειας… Είναι ο μόνος υπεύθυνος για την σήψη και την διαφθορά που επικρατεί στον εσωτερικό και πλήρως διαλυμένο εσωτερικό ανύπαρκτο  κομματικό μηχανισμό!

 
Τα όσα σήμερα αποκαλύπτονται όχι μόνον με καταγεγραμμένη ηχητική δημόσια δήλωση δέσμευση του Βασίλειου Μπερζίκη αλλά και με επίσημη δήλωση του προς την Πολιτεία της Νέας Υόρκης( με Notary Public State Of New York)  με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο σε  official επιστολή του  που συνέταξε ο ίδιος ενώπιον μαρτύρων και άμεσα  -λόγω και αγανάκτησης θυμού οργής αλλά και θλίψης – δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στα αρμόδια όργανα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας από το να δείξουν την πόρτα της εξόδου με οριστική και αμετάκλητη διαγραφή   προς τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα πριν έρθουν νέες αποκαλύψεις και για τις άλλες επιστολές που έδωσε στον Παναγιώτη Σκανδαλάκη  (μεταξύ αυτών και μια ακόμα πλαστή επιστολή, και που αφορά στα ενοίκια των γραφείων της ΝΔ στο 23 Avenue πάνω από το γνωστό καφέ Ζαχαροπλαστείο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ,   που συνέταξε ο  «γνωστός θρύλος της ομογένειας» Νικόλαος  Διαμαντίδης και  μέλος του ΛΑ.Ο.Σ. αποστάτης από την ΝΔ) και τότε  η κατηφόρα που οδηγούν οι καταιγιστικές πλέον, και ραγδαίες εξελίξεις, οδηγήσει μοιραία και αναπόφευκτα,   γκρεμός που θα οδηγήσει και άλλους στο κενό…

Από την ημέρα που λάβαμε και δημοσιεύσαμε αυτή την επιστολή που φέρονταν να την έχει συντάξει ο καταγγέλλων  και πρώην πια  μέλος της ΝΔ στην Νέα Υόρκη Βασίλειος Μπερζίκης γνωρίζαμε ότι κάτι δεν πάει καλά… Γνωρίζαμε ότι  κάτι σε αυτή την νέα ιστορία του Γαλάτουλα και των ομοίων του(συναυτουργών)  δεν είναι καθαρό… Γνωρίζαμε ότι κάτι στον ορίζοντα τώρα  είναι πλέον ακόμα πιο  πολύ θολό…  Γνωρίζαμε με στοιχεία ότι τώρα πια κάτι βρόμαγε  χιλιάδες μίλια πιο μακριά περνώντας ακόμα και τον ατλαντικό … Δυσωδία… Μπόχα και  οσμή νέου σκανδάλου… Ένα νέο σκάνδαλο που δεν έχει να κάνει τόσο με τα χρήματα που χάθηκαν –γιατί χρήματα χάθηκαν και μπήκανε σε τσέπες κάποιων… το πόσα ακριβώς αυτή είναι δουλειά άλλων να το ερευνήσουν και να το εντοπίσουν… αλλά  χάθηκαν  χρήματα του  Έλληνα φορολογούμενου  πολίτη… Αυτή η υπόθεση έχει να κάνει  κυρίως με το ήθος των στελεχών και των ατόμων που πλαισιώνουν τον κεντρικό κορμό και την ραχοκοκαλιά του μηχανισμού του κόμματος που αυτή την περίοδο με τις προσυνεδριακές διασκέψεις ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς επανιδρύει εξ αρχής. Έχει να κάνει με  όσα επαγγέλθηκε  ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί συνεργάτες του  για την μεγάλη  επιστροφή στο ηθικό πλεονέκτημα της μεγάλης φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης,  όχι μόνο για τα επώνυμα μεγάλα ή μικρά στελέχη αλλά ακόμα και για το απλό μέλος… Αυτή η δυσώδης ιστορία έχει να κάνει πρωτίστως και κυρίως με το ήθος όλων όσων στηρίζουν την νέα προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά  που  συν τοις άλλοις έλαβε  ψήφο εμπιστοσύνης από του 780.000 (και πλέον φίλους και υποστηριχτές της μεγάλης κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης στην Ελλάδα) και  εξελέγη κυρίως  με την λευκή  σημαία  πρώτα της εσωτερικής αυτοκάθαρσης, γιατί αν δεν μπορείς να κυβερνήσεις το σπίτι σου πως θα κυβερνήσεις μια ολόκληρη χώρα;

Αυτή η υπόθεση,  όσο και αν μοιάζει μικρή,  δεν παύει να είναι ένα ορατό πλέον καραμπινάτο  σκάνδαλο,  που μπορεί τώρα να σιγό τρώει τα σωθικά,  του έτσι και αλλιώς διαλυμένου και ανύπαρκτου  εσωτερικού κομματικού μηχανισμού της ΝΔ στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης, είναι όμως ένα ακόμα σκάνδαλο που πλέον,  θίγει και αγγίζει άμεσα,  αν όχι τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά,  σίγουρα όλους εκείνους που είναι δίπλα του-και τους εμπιστεύτηκε θέσεις και αξιώματα – και οφείλουν να  αποτελούν τα μάτια, τα αυτιά και τους πολιτικούς αισθητήρες του όχι μόνο προς τα έξω αλλά κυρίως προς τα μέσα στο εσωτερικό βαθύ κομματικό μηχανισμό που υπήρχε και αυτόν που ξανά στήνεται… Αυτή η υπόθεση αφορά κυρίως την νέα ηγεσία της ΝΔ  και ειδικά το επιτελείο των  στενών συνεργατών του Παναγιώτη Σκανδαλάκη και του Άρη Τσατσούλη…Ας την  ξεδιαλύνουν όσο είναι καιρός πριν γίνει χιονοστιβάδα που θα επιφέρει και άλλες εσωτερικές εξελίξεις με παράπλευρες απώλειες… Εμείς τους είχαμε προειδοποιήσει…

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ -ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΕΙΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΡΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΑΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΜΕΛΕΤΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΠΕΡΙΖΚΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟς ΕΛΕΓΧΟς ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ

“ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ” ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΣΤΟΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ…

ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΕΡΖΙΚΗΣ : ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ, ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΛΕΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΟΥΝ..(ΕΛΕΓΕ)

ΙΣΧΥΡΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ!

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΥ

ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ, ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΥΠΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, «ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΜΕ DEADLINE O «ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ» ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΝΥ!