Απόσπασμα απο άρθρο με τίτλο Στήνουν εδώλιο στον Νετανιάχου

Του Κωστάκη Αντωνίου απο την Σημερινή

“Οι φλόγες μπορεί να τέθηκαν υπό έλεγχο, όμως η φωτιά δεν έχει σβήσει εντελώς”, προειδοποιεί σε άρθρο της η “Βατάν”, τονίζοντας ότι ενόσω οι Ισραηλινοί επιμένουν να συνεχίζουν τον αποκλεισμό της Γάζας, η πηγή της κρίσης παραμένει και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί.

“Η Τουρκία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για ένα μέλλον, το οποίο θα είναι γεμάτο από επικίνδυνες παγίδες”, τονίζει. Και προσθέτει: “Ίσως οι αδικημένες και καταπιεσμένες ομάδες, που ζουν στο εξωτερικό και κουνούν τις τουρκικές σημαίες, να εξασφαλίζουν και μια ικανοποίηση στα νεο-οθωμανικά όνειρα κάποιων. Όμως παράγουν και ρίσκα, τα οποία βρίσκονται εκτός του δικού μας ελέγχου”.

Το άρθρο υποστηρίζει ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να κάνουν τις τελικές τους επιλογές, θα επιλέξουν το Ισραήλ. Και υπογραμμίζει τα εξής σημαντικά: “Γιατί εμείς, αντί να αρκεστούμε στο δικό μας μερίδιο ευθύνης, που ανήκει σε όλη τη διεθνή κοινότητα, παίρνουμε όλο το βάρος πάνω μας;

Μια Τουρκία, η οποία θα βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με το Ισραήλ, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους όχι μόνο για την εθνική της ασφάλεια, αλλά και για το καθεστώς της.

Κατόπιν αυτού δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο, οι δυνάμεις οι οποίες οργάνωσαν τη βοήθεια προς τη Γάζα, γνωρίζοντας την αδυναμία του Ερντογάν στην Παλαιστίνη, να του έστησαν παγίδα. Δεν πρέπει, επίσης, να διαπράξουμε το λάθος, προκειμένου να τροφοδοτήσουμε τους εσωτερικούς ψηφοθηρικούς αγρούς της εσωτερικής μας πολιτικής, να χρησιμοποιούμε ως λίπασμα την εξωτερική πολιτική”.