Το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί του διαχειριστές, βαλτώνουν στα αδιέξοδά τους.

του Κ. Κυριακόπουλου
 

Αυτό που πρωτίστως αναζητούν, είναι τη δυνατότητα απόδρασης από την καυτή ανάσα της λαϊκής οργής που την αισθάνονται πλέον απειλητικά στο σβέρκο τους. Τρέμουν στην ιδέα πως αυτή η οργή, θα μετατραπεί σύντομα σε θηλιά στο λαιμό των πρωταιτίων της πιο μαύρης σελίδας της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου Είναι αδίστακτοί και επικίνδυνοι. Επιστρατεύουν γι ακόμα μια φορά την πολιτική υπουλία, επιδιώκοντας μέσω αυτής να προλάβουν τις ανεξέλεγκτες εξελίξεις. Θα επιχειρήσουν γι ακόμα μία φορά, να επενδύσουν στον αποπροσανατολισμό και τον πολιτικό εκβιασμό, προκειμένου να χαλιναγωγήσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και να φυλακίσουν και πάλι την ελπίδα.Τα πρώτα σημάδια – αποκαλυπτικά των προθέσεών τους – έχουν ήδη αρχίσει να αφήνουν την μπόχα τους, με προφανή στόχο να αποδυναμώσουν την αύρα της καθολικής αγανάκτησης για την πολιτική τους και το πολιτικό σύστημα συνολικά. Μέσα από τη φημολογία περί επικείμενων εκλογών και σε συνάρτηση με την προβολή του εκβιαστικού επιχειρήματος της επαπειλούμενης «ακυβερνησίας», επιχειρούν ένα ακόμη ντροπιαστικό πλιάτσικο στις συνειδήσεις…

 
Η επιδίωξή τους είναι σαφής:

Θέλουν με κάθε τρόπο να ευνουχίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή…
Επιχειρούν με κάθε τρόπο να αποδράσουν από το σενάριο που χτίζεται μέρα τη μέρα και προβλέπει την άμεση και παραδειγματική ανατροπή και τιμωρία τους…
Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μετατρέψουν το εκρηκτικό κλίμα που συμπεριλαμβάνει ακόμα και την προσωπική τους στοχοποίηση, σε τακτικό πλεονέκτημα προς όφελος του πολιτικού συστήματος που υπηρετούν.

Αυτό το ύπουλο σχέδιο δεν πρέπει να περάσει.

Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων αυτών που με τη στάση τους και με τη δράση τους, αρνούνται να ρίξουν το σύνθημα του καθολικού ξεσηκωμού για την ανατροπή των πάντων.
Αυτή η ατολμία, αυτή η απροθυμία συνιστά τη «μαύρη τρύπα» του πολιτικού συστήματος, την οποία θα επιχειρήσουν να καπηλευτούν οι εντεταλμένες του Φιλιππινέζες.

Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια με την ανατολή εκείνης της πολιτικής δύναμης που ικανή και αποφασισμένη, θα αναλάβει την μεγάλη ευθύνη αυτού του ξεσηκωμού, και θα ανοίξει μια νέα σελίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη ολόκληρη. Ας τους αφαιρέσουμε τη δυνατότητα να επιχειρήσουν να μετατρέψουν τη λαϊκή οργή σε δικό τους τακτικό πλεονέκτημα. Και γι αυτό ένας και μόνο τρόπος υπάρχει. Η άμεση και παραδειγματική ανατροπή τους.Αυτή που θα εμπνεύσει συνείδηση πολιτικής κερδοφορίας στο λαό, και θα τον κάνει πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

 
Πηγή : http://ellinikoforum.blogspot.com/