ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΣ

 «Αυτό το συμβούλιο σας υπόσχομαι θα αποδειχθεί το καλύτερο που έχει περάσει από την ομοσπονδία» έλεγε ο κ.  Πέτρος Γαλάτουλας  στις 26 Ιουνίου 2008, κατά την παράδοση-παραλαβή από την εφορευτική επιτροπή παρουσία  10αδων μελών του τότε απερχόμενου και νεοεκλεγέντος  ΔΣ,  έχοντας δίπλα του τους Δ. Καλαμαρά,  κ. Βουρνά, Δημητρίου, και  Μιχαλέα. Όπως συμβαίνει όλα αυτά τα 15 χρόνια στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ στην οποία έχει  λάθρα  έχει διεισδύσει  από το 1998 ο κ. Πέτρος  Γαλάτουλας  όταν τον εισήγαγε στην ιστορική  οργάνωση και τον μύησε στα μυστικά, τις  ίντριγκες και τις δολοπλοκίες   ο Γιώργος Γεωργόπουλος… Τον έφερε στην Ομοσπονδία «τον περιμάζεψα» όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρώην πρόεδρος  Γιώργος Γεωργόπουλος  όταν με ομόφωνη απόφαση της Χιακής Ομοσπονδίας ο κ. Γαλάτουλας σχεδόν εκδιωχτεί κλοτσηδόν με αφορμή το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης  ενός σημαντικού ποσού-για εκείνη την εποχή 7000$ ήταν αρκετά χρήματα – στον σύλλογο του «ΑΓΙΟ  ΓΑΛΑ» τον οποίο εκπροσωπούσε  στην Χιακή… Δημιουργούσε και εκεί τα προβλήματα που τώρα εδώ και 15 χρόνια έχει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, μόνο που στην Χιακή τον πήρανε γρήγορα χαμπάρι και τον πέταξαν έξω! Οι Χιώτες δεν αστειεύονται σε θέματα διαφάνειας και ήθους όπως έχουν αποδείξει… πλην ελαχίστων δακτυλοδεικτούμενων περιπτώσεων όπως αυτή του κ. Γαλάτουλα… που δεν σταματά μπροστά σε τίποτα, αρκεί να έχει την καρέκλα που θα του διασφαλίζει τις φωτογραφίες με  την κάθε λογής εξουσία σε Ελλάδα και Αμερική ώστε να αυτοϊκανοποιείται ψυχολογικά μέσα στην προσωπική του ανυπαρξία…

Τα όσα κατήγγειλε ο κ. Δημητρίου έπρεπε να τον είχαν θέσει σε συναγερμό. Να του έχουν ανάψει τα  εσωτερικά alarm και να πράξει κάτι που να δείχνει έστω ότι αν μη τι άλλο τουλάχιστον  πως σέβεται την οικογένεια και τα παιδιά του… Δεν είναι οι πρώτη καταγγελία που βγάζουμε στην δημοσιότητα για τον κ. Γαλάτουλα και νωρίτερα από τις 13 Ιανουαρίου ενώπιον μαρτύρων σε ιδιωτική συνάντηση  τον είχαμε προειδοποιήσει… «Πέτρο αποσύρσου… φτάνει… έφτασες  ως εκεί που έφτασες αρκεί…  υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος σου πολλές… και κάποια στιγμή όλοι αυτοί που κοροϊδεύεις θα σε πάρουν χαμπάρι… θα σε κράξουν… δεν μπορείς να τους δουλεύεις όλους…» δεν θέλετε να μάθε τι απάντησε… γιατί απλά θα φρίξετε!  Εκ τότε βγήκαν πολλά στην φόρα.  Ήρθανε οι επώνυμες καταγγελίες του Βασίλη Μπερζίκη στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2010 για καταχρήσεις και οικονομικές ατασθαλίες με χρήματα του έλληνα πολίτη στις εκλογές του 2007

Διατάχθηκε πλήρης και σε βάθος οικονομικός και διοικητικός έλεγχος στην Νέα Δημοκρατία  και ήδη  υπό περιορισμό και σε αναστολή κάθε κομματικής ιδιότητας από τους προϊσταμένους τους κ. Σκανδαλάκη και Τσατσούλη…

 

Σήμερα οι πρώην  φίλοι του και συνεργάτες του στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ,   τον καταγγέλλουν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως αυτά που αποκαλύπτει σε μια συνέντευξη ποταμό γεμάτη καταγγελίες εις βάρος του κ. Γαλάτουλα και  βαρείς χαρακτηρισμούς   του Δημήτριου Δημητρίου, πρώην φίλου και συνεργάτη του ο οποίος σήμερα τον καταγγέλλει και αποκαλύπτει με στοιχεία και γεγονότα τον ρόλο του κ. Γαλάτουλα!

Δεν είναι λίγα αυτά που έγιναν στα δυο χρόνια τα οποία και θα δούμε στην συνέχεια της έρευνας μας αυτή την –κρίσιμη εβδομάδα που ξεκινά –  για τον κύριο Πέτρο  Γαλάτουλα.

Στο ρεπορτάζ αυτό  φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας  μερικά  ακόμα στοιχεία που δείχνουν και αποκαλύπτουν   όχι μόνο  τον  ρόλο του κ. Πέτρου  Γαλάτουλα πέρα από όσα αποκάλυψε ο κ. Δημητρίου στην συνέντευξη του  στο GreekAmericanNewsAgency.com. Και άλλα στον Δημήτρη Κασταντά…  Τώρα όμως τέλειωσαν τα ψέματα και ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων με στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα. Αλλά κυρίως το ποιόν…το ήθος και τον τρόπο που λειτουργεί πάντα… ύπουλα… υποχθόνια όπως είπε ο κ. Δημητρίου. Βάζει τον κόσμο με ψεύδη να τσακώνεται. Λέει άλλα στον ένα και άλλα στον άλλο. Εμείς  εδώ 10αδες φορές τον έχουμε πιάσει να μας κάνει παραπληροφόρηση… Άλλα λέει σε εμάς εδώ όταν τηλεφωνεί… θα ακούσετε και θα φρίξετε τα επόμενα 24ωρα, άλλα στον φίλο και άλλα στον φίλο και κατάδικο Γιώργο Λυκομήτρο… Και άλλα στον Δημήτρη Κασταντά…  Τώρα όμως τέλειωσαν τα ψέματα και ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων με στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα.

Και πάμε στα στοιχεία.

Ο κ. Γαλάτουλας  ως γνωστόν  πάντοτε στα χρόνια που βρίσκεται στην Ομοσπονδία  εμφάνιζε εαυτόν θεματοφύλακα   του καταστατικού της Ομοσπονδίας.  Ας μιλήσουμε λοιπόν με στοιχεία, αποδείξεις και  ντοκουμέντα! Για  να δούμε αν  και  κατά πόσον  τηρεί το καταστατικό του οργανισμού  ο κύριος αυτός;    Το πρώτο στοιχείο το οποίο βγάζει μάτι όχι μόνο ως παρανομία της Γενικής Γραμματείας και ειδικότερα του κ. Πέτρου Γαλάτουλα  με βάση τους νόμους της πολιτείας της ΝΥ αλλά και με δεδομένη την σαφέστατη παραβίαση  του καταστατικού  είναι η αναφορά της εξελεγκτικής επιτροπής η οποία σε δυο σημεία αφήνει εκτεθειμένο τον κ. Γαλάτουλα και  αναφέρει επί λέξει  τα εξής :

EKLOGES_2010_Anafora_exelegtikis_Vs_Galatoula0001ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΩΤΗ! «εζητήθη να μας δοθούν οι αποφάσεις των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2010 χωρίς ανταπόκριση από την Γραμματεία» αναφέρει στο εισαγωγικό της σημείωμα της η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και  συνεχίζει επιρρίπτοντας και φωτογραφίζοντας τις  ευθύνες του  κ. Γαλάτουλα επισημαίνοντας με έμφαση   και αναφέρει επί λέξη  τα εξής χαρακτηριστικά « η εξελεγκτική επιτροπή ζήτησε αυτά τα έγγραφα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την 25η Μαίου 2010 και το έγγραφο αυτό είναι μέρος της έκθεσης. Από τα ζητηθέντα λάβαμε τα πάντα εκτός από τις αποφάσεις των συνεδριάσεων του ΔΣ όπως αναφέρεται πιο πάνω». Σημειωτέον ότι μιλώντας με μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ που είναι αρμοδιότητα του γραμματέα μας επιβεβαίωσαν ότι τα ζήτησαν 10αδες φορές αλλά συνεχώς ο κ. Γαλάτουλας κωλυσιεργούσε ή δεν απαντούσε στα προφορικά αιτήματα της επιτροπής για αυτό και όταν πια τα πράγματα έφτασαν στο παρά πέντε της σύγκλησης  του 2ημερου συνεδρίου ζήτησαν γραπτώς με ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο στις 25 Μαϊου να παραδοθούν τα πρακτικά του ΔΣ. Ούτε όμως και τότε, παράνομα  και αντικαταστατικά  παραδόθηκαν τα πρακτικά του ΔΣ από τον κ. Γαλάτουλα στην εξελεγκτική επιτροπή!   Έτσι η εξελεγκτική επιτροπή αναγκάστηκε ενώ σε όλα τα άλλα και κυρίως στα οικονομικά βρήκε την κατάσταση καθαρή και βάση στοιχείων χωρίς κακοδιαχείριση και παρατυπίες αντιθέτως στα πεπραγμένα της γραμματείας έγιναν και καταγράφηκαν σωρεία παρανομιών όπως θα δούμε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.  Η εξελεγκτική επιτροπή ομόφωνα τότε αναγκάστηκε να συμπεριλάβεις στην έκθεση της ειδική αναφορά με την οποία επισημαίνει αυτή την παρανομία του Γραμματέα κ. Γαλάτουλα.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ  ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ!

Την αναφορά υπογράφουν τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Ηλίας Δημητρόπουλος, Πρόεδρος επιτροπής αντιπρόσωπος από τον Σύλλογο Ηλείων, επίσης οι κ.  Σπύρος Γαρυφάλης, Μιχάλης Τραχανής και Σπύρος Βασιλάκης.    Δυστυχώς παρόλο που βγάζει μάτι η ξεκάθαρη  επισήμανση εναντίον των ευθυνών και διοικητικών παραλείψεων,  τώρα πλέον σαφής και  η παραβίαση του καταστατικού από τον κ. Γαλάτουλα,  εν τούτοις  η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων την 2η ημέρα του συνεδρίου στις 2 Ιουνίου 2010 όχι μόνον δεν έδωσε σημασία και το πέρασε στα αζήτητα ωσάν να μη συνέβη τίποτα, σαφής απόδειξη ότι όλα  ήταν προσχεδιασμένα και προμελετημένα για όσα θα επακολουθούσαν στην συνέχεια προκειμένου να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες του κ. Γαλάτουλα, αλλά ακόμα και όταν για δεύτερη φορά αναγνώστηκαν κάποια σημεία της έκθεσης από τον κ. Μιχάλη Τρχανή -επειδή στην αίθουσα γίνονταν χάος και αναβρασμός-  ουδείς εκ των αντιπροσώπων αλλά των δημοσιογράφων –και έχει σημασία αυτή μας επισήμανση- και όσων κόπτονται για την νομιμότητα και την τήρηση του καταστατικού ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Γαλάτουλα! Ουδείς ενοχλήθηκε! Ουδείς επέμενε να έρθει να δώσει εξηγήσεις! Ουδείς έφερε το θέμα σε πρόταση προς συζήτηση. Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ενώ όπως μας είπε μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής με το οποίο μιλήσαμε αυτό το σημείο μόνο όπως και όλες οι παρατηρήσεις της επιτροπής θα έπρεπε να είχαν γίνει αντικείμενο ευρείας συζήτησης άλλωστε αυτό το νόημα έχει το 2ημερο απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:  την ίδια αυτή ημέρα  συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 2 Ιουνίου ενώ επανηλλειμένα ζητήθηκε από μέλη του προεδρείου του συνεδρίου  αλλά από μέλη του απερχόμενου ΔΣ που απευθύνθηκαν προς   τον κ.Γαλάτουλα να κατέβει στην αίθουσα να κάνει ενημέρωση πεπραγμένων της Γραμματείας αλλά και της περιβόητης πολιτιστικής επιτροπής πρόεδρος της οποίας ήταν ο ίδιος, εκείνος αγνόησε επιδεικτικά την Γενική Συνέλευση και δεν κατέβηκε ποτέ να κάνει ενημέρωση στο σώμα της Γ.Σ. δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε κατέθεσε γραπτώς έκθεση πεπραγμένων όπως  υποχρεούται εκ του καταστατικού να δώσει αναφορά και να ενημερώσει ή να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις. Τι φοβόταν; Τι ήθελε να κρύψει; Αυτό θα δούμε στην συνέχει του ρεπορτάζ.   Αντί να κατέβει να ενημερώσει  το σώμα των αντιπροσώπων  για τα πεπραγμένα  της 2ετιας  του στην Γραμματεία,  έκανε διαβουλεύσεις στην   πάνω αίθουσα –την ώρα της συνεδρίασης της Γ.Σ.  ημέρα Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010- μαζί με τους υπόλοιπους Τσεκερίδη, Καλαμαρά, Μιχαλέα, Σταθάκο και προσπαθούσε –και το πέτυχε χάρη στην περίεργη  ανοχή  του κ. Τσεκερίδη- να διασπάει την προσπάθεια σχηματισμού ενός ενωτικού ψηφοδελτίου υπό τον Ηλία Τσεκερίδη.

Την ίδια τακτική ακολούθησε όμως ο κύριος Γαλάτουλας και  δεν ενημέρωσε το σώμα της Γ.Σ. ούτε κατέθεσε στα πρακτικά έκθεση πεπραγμένων ούτε για την πολιτιστική της οποίας  ήταν πρόεδρος. Όχι γιατί δεν είχε να παρουσιάσει έργο αντιθέτως πολλά και ποικίλα που έγιναν στην διετία και σχεδόν όλα από άλλους συλλόγους που απλά οργάνωσαν την εκδήλωση τους στο Σταθάκειο και τα παρουσιάζει ως έργο της πολιτιστικής επιτροπής ενώ στην πραγματικότητα μόλις και μετά βίας και αυτά στο πόδι και χωρίς πρόγραμμα οργάνωσε κάποιες ελάχιστες εκδηλώσεις ως πολιτιστική επιτροπή, πλην των καλλιστείων που είναι ευθύνη και αρμοδιότητα δική της επιτροπής  των πολιτιστικών.

GALATOULAS_SYMBOLAIO_CCP_FOTOTYPIKO_2010_EKLOGES0001ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΡΙΤΗ. Τι ήταν αυτό που φοβόταν όμως ο κ. Γαλάτουλας να μη βγει στην επιφάνεια; να μην αποκαλυφθεί  και καταγγελθεί ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων; Σήμερα θα δούμε ένα από τα πολλά.  Ως γνωστόν τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς απόφαση ΔΣ. Καμία διοικητική  πράξη πολύ δε περισσότερο καμία οικονομική πράξη ή συναλλαγή.  Και όμως ο κ. Γαλάτουλας παραβιάζοντας το καταστατικό και τους νόμους της πολιτείας ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ έκανε νέα συμφωνία  για νέο φωτοτυπικό μηχάνημα της Ομοσπονδίας και υπέγραψε συμβόλαιο ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.   Ιδού και το σχετικό συμφωνητικό που υπέγραψε με την εταιρία παροχής φωτοτυπικών υπηρεσιών!

Το καλύτερο όμως είναι η συνέχεια του ρεπορτάζ… το οποίο αποκαλύπτει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει απόφαση ΔΣ για την παράνομη, έκνομη  και αντικαταστατική οικονομική  πράξη του κ. Γαλάτουλα εξ ονόματος και εν αγνοία του ΔΣ με την εταιρία παροχής του φωτοτυπικού μηχανήματος(εταιρία Conica Minolta)   αλλά   για έναν περίεργο και καθόλα ύποπτο λόγο ο κ. Γαλάτουλας αντί να δώσει την διεύθυνση της έδρας της Ομοσπονδίας( 22-51 29 street Astoria NY 11105)  για να αποστέλλονται οι αποδείξεις έδωσε την δική του!{21- 19 35  str Astoria , NY} ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ! Αυτό και μόνο ως πράξη γεννά από μόνο του πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο του κ. Γαλάτουλα  και στο παρελθόν σε άλλες θέσεις που έχει θητεύσει αντίστοιχα (Γενικού Γραμματέα 2004- 2006) και ακόμα πιο πριν σε άλλες θέσεις  όπως αντιπροέδρου  κτλ).

Τα ερωτήματα που τίθενται βεβαίως μετά από αυτή την αποκάλυψη είναι πολλά εμείς απλά θέτουμε μερικά  βασικά και ουσιαστικά που προκύπτουν αβίαστα με την απλή κοινή λογική..

 FOTOTYPIKO

  1. Με ποιο δικαίωμα ο κ. Γαλάτουλας προέβη σε αυτή την οικονομική πράξη χωρίς προηγούμενη  απόφαση του ΔΣ;
  2. Γιατί δεν ενημέρωσε το ΔΣ ; και αν ενημερώθηκε το ΔΣ έστω και καθυστερημένα γιατί δεν τον κάλεσε να απολογηθεί; Να δώσει εξηγήσεις;
  3. Έκανε λάθος επειδή ως γνωστόν δεν έχει καλή γνώση αγγλικής και εκ παραδρομής έδωσε αυτή την διεύθυνση;  Σκέψη που δεν φαίνεται να ευσταθεί αφού πάνω στο συμφωνητικό αναγράφει στο τέλος με την υπογραφή του την σωστή διεύθυνση! Ή υπήρχε σκοπιμότητα που οι λογαριασμοί πάνε στην οικία του κ. Γαλάτουλα;
  4. Και αν υπάρχει σκοπιμότητα ποια είναι αυτή;  Τι ήθελε να κρύψει από το ΔΣ;
  5. Ποια η πραγματική  σκοπιμότητα να δώσει την διεύθυνση της οικίας του για την αποστολή των λογαριασμών της εταιρίας;
  6. Γιατί αφού οι κ. Καλαμαράς (πρόεδρος) αλλά και ο ταμίας κ. Μιχαλέας εντόπισαν την παρανομία αλλά και  την  εξαπάτηση του ΔΣ γιατί δεν τον κατήγγειλαν και τον κάλυψαν;
  7. Και αν υποτεθεί ότι τον κάλυψαν επειδή ανήκαν στον ίδιο συνδυασμό τώρα τι θα κάνουν; Θα συνεχίσουν την ίδια τακτική ;
  8. Παραμένουν ως γνωστόν ακόμα μέλη του ΔΣ.  Τώρα που αποκαλύπτεται το όλο σκηνικό με τις συνεχείς παρανομίες και  αντικαταστατικές πράξεις τι θα κάνουν; Πάλι θα συγκαλύψουν και τον κύριο Γαλάτουλα όπως και στο παρελθόν την ίδια πεπατημένη  τακτική της ομοσπονδίας με άλλα σκάνδαλα ; ανεξαρτήτως προσώπων και διοικούντων – κατά το κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει …

  Ήδη τα όσα έχουν καταγγελθεί εναντίον του κ. Γαλάτουλα  είναι πολλά και επώνυμα δημοσίως και ακόμα περισσότερα είναι αυτά που ακούγονται στους κύκλους της ομογένειας για το ποιον και το ήθος του κ. Γαλάτουλα… τα οποία και θα δούμε στην συνέχεια της έρευνας για τον κ. Γαλάτουλα.

«έπαιρνες τα βιβλία και έφευγες! Και δεν  είχαμε να κάνουμε την δουλειά της Ομοσπονδίας!

Ποιος είναι βέβαιος ότι μετά από αυτό αλλά από μια σειρά άλλων καταγγελιών που έχουν γίνει όπως αυτές του κ. Δημητρίου στην Συνέντευξη αλλά και εκείνες του κ. Νίκου Κωστόπουλου όπου ανοιχτά τον κατηγόρησαν ότι έχει μετατρέψει  την ομοσπονδία σε γραφείο της Νομαρχικής της Νέας Δημοκρατίας καταθέτοντας μάλιστα και μια σειρά στοιχείων εναντίον του κ. Γαλάτουλα τα οποία και κατήγγειλε δημοσίως. ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ! ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ!

έγιναν τόσα πολλά, με παρασκηνιακό πρωταγωνιστή τον «κύριο» αυτό  που ομολογουμένως, έχοντας μπροστά μας όλα αυτά τα στοιχεία, τα ηχητικά ντοκουμέντα, και μια σειρά άλλων στοιχείων, τα οποία σταδιακά θα αποκαλύπτουμε, η εικόνα που σχηματίζεται είναι εικόνα σήψης και διαφθοράς μέσα στον οργανισμό…

Όμως εκείνο που έχει σημασία,  είναι για να αποκαλυφθούν τα έργα… ο πολιτικός  βίος, η πολιτεία,  οι ημέρες… και  η κρυφή και παρασκηνιακή βρόμικη δράση του,  το οποίο  όντως για να ξεδιπλωθεί σε όλο του της  «μεγαλείο» αυτή παράνομη και έκνομη και ανήκουστη σε μεθόδους και τακτικές  δράση του κ. Γαλάτουλα     θα χρειάζονταν  ολόκληρο ειδικό πολυσέλιδο  αφιέρωμα  προκειμένου να τα αναδείξουμε και να τα αποκαλύψουμε και να καταδείξουμε έτσι το μέγεθος, την ποιότητα και το  ήθος  του ανδρός…

PETROS_GALATOULAS_26_06_2008Τα ερωτηματικά, όσο προχωρά η  δημοσιογραφική έρευνα  πληθαίνουν για τον ρόλο του κ. Γαλάτουλα, μετά από αυτή την αποκάλυψη  και σε άλλα παρόμοια ζητήματα της  Ομοσπονδίας,  όπως επί παραδείγματι αναρωτιόμαστε,   μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούν παλαιά και νέα μέλη της Ομοσπονδίας γιατί πάντα επεδίωκε όχι να είναι στην Ομοσπονδία αυτό πια είναι το προφανές όλοι το ξέρουν ξέρουν για να στήνει τις εκλογές αλλά γιατί να  ήταν ο μόνος αυτός που πάντα προσφερόταν –επειδή οι άλλοι έχουν δουλείες – και διαχειριζόταν την κάρτα   της ομοσπονδίας με το  Tax exempt για αγορές π.χ.  χαρτικής ύλης αλλά και άλλων υλικών της ομοσπονδίας  κάνοντας χρήση της κάρτας του οργανισμού. Πάντα ήθελε ο κ. Γαλάτουλας να περνά δημοσίως την εικόνα του τίμιου και αδιάφθορου..είναι όμως πράγματι έτσι; Ή πίσω από την αυτή την όχι και τόσο  «αυθόρμητη» και φαινομενικά ανιδιοτελή «προσφορά»  του κρύβονται άλλες προθέσεις; Ερώτηση κάνουμε; Ερώτηση και προβληματισμός που προκύπτει από όσα έχουμε ενώπιον μας ως εικόνα για το άτομο του κ. Γαλάτουλα…

galatoulasΚαι ποιος διαβεβαιώνει το σώμα των αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης αλλά και των μελών του ΔΣ ότι  με την ίδια λογική που διέπραξε αυτή την καραμπινάτη παρανομία με το φωτοτυπικό  –παρουσιάζοντας   ο ίδιος  πάντα πως  ενεργεί προς όφελος του οργανισμού και μόνον-  εν αγνοία του ΔΣ,  δεν έχει διαπράξει και άλλες παρόμοιες πράξεις όπως αυτή;  Και ποιος μπορεί βάλει το   χέρι του στην φωτιά ότι ο κ. Γαλάτουλας δεν έκανε και άλλες τέτοιες παρανομίες  χωρίς οικονομικό όφελος;  Η λογική σειρά των εύλογων ερωτηματικών  έχει βάθος και αν συνεχίσουμε το συλλογισμό μας θα βγουν δια της ατόπου επαγωγής και συμπεράσματα που δεν θέλουμε να εξάγουμε ακόμα…είναι άλλωστε πολύ νωρίς μπροστά σε αυτά που θα επακολουθήσουν στην πορεία της έρευνας και των επικείμενων νέων αποκαλύψεων…

Ωστόσο, λέμε μήπως αυτή η υπόθεση είναι αιτία παραπομπής  του κ. Γαλάτουλα στο πειθαρχικό;  Και ουσιαστικού σε βάθος οικονομικού  ελέγχου συνολικά των πεπραγμένων του κ. Γαλάτουλα από μια ειδική εξεταστική επιτροπή που θα ελέγξει όλες τις δοσοληψίες του στο όνομα και εξ ονόματος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ; απλά το καταθέτουμε ως δημόσιο προβληματισμό…

Γιατί αν με την ίδια λογική- του φωτοτυπικού-  αγόραζε με την κάρτα της ομοσπονδίας και άλλα υλικά για δική του προσωπική χρήση ποιος μπορεί να το γνωρίζει αν δεν το ελέγξει;

Ποιος μπορεί να ελέγξει όλους τους λογαριασμούς τηλεφώνων και φάξ που έχει στείλει ο κ. Γαλάτουλας από την Ομοσπονδία;

Ποιος μπορεί να διαπιστώσει όλα αυτά τα φαινομενικά μικρά έξοδα που γίνονται εδώ και χρόνια από τον κ. Γαλάτουλα από και εξ ονόματος της Ομοσπονδίας  όλα αυτά τα χρόνια που έχει κατασκηνώσει μέσα στην Ομοσπονδία(σχεδόν κοιμάται μέσα ) δεν έχουν τελικά κάποιο κέρδος για εκείνον; Μικρό η μεγάλο δεν έχει σημασία… Όλα τα έκανε χρόνια τώρα  στο όνομα και εξ ονόματος της Ομοσπονδίας είτε χρησιμοποιώντας την κάρτα της ομοσπονδίας, όπως το έχει πράξει κατά κόρον, εν αγνοία του ΔΣ του οργανισμού  στον παρελθόν.

Αν δεν ασκηθεί οικονομικός έλεγχος  σε βάθος χρόνου όλων των ενεργειών του κ. Γαλάτουλα ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι έχει καμωμένο.

Ήδη οι ζωηρές  αποχρώσεις – ενδείξεις ενός ακόμα  μεγάλου σκανδάλου όχι απλά αγγίζουν τον κ.Πέτρο  Γαλάτουλα αλλά πλέον τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις τον ξεπερνάνε και είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι οι διοικούντες –ακόμα και ως  απερχόμενοι – να κάνουν έστω και τώρα μια τελευταία πράξη διαφάνειας που θα δείχνει ότι  «η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται τίμια πρέπει και να είναι τίμια…»

OESM_NY_2005_Το απερχόμενο ΔΣ έχει μια μοναδική  ευκαιρία στα χρονικά ως τελευταία πράξη διαφάνειας: Να παραπέμψει στο πειθαρχικό τον κ. Γαλάτουλα με το ερωτηματικό της οριστικής διαγραφής από την Ομοσπονδία όχι μόνο λόγω σαφέστατης παραβίασης του καταστατικού που αφορά στην παράνομη και έκνομη  συμφωνία για το νέο φωτοτυπικό, αλλά αν θέλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και –επειδή τα πρόσωπα μένουν στην ιστορία ή παραδίδονται στην λήθη- και δυστυχώς για όλους αυτούς η τριανδρία  {Μιχαλέα- Καλαμαρά-  Δημητρίου}  είναι  σχεδόν ίδια με εκείνη  που κάποτε  συνυπέγραψαν την  παραπομπή στο πειθαρχικό δυο πρώην προέδρων για δυο 100$ τον κ. Γιώργο Γεωργόπουλο –πάλι με ευθύνη Γαλάτουλα εκείνος είναι που ζήτησε την υπογραφή της κ.Πανταζή ώστε να μπορεί να καταγγελθεί ο πρώην  πρόεδρος  αυτό μη το ξεχνάμε και έχει την σημασία του για τον βρόμικο και διχαστικό του ρόλο Γαλάτουλα, επειδή ήθελε να  πετάξει από την ΝΔ τον Γιώργο Γεωργόπουλο αλλά  και από την Ομοσπονδία- και αντίστοιχα  το ίδιο άτομο ο Πέτρος Γαλάτουλας ήταν που έβαλε τον επιστήθιο φίλο του το 2005 κ. Κλεάνθη  Μειμάρογλου να κάνει αντίστοιχη καταγγελία για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες  ελέγχου των δυο πρώην προέδρων-Τομόπουλου – Γεωργόπουλου  από την ειδική εξεταστική επιτροπή( Γιάννη ΧΕΛΙΩΤΗ- Μιχάλη ΤΡΑΧΑΝΗ- αειμνήστου Γιάννη ΣΕΡΕΤΗ)  και εν συνεχεία να έχουμε  την γνωστή  παραπομπή τους στο πειθαρχικό  που έφερε τον μεγάλο διχασμό του 2006 … Διχασμό που κράτησε και κρατά ακόμα… και θα κρατά αν δεν ξεκαθαρίσει το πεδίο μια και καλή και αν τα τραύματα και οι πληγές του παρελθόντος δεν κλείσουν οριστικά και αμετάκλειτα… Θυμηθείτε απλά πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις που τότε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρωταγωνίστησαν και πάντα θα δείτε ότι  όλα στο παρασκήνιο σε ένα πρόσωπο οδηγούσαν. Τον «κύριο» Πέτρο Γαλάτουλα…

OESM_NY_2008_15_6_Σίγουρα το απερχόμενο ΔΣ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί εξέθρεψε το  αρρωστημένο φαινόμενο που λέγεται Πέτρος Γαλάτουλας. Έχουν ευθύνες ηθικά και ιστορικά-και αυτά πληρώνουν και θα πληρώσουν αν  δεν κάνουν κάθαρση  εδώ τώρα που τους δίδεται η μοναδική ευκαιρία – γιατί ενώ και ήξεραν και γνώριζαν ποιος είναι ο Πέτρος Γαλάτουλας και έκαναν τα πάντα για να μην τους κλέψει τις  εκλογές του 2006 –όπως αυτές που έχει προετοιμάσει πολύ καλά με μαεστρία από την επομένη των εκλογών του 2008- και συνεργάστηκαν ακόμα και με  τον διάβολο… τον  μεγάλο τους (ιδεολογικά)  αντίπαλο Απόστολο Ζουπανιώτη, {ο οποίος οφείλουμε να πούμε  φέρει τεράστια  ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της Ομοσπονδίας}  προκειμένου να  εξοστρακίσουν  τον συνδυασμό του κ. Γαλάτουλα, τον οποίο σήμερα λιβανίζει ο κ. Ζουπανιώτης(ω ποια ηθική κατάπτωση!)  εν  τούτοις προκειμένου να εκλεγούν στις εκλογές του 2008 συνεργάστηκαν με τον κ.Πέτρο Γαλάτουλα! Τον  άνθρωπο που όλη η ομογένεια ξέρει και ποιος είναι και τι ρόλο διαδραματίζει στα κοινά από τότε που μπήκε στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης… Ίσως οι συμπατριώτες του Χιώτες της Χιακής Ομοσπονδίας κάτι να γνώριζαν παραπάνω όταν κυριολεκτικά τον πέταξαν έξω με τις κλωτσιές το 1998 μετά στο σκάνδαλο με τα χαμένα χρήματα του συλλόγου που τον είχα επώνυμα και ενυπόγραφα καταγγείλει… χρήματα τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ…

GALATOULAS_PETROS_DS_OESM_NYΌλα αυτά και πολλά άλλα που εν τω μεταξύ θα αποκαλυφθούν –ήδη είναι αρκετά για την παραπομπή του στο πειθαρχικό – είναι ουσιαστικές αποχρώσεις ενδείξεις ενός άλλου μεγαλύτερου σκανδάλου από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Με μια βασική διαφορά: όλα τα προηγούμενα μεγάλα ζητήματα από το 2005  που απασχόλησαν την Ομοσπονδία και την έφεραν σε έντονο διχασμό και αντιπαραθέσεις στο   βάθος δείχνουν ένα άτομο που ταυτότητα έχει και όνομα και διεύθυνση. Πέτρος Γαλάτουλας…

Και αν το απερχόμενο ΔΣ δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν παραπέμψει στο πειθαρχικό τον κ. Γαλάτουλα με το ερώτημα σύστασης ειδικής εξαταστικής επιτροπής για έρευνα και εις βάθος  οικονομικό έλεγχο όλων των δοσοληψιών  όχι μόνο με την κάρτα αλλά και με χρήματα cash που ελάμβανε ο κ. Γαλάτουλα για οποιαδήποτε αφορμή και αιτία τότε είναι όλοι υπόλογοι και όλοι το ίδιο συνυπεύθυνοι.

Ας θυμούνται όμως  πως αυτή την φορά σε ότι μας αφορά, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Ούτε σε αποκαλύψεις ούτε σε ενέργειες που θα ωφελήσουν σε βάθος χρόνου τον οργανισμό έστω και αν χρειαστεί η παρέμβαση των αμερικανικών αρχών για τις συνεχείς παρανομίες και έκνομες καταστάσεις που συσσωρεύονται σαν ασθένεια στα σπλάχνα του ιστορικού οργανισμού εκτρέφοντας αρρωστημένες παθογένειες. Αυτή την φορά είμαστε εκ των πραγμάτων να συνεχίσουμε… Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω…    Όπως κάναμε το 2008 όταν με κοινή συμφωνία –σε σύσκεψη που είχε γίνει μεταξύ εφορευτικής Νίκου Γεωργανζτά και του πρακτορείου μας  με παρέμβαση του επίτιμου προέδρου Βασίλειου Σταθάκου- δεχθήκαμε να μην πάνε όσα είχαμε αποκαλύψει για τις εκλογές του 2008, τα οποία δημοσίως η εφορευτική επιτροπή στις 26 06 2008 είχε αποδεχθεί ως σωστά και αληθινά και είχε παραδώσει προς έλεγχο στο απερχόμενο ΔΣ, στον εισαγγελέα! Αυτή την φορά ο δρόμος είναι μονόδρομος!  Ο ρόλος του Τύπου δεν είναι μόνον η αποκάλυψη των γεγονότων με στοιχεία πάντα και ντοκουμέντα αλλά και η προστασία του πολίτη όταν το σύστημα είναι σάπιο και διαφθαρμένο…

Τούτο μόνο θα προσθέσουμε ως σκέψη και δημόσιο συλλογισμό. Μήπως όλα αυτά που σήμερα αποκαλύπτονται είναι αιτία μια συνολικής κάθαρσης στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας και καθιστούν μοιραία και αναμφίβολα ιστορικό και τον ρόλο της παρούσας  εφορευτικής επιτροπής  που σήμερα αποτελούν οι κ. Χελιώτης Γιάννης, Απόστολος Τομόπουλος, Δημήτριος Βεκιαρέλης, Διονύσιος Σερέτης και Γρηγόρης Τζώρτζης. Ας το σκεφθούν και ας πράξουν ανάλογα και με την συνείδηση τους.

Πάντως η λογική «…ας τα αφήσουμε… εμείς θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα;..θα μπλέξουμε… γιατί να είμαστε εμείς η αιτία να κλείσει ο οργανισμός;» και άλλα τέτοια παρόμοια που ακούς στα πηγαδάκια και  αυτό που στο τέλος επικρατεί ως δεύτερη  σκέψη  από όλους και δεν κάνουν επιτέλους μια ανοιχτή και δημόσια καταγγελία,  είναι που έχει εκθρέψει φαινόμενα και αρρωστημένες καταστάσεις όπως αυτές που σήμερα  αποκαλύπονται…

Δεν είναι τόσο το θέμα με το φωτοτυπικό που μπορεί στο κάτω –κάτω  φαινομενικά η ομοσπονδία να γλιτώνει 100 και 200$ αλλά η ουσία που είναι η παρανομία των νόμων της πολιτείας που όλοι δυστυχώς  αγνοούν και κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν αυτό είναι βέβαιο αλλά  και η συνεχής κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού  από τα ίδια άτομα!

DS_OESM_NY_2008_Η παρασιώπηση του γεγονότος από το απερχόμενο ΔΣ και η συγκάλυψη της υπόθεσης συνιστά σοβαρές ευθύνες. Η μη καταγγελία του και ο μη έλεγχος του κ. Γαλάτουλα από το απερχόμενο ΔΣ για αυτή την κατάφορη παραβίαση του καταστατικού τους καθιστά το ίδιος όλους συνυπεύθυνους!  Έχουν μόνον μια επιλογή!  Παραπομπή του στο πειθαρχικό και σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής που θα έλεγξει όλες τις οικονομικές δοσοληψίες του κ. Γαλάτουλα όλα αυτά τα χρόνια είτε γίνονταν με την κάρτα της Ομοσπονδίας και το  tax exempt  είτε αφορά άλλες αγορές και δοσοληψίες εξ ονόματος της Ομοσπονδίας.  Οφείλουν να βάλουν στο μικροσκόπιο της έρευνας όλους τους  λογαρισμούς τηλεφώνων και φαξ  της ομοσπονδίας τα όσα καταγγέλλει ο κ. Νίκος Κωστόπουλος επώνυμα και δημόσια είναι σοβαρά. Τα ίδια  επαναλαμβάνει και καταγγέλλει και ο κ. Δημητρίου για τον κ. Γαλάτουλα. Αν δεν θέλουν να καταστούν περίγελοι της ομογένειας και της κοινής γνώμης που εύλογα θα πει « τώρα που χωρίσανε τα τσανάκια τους τον καταγγέλουν επειδή τους την έφερε! Και τους κλέβει τις εκλογές με τους συλλόγους σφραγίδες και τις μαϊμού καταστάσεις» όπως μας γράφει ένας αναγνώστης  που ξέρει πρόσωπα και πράγματα για αυτόν τον οργανισμό… Αν δεν προβούν σε μια ενέργεια οι απερχόμενοι διοικούντες που να δείχνει –όχι να κρατά απλώς τα προσχήματα-  ότι επιτέλους αυτά που λένε τα εννοούν σας πράξουν τα δεόντα και όσα ορίζει το καταστατικό. Είναι ακόμα διοίκηση! Άλλη η δουλειά της εφορευτικής που είναι σαφής και ξεκάθαρη και άλλη η δουλειά του απερχόμενου ΔΣ. Πουθενά το καταστατικό δεν αναφέρει ότι μεσούσης  της εκλογικής διαδικασίας και μέχρι παράδοσης –παραλαβής από την παλιά στην νέα διοίκηση  αναστέλλεται κάθε διοικητική πράξη από το απερχόμενο ΔΣ το οποίο είναι υπεύθυνο μέχρι την ημέρα παράδοσης και παραλαβής…

Ο Πέτρος  Γαλάτουλας και ο κάθε Γαλάτουλας και Διαμαντίδης, είναι πληγές που εξέθρεψε το ίδιο το σύστημα της ομοσπονδίας και η γενική αφασία και απραξία που έχουν περιέλθει οι θεσμοί που εσείς οι ίδιοι έχετε ψηφίσει στο καταστατικό… Αν περιμένετε ευαισθησία και πολιτική ευθιξία από άτομα όπως οι κ. Γαλάτουλας και Διαμαντίδης που  δεν κοκκινίζουν… με όσα τους καταμαρτυρούν και τους καταγγέλλουν, τότε ορθώς λέει ο σοφός λαός μας. κατά τους ηγέτες μας και ο λαός και αυτό σε απλά ελληνικά ερμηνεύεται στην περίπτωση της ομοσπονδίας κατά τους αντιπροσώπους που έχετε στους συλλόγους σας έχετε και την ηγεσία που σας αρμόζει και σας ταιριάζει…

Αν περιμένετε ευθιξία και σοβαρότητα –αν θίγονταν για την τιμή τους μόνο θα μπορούσαν αν είχαν καταθέσει μια μήνυση… μια αγωγή και ας μας έκρινε η δικαιοσύνη όμως δεν τολμούν… τρέμουν  και μόνο στην ιδέα της δικαιοσύνης {και οι δυο}  γιατί τότε θα βγουν στην φόρα  τόσα πολλά που θα φρίξει όχι μόνον η Ομογένεια της Νέας Υόρκης αλλά σύσσωμος ο απανταχού Ελληνισμός… Αν και τώρα που είστε δυο μαζί ίσως στην πορεία μπορεί να βρείτε και κανένα άλλο  και να γίνεται  τρεις για να μοιραστείτε τα έξοδα μπορεί να φιλοτιμηθείτε να κάνετε επιτέλους κάποια μήνυση και ας μας κρίνει και εμάς και εσάς η δικαιοσύνη… Ιδού μια ακόμα ευκαιρία… έχετε και δωρεάν την γνωστή  δικηγόρο εξ Αθηνών    κ. Μελέμη Έλλη. Δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε τις διαδικασίες.   Όχι  να το διαδίδεται  μόνο ότι θα κάνετε μηνύσεις κάντε το κιόλας πράξη !   Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα! Να δούμε τελικά ποιος θα πηδήξει …το ποταμάκι…

Α.Σ.

Αύριο η συνέχεια των αποκαλύψεων…

Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…