Σήμερα κινδύνου εξέπεμψε για την  πορεία της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ,  με όσα είπε για ακόμα μια φορά στην συνέντευξη Τύπου της 11ης Ιουνίου 2010 ο Γιάννης Χελιώτης, πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών του 2010 και μέλος  σε δυο προηγούμενες αντίστοιχες εφορευτικές επιτροπές(2008 και 2004).  

 Σας μεταφέρουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση που υπάρχει εσωτερικά στον οργανισμό με βάση την εμπειρία και την γνώση τόσων ετών που διαθέτει.

Χελιώτης Γιάννης:«τελικά αυτό που βλέπω τον τελευταίο καιρό με αυτά που ακούω, με διαφόρους που μιλάω ομογενείς και αντιπροσώπους σωματείων που είναι μπλεγμένοι με την Ομοσπονδία, έχω διαπιστώσει ότι όλοι θέλουμε το καλό της Ομοσπονδίας, το καλό του Ελληνισμού. Αλλά έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Και το πρόβλημα, όπως το διέγνωσα και το διαπίστωσα στο μυαλό μου στο δρόμο που ερχόμουν, είναι ότι μας λείπει-έχουμε την έλλειψη σεβασμού, έλλειψη συνεργασίας, έλλειψη αγάπης και έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Και αυτό είναι που μας έχει κρατήσει σαν λαό, σαν εθνικότητα να φτάσουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα, και αυτό –νομίζω- έχει κρατήσει και εμάς εδώ στην ομογένεια, συτό τον μεγάλο οργανισμό που λέγεται ομοσπονδία που θα έπρεπε να παίζει έναν μεγάλο συντονιστικό ρόλο για τον οργανωμένο Ελληνισμό, συμπεριλαμβανομένων και των κοινοτήτων-εκκλησίων στο tri-state area, να επιτελέσει έργο, να μπορέσουμε να βγάλουμε τα καινούργια παιδιά στην πολιτική, να μπορέσουμε να δημιουργήσουν οργανισμούς που θα βοηθήσουν την Ομογένεια, γηροκομεία, να κάνουμε έδρες σπουδών κλπ. το πρόβλημα που βλέπω για άλλη μια φορά –είναι η τρίτη φορά που είμαι στην εφορευτική επιτροπή- είναι ότι δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να οργανώσουμε την ομοσπονδία μας ταμειακώς και την γραμματεία. Η ομοσπονδία χρειάζεται να έχει μια έμμισθη γραμματέα, χρειάζεται να έχει ίσως-έναν εκτελεστικό διευθυντή, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τα day-to-day operations, για τα καθημερινά προβλήματα που έχει η Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να λειτουργήσει σαν μια επιχείρηση που θα έχει στόχους και θα κάνει ένα πλάνο να πετύχει αυτούς τους στόχους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Γραμματέας και ο Ταμίας… ο ταμίας τον έχουμε σαν έναν κασιέρη ενός diner που παίρνει τα λεφτά. Ο ρόλος του ταμία είναι ο Treasurer, είναι ο comptroller του οργανισμού. Αυτός θα κανονίσει να φέρει χρήματα μέσα, να κάνει fundraising, να κάνει επενδυτικά σχέδια για την ομοσπονδία, για να μεγαλώσουμε. Αν λύσουμε αυτό το μεγάλο το πρόβλημα, γιατί δεν είναι, δεν νομίζω ότι υπάρχει- δεν είναι εσκεμμένα ορισμένα προβλήματα που υπάρχουν. Είναι αδυναμίες, είναι ανθρώπινα λάθη, καμιά φορά μπαίνουν όλοι αυτοί οι παράγοντες που ανέπτυξα πριν, γι’αυτό έχουμε κάθε φορά τα ίδια προβλήματα. Και προσπαθήσουμε να βγάλουμε την τελευταία στιγμή, να ξεκαθαρίσουμε τι έχει γίνει, να βρούμε την βελόνα μέσα στα άχυρα. Για άλλη μια φορά, δυστυχώς, εύχομαι, ελπίζω και ευελπιστώ ότι η καινούργια διοίκηση όποια και να είναι, θα πρέπει –και μίλησα και με τον κ. Δημητρίου και τηλεφωνικά και λέω «Δημήτρη πρέπει να βρεθούν όλοι οι σωστοί άνθρωποι, οι κατάλληλοι να δουλέψουν. Να δουλέψουμε αγαπημένα και αρμονικά για το καλό της Ομοσπονδίας και του Ελληνισμού. Αλλά το πρόβλημα είναι να λύσουμε τα διοικητικά μας προβλήματα. Η Ομοσπονδία χρειάζεται έμμισθο προσωπικό, και ίσως κάποιον εκτελεστικό διευθυντή. Αυτές είναι οι παρατηρήσεις που βλέπω για άλλη μια φορά».

 

Τα όσα, ανέφερε ο κ. Χελιώτης έχουμε επισημάνει 10αδες φορές σε προηγούμενα ρεπορτάζ, αναλύσεις και αποκαλύψεις μας εδώ και μια 5αετια. Τα ίδια ακριβώς είχε επισημάνει και η εφορευτική επιτροπή των εκλογών του 2008. Τα οποία δεν διορθώθηκαν ποτέ παρά την επίδοση του σχετικού πορίσματος με τις ίδιες παρατηρήσεις, τις ίδιες ελλείψεις, τις ίδιες επισημάνσεις με αυτές που έκανε ο κ. Χελιώτης για όσα διαπιστώθηκαν και στην  διαδικασία προετοιμασίας και αυτών των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη η εφορευτική επιτροπή- των εκλογών του 2008- στην οποία μετείχε πάλι ο κ. Χελιώτης είχε να εξετάσει σωρεία ενστάσεων για παραβάσεις του καταστατικού, αλλά και των νόμων της πολιτείας και αναγκάστηκε όπως τότε επίσημα είχε αναφερθεί να  τις βάλει όλες στο συρτάρι, να τις συμπεριλάβει στο πόρισμα και τα συμπεράσματα της και απλά να   διεξάγει τίμιες εκλογές όπως χαρακτηριστικά είχε αναφερθεί… Μάλιστα σε ερώτηση μας τότε μας είχε αναφερθεί ότι όλες οι ενστάσεις θα παραδοθούν στο νέο ΔΣ και είναι υποχρεωμένο να τις εξετάσει και να λάβει σχετικά μέτρα… Φυσικά το νεοεκελγέν ΔΣ υπό τον κ. Καλαμαρά και Γαλάτουλα ουδέποτε έλαβε υπόψη του το πόρισμα εκείνο το οποίο –και εδώ είναι αποκάλυψη- ο κ. Γαλάτουλας είχε εξαφανίσει… από τα αρχεία της Ομοσπονδίας…

 

eforeytiki_epitropi_2008Και τώρα ΑΚΟΥΣΤΕ Live ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ στις 26 Ιουνίου 2008 Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ για τα ίδια θέματα, κατά την παράδοση παραλαβή ηγεσίας…  Οι ίδιες επισημάνσεις και οι ίδιες παραλείψεις..

 

 

Ακούστε με προσοχή όσα λέει ο αείμνηστος Γιάννης Σερέτης, για την θητεία Νικολάου Διαμαντίδη  και τι απαντά σε σχετική ερώτηση απευθυνόμενος ειδικά στο Greekamericannewsagency.com

 

«Η επίκληση του εθελοντισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα και ανάχωμα στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμού του οργανισμού» είχε αναφερθεί τότε, ενώ οι ελπίδες που θα ενσάρκωνε το τότε νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Δημήτρη Καλαμαρά, έμειναν ελπίδες και παραινέσεις…

Ενώ εξίσου σημαντικά ήταν-και παρακαλώ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ- και όσα είχε επισημάνει ο κ. Κούζιλος ο οποίος αναφέρονταν στις αποκαλύψεις που είχαμε κάνει τότε κατά την προεκλογική περίοδο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βλέπαμε στον Τύπο δημοσιευμένα στοιχεία τα οποία δεν είχαμε εμείς ούτε και παραλάβαμε ποτέ παρόλο που τα ζητήσαμε πολλές φορές… ενώ είχαμε και το φαινόμενο ο πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής(σ.σ. Ανδρέας Σάββας) είχε ζητήσει ο τελικός οικονομικός έλεγχος να γίνει από ορκωτό CPA της πολιτείας…  »

Κάντε τώρα τις συγκρίσεις σας για το σήμερα το τότε και το επαναλαμβανόμενο παρελθόν…

 Τα ίδια προβλήματα. η ίδια τακτική. Η ίδια νοοτροπία από τους ίδιους ανθρώπους…

Eforeytiki_Epitropi_2010_AΑρχικά, η εφορευτική επιτροπή-των εκλογών του 2010- αποτελούμενη από του κ.  Γιάννη Χελιώτη Απόστολο Τομόπουλο και Δημήτριο Βεκιαρέλη δια του προέδρου της  κ. Γιάννη Χελιώτη μας διάβασε το δελτίο τύπου-ανακοίνωση σχετικά με την  αναβολή των εκλογών για το προσεχές Σάββατο 19 Ιουνίου. Το σχετικό ανακοινωθέν το οποίο διάβασε φανερά σφιγμένος ο κ. Χελιώτης έχει ως εξής:

 «Η εφορευτική επιτροπή που ανέλαβε την διεξαγωγή των εκλογών στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, αποφάσισε τα εξής:

Λόγω του περιορισμένου χρόνου που μας δόθηκε για την άσκηση ελέγχου των στοιχείων που αφορούν στην εκλογική διαδικασία , συμπεριλαμβανομένων και των πολλαπλών ελλείψεων που προέρχονται από την ανεπάρκεια των αρμοδίων διοικητικών οργάνων της Ομοσπονδίας , η επιτροπή μας αποφάσισε την αναβολή των εκλογών της 13ης Ιουνίου 2010 . Η αναβολή των εργασιών του διημέρου προεκλογικού συνεδρίου, που σηματοδοτήθηκε από την ανετοιμότητα της εξελεγκτικής επιτροπής, να παραδώσει εγκαίρως όπως ορίζει το καταστατικό τα αποτελέσματα των ελέγχων της ,στέρησαν μια εβδομάδα από τον χρόνο ελέγχου της εφορευτικής επιτροπής.

Όπως επίσης η αδυναμία αυστηρής τήρησης της διαδικασίας από το προεδρείο του διημέρου προεκλογικού συνεδρίου, στέρησε το δικαίωμα ενημέρωσης των μελών της Ομοσπονδίας, όσον αφορά στα προγράμματα και τις εξαγγελίες των υποψηφίων προς εκλογή, όπως ορίζει το καταστατικό.

Η εφορευτική επιτροπή εξετάζοντας τα στοιχεία που αφορούν στην συμμετοχή των συλλόγων-μελών του οργανισμού, καθώς και τις υποψηφιότητες των αντιπροσώπων που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους, αντιμετωπίζει πληθώρα διοικητικών παραλήψεων που δυσκολεύει αφάνταστα το έργο της.

Θεωρεί δε αδύνατον σε ένα τόσο στενό χρονικό διάστημα, να ελέγξει σε ικανοποιητικό βαθμό τις διοικητικές και οικονομικές παραλείψεις τόσων ετών, από την στιγμή που οι αρμόδιες επιτροπές δεν ανταποκρίθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τα αποτελέσματα των ελέγχων τους κρίνονται λίαν επιεικώς ανεπαρκή.

Η εξαγωγή δίκαιων αποφάσεων που θα στηρίζονται απόλυτα από το καταστατικό λειτουργίας του οργανισμού, αποτελεί κώδικα τιμής και βασική προτεραιότητα για την εφορευτική επιτροπή, η οποία ζήτησε και την νομική υποστήριξη του δικηγόρου κ.Βασίλειου Σφυρόερα για ορισμένα θέματα.

Όμως επειδή ο χρόνος που απαιτείτε για την ολοκλήρωση των ελέγχων δεν κρίνεται ικανοποιητικός ,αποφασίσαμε την μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, για το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010.

 Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

 Ιωάννης Χελιώτης                                                                      Διονύσιος Σερέτης

  Πρόεδρος                                                                                      γραμματέας

 

 

Eforeytiki_OESM_NY_2010_Στην συνέντευξη τύπου δεν παραβρέθηκαν οι κ. Τζώρτζης και Σερέτης δεν παραβρέθηκαν στην συνάντηση με τα ΜΜΕ, στην συνέντευξη τύπου που οι ίδιοι συγκάλεσαν για να ενημερώσουν τα ΜΜΕ της Ομογένειας σχετικά με την αναβολή των εκλογών στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Οι φήμες για την διχογνωμία των μελών της εφορευτικής επιτροπής έχουν φουντώσει.  Όλες αυτές τις ημέρες με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν για το τι θα κάνει ο ένας και τι άλλος μέσα στην εφορευτική επιτροπή,  όχι μόνο γιατί αυτές τροφοδοτήθηκαν με την απουσία των δυο Σερέτη και Τζώρτζη αλλά και διότι οι διαφωνίες έχουν βγει προς  έξω ήδη…

Τα μέλη της επιτροπής έχουν διχαστεί ως προς την στάση που θα πρέπει να ακολουθηθεί με τον Γενικό Γραμματέα κ. Πέτρο Γαλάτουλα ο οποίος έχει μπερδέψει την  εφορευτική με τις καταστάσεις που έχει δώσει, τα λάθη και τις παραλείψεις εκ μέρους του. Το πρόβλημα είναι ότι τον συγκεκριμένο στηρίζουν και μάλιστα  φανερά-και με δηλώσεις τους στην greeknews  του κ. Ζουπανιώτη το είδαμε και αυτό το πρωτοφανές- οι κ. Τζώρτζης, Τομόπουλος,  Βεκιαρέλης αλλά και Σερέτης με απομονωμένο τον πρόεδρο κ. Χελιώτη έτοιμο να εκραγεί με όσα συμβαίνουν…

 

Ακούστε με προσοχή την συνέντευξη Τύπου και μετρήστε πόσες φορές η απάντηση είναι στερεότυπη «δεν θα ήθελα να απαντήσω…» εκ μέρους του κ. Χελιώτη και θα καταλάβετε το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της εφορευτικής επιτροπής.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE ΤΑ ΟΣΑ ΕΊΠΕ Ο κ. ΧΕΛΙΩΤΗΣ αλλά και τον καυγά ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ –ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ…

 

Στην συνέντευξη τύπου ο κ. Χελιώτης ήρθε αρκετές φορές σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκε να μην απαντήσει παραπέμποντας σε επόμενες δηλώσεις όπου θα έχει, όπως είπε πληρέστερη εικόνα…

Ο κ. Χελιώτης δεν απάντησε σε καμία ερώτηση που υπέβαλαν οι συνάδελφοι ενώ ήταν φανερό ότι η εφορευτική επιτροπή ήρθε σε δύσκολη θέση σύμφωνα με πληροφορίες μας για αυτό και αναγκάστηκαν να ζητήσουν την  συνδρομή νομικού συμβούλου κ. Σφυρόερα για θέματα που δεν ανακοινώθηκαν αλλά ήδη οι διαρροές έχουν αρχίσει να βγαίνουν προς τα έξω… Εντύπωση έχει προξενήσει το γεγονός ότι επισημαίνεται πως ερευνώνται περιπτώσεις που παραπέμπουν στο παρελθόν και πριν τις εκλογές του 2008.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Τσεκερίδης εξέφρασε την λύπη του αλλά και την δυσαρέσκεια του για την αναβολή των εκλογών…

Ακούστε  τώρα το Β μέρος της συνέντευξης Τύπου  με τις παρεμβάσεις Δημητρίου -Τσεκερίδη