Διευρυμένη συνάντηση υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Κινέζο ομόλογό του Ζανγκ Ντετζιάνγκ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την υπογραφή 14 συμφωνιών, πραγματοποιείται στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνάντηση είναι παρόντες, από ελληνικής πλευράς, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη , ο υπουργός Μεταφορών & Υποδομών Δ. Ρέππας, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης. Από κινεζικής πλευράς, ο υπουργός Μεταφορών Λι Σεγκλίν, θεσμικοί φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο κινεζικό κλιμάκιο υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, επικεφαλής είναι ο Αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Zhang Dejiang, και αναμένεται να κλείσει μία σειρά από συμφωνίες με τοπικές επιχειρήσεις, δήλωσε με τη σειρά του ανώνυμα Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στους Financial Times. Οι συμφωνίες αφορούν κυρίως τους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού , των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και την εξαγωγή ελληνικού ελαιολάδου.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Κίνα εξετάζει στη χώρα μας επενδύσεις αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική ναυτιλία, τα logistics και σε projects αεροδρομίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συμφωνίες θα είναι για σύσταση κοινοπραξιών, για charters και για ναυπηγήσεις πλοίων ύψους 500 εκατ. ευρώ.