Η Εθνική Ελλάδος πέταξε για το όνειρο  με τα φτερά της Hellenic Imperial Airways

 H πτήση τσάρτερ της ανερχόμενης νέας μεγάλης Ελληνικής αεροπορικής εταιρίας  Hellenic Imperial Airways-για την οποία ήδη έχουμε γράψει πρώτοι ότι πολύ σύντομα τα φτερά της προς την Νέα Υόρκη προκειμένου να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες Έλληνες και Αμερικανούς ταξιδιώτες προς την Ελλάδα -πέταξε  με κωδικό ΗΤ100 και απογειώθηκε από το Ελευθέριος Βενιζέλος στις 5 Ιουνίου στις 11:00 μ.μ.  μεταφέροντας την αποστολή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου  στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής. Τους παίκτες υποδέχτηκε πριν την αναχώρηση στο VIP lounge του Ελ. Βενιζέλος ο Πρόεδρος της Hellenic Imperial Airways, κ. Talal Abureyal και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ είχε συζήτηση με τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Οτο Ρεχάγκελ και τον αρχηγό της ομάδας Γιώργο Καραγκούνη. Σε όλη την ελληνική αποστολή, παίκτες και προπονητές, καθώς και στους 23 δημοσιογράφους που επιβιβάστηκαν στο Jumbo τύπο Β747 της Hellenic Imperial Airways δόθηκαν αναμνηστικά δώρα , όπως DVD με στιγμιότυπα από το Euro 2004 και μπλουζάκια.

NATIONAL_GREECE_2010 

HIA_ETHNIKI_2010Η πτήση κράτησε 9 ώρες και υπήρχε καλή διάθεση από όλα τα μέλη της αποστολής. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ενώ το αεροσκάφος περνούσε πάνω από την Κρήτη αφήνοντας πίσω του τον ελληνικό εναέριο χώρο, από τα μεγάφωνα του αεροσκάφους ακούστηκε η φωνή του κυβερνήτη Βερναρδάκη: «Σας μεταφέρω τις ευχές όλου του πληρώματος αλλά και από τους σταθμούς εναέριας κυκλοφορίας που περάσαμε. Καλή επιτυχία και να μας κάνετε υπερήφανους όπως το 2004!».

Μέχρι να σερβιριστεί το δείπνο, στις οθόνες του αεροπλάνου έπαιζαν τα γκολ της εθνικής ομάδας από το αξέχαστο Euro 2004, αλλά και από όλη την πορεία στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου, που μας έφερε τελικά στη Νότια Αφρική. Για να φτιάξει ακόμα περισσότερο το κλίμα ακόμα και τα φακελάκια της ζάχαρης για τον καφέ ή το τσάι, είχαν επάνω μια φωτογραφία των πρωταθλητών Ευρώπης το 2004 με το μότο “Εθνική Ελλάδος, η αγαπημένη όλων των Ελλήνων”.

Τα φώτα στο αεροσκάφος χαμήλωσαν περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα για να ξεκουραστούν οι επιβάτες.

HIAΗ πτήση ΗΤ 100 προσγειώθηκε στο νεόδμητο αεροδρόμιο του Ντέρμπαν στις 7.00 π.μ. τοπική ώρα. Την αποστολή περίμεναν Κορεάτες δημοσιογράφοι, εξαιτίας φυσικά του ενδιαφέροντος που έχει το πρώτο παιχνίδι, αλλά και συνεργείο από το αραβικό κανάλι Αλ Τζαζίρα. H Hellenic Imperial Airways, έχει την τιμή να είναι ένας από τους επίσημους υποστηρικτές της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου μεταφέροντας την ομάδα της Εθνικής Ελλάδος στη Νότιο Αφρική και εύχεται καλή επιτυχία στην επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων και ευελπιστεί στο ταξίδι της επιστροφής να είναι μια μεγάλη γιορτή!

 

 

 

Hellenic Imperial Airways flies to Johannesburg, South Africa as of June 8th, 2010.

 

HIA_ETHNIKH_2010_BHellenic Imperial Airways, the designated carrier of Greece for South Africa, announces the commencement of its scheduled operations to Johannesburg on the 8th of June 2010, connecting Greece and South Africa.

In order to meet the increased demand during June and July due to the World Cup FIFA 2010, Hellenic Imperial Airways will operate three times a week to and from Johannesburg carrying football fans to the greatest event of football. The airline will return to its normal operations in August, performing flights to and from South Africa twice a week.

Early July New York will be added to Hellenic Imperial Airways’ network. HIA  will operate regular, non stop, flights to JFK airport.

Bookings can be made online at www.hellenicairways.com and will soon be available through Sabre, Galileo and Amadeus.

For reservations you can contact the Hellenic Imperial Airways Reservations Department at +30 210 9690 555, +30 210 9690 475 or at tsakmakiss@hellenicairways.com. For group reservations contact the Sales department at +30 210 9613183 or at leo@hellenicairways.com.

 Hellenic Imperial Airways … your direct flight around the globe!