Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, με στόχο να υποχρεωθεί η Τεχεράνη να αναθεωρήσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της.
Μεταξύ των κυρώσεων είναι η δημιουργία μαύρης λίστας στην οποία έχουν τοποθετηθεί μία κρατική τράπεζα, εταιρίες που θεωρούνται “βιτρίνες” για την κρατική ναυτιλία και οι διοικήσεις της πολεμικής αεροπορίας και του πυροβολικού της επίλεκτης Φρουράς της Επανάστασης.Πρόκειται για τα πρώτα μέτρα που λαμβάνουν οι ΗΠΑ για να εφαρμόσουν τον τελευταίο γύρο των κυρώσεων που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την περασμένη εβδομάδα.Στόχος των μέτρων είναι να απαγορευθεί οποιαδήποτε αμερικανική δοσοληψία με τις εταιρίες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα και να παγώσουν ιρανικά κεφάλαια που μπορεί να βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα ληφθούν και άλλες αποφάσεις με στόχο να ενταθεί η οικονομική πίεση στο Ιράν.”Εξακολουθούμε να έχουμε ως στόχο την υποστήριξη που παρέχει το Ιράν σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας στην ιρανική Επαναστατική Φρουρά”, δήλωσε ο Τίμοθι Γκάιτνερ..

Η Ιρανική εφημερίδα  Javan η οποία και ελέγχεται απο τους Φρουρούς της Επανάστασης αναφέρει στο τελευταίο τεύχος της ότι «Τρομοκρατικές ομάδες στέλνουν απειλητικές επιστολές για την ζωή τους σε πολλούς Ιρανούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες. Οι επιστολές αυτές αποτελούν μέρος ενός ψυχολογικού πολέμου. Μεταξύ των ομάδων αυτών είανι και μαι οργάνωση με τον τίτλο “Ιρανικό Απελευθερωτικό Μέτωπο” το οποίο είχε διεκδικήσει την ευθύνη της επίθεσης στον Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα, Δρ Μασούντ.