Με ηρεμία και σε απόλυτη τάξη διεξήχθεισαν οι εκλογές σήμερα 19 Ιουνίου 2010 στο κέντρο του ελληνισμού στην αστόρια της ΝΥ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον οργανισμό που εδώ και δεκαετίες διοργανώνει την μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Στην εκλογική διαδικασία συμμετέχουν 86 σύλλογοι με 192 αντιπροσώπους συνολικά. Η προσέλευση των αντιπροσώπων μελών του οργανισμού είναι μεγάλη, παρά το γεγονός ότι οι εκλογές διεξάγονται σε ημέρα και ώρες εργάσιμες. Ψήφισαν 168 αντιπρόσωποι. Έλαβαν: 97 ψήφους και ποσοστό 58% ο Συνδυασμός ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ των Ηλία Τσεκερίδη και Πέτρου Γαλάτουλα και αντίσστοιχα 69 ψήφους με ποσοστό 41% ο Συνδυασμός ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ του Δημήτρη Δημητρίου ο οποίος εκλέγει 7 συμβούλους συνολικά από τους 21. Υπήρξαν και 4 άκυρα. Από τον συνδυασμό του Δ.Δημητρίου εκλέγονται οι κ. Δ.Δημητρίου, Γιάννης Γκόρος, Νίκος Κωστόπουλος, Παναγιώτης Μιχαλέας άνευ ψήφων(αριστείδην) και ο Δ. Καλαμαράς με 61 ψήφους, ο Δήμος Σιώκης με 55, και ο Γιάννης Ζαπάντης με 54 ψήφους και αναπληρωματικό τον κ.Αντώνη Φωκά. Από τον Συνδυασμό του κ. Ηλία Τσεκερίδη, εκλέγονται 14 και εξ αυτών οι 4 πρώτοι αριστείδην και αυτοί είναι οι Η. Τσεκερίδης(πρόεδρος), Π. Γαλάτουλας(Γεν. Γραμματέας), Κ. Λαμπράκης(αντιπροέδρος) Χρήστος Βουρνάς(ταμίας) οι υπόλοιποι που εκλέγονται είναι κατά σειρά εκλογής και ψήφων οι οποίοι είναι:  Μεϊμάρογλου Κλεάνθης (75), Καλύβας Γεώργιος (74), Αρώνης Αθανάσιος (70), Εγγλέζος Βασίλειος (69), Κατσάνος Κώστας (68), Γκούσης Φροίξος (67), Τομόπουλος Κώστας (66), Κατός Αργύριος (65), Κοράκης Αθανάσιος (64), Μπελεγρίνης Γεώργιος (64). Αναπληρωματικοί: Χρυσομαλλίδης Γεώργιος (58) και Παράλαιμος Γιώργος (59).

 

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθει σε απόλυτα ήρεμο κλίμα.    Ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ένταση και πόλωση. Χαρακτηριστικό του κλίματος πολιτικής πόλωσης είναι ότι το γεγονός ότι μέχρι τις 10 και μισή είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα περίσσοτεροι από 50 σε σύνολο 192 αντιπροσώπων, που έχουν το δικαίωμα ψήφου. Το προηγούμενο διάστημα, η Ομογένεια της Νέας Υόρκης έγινε μάρτυρας για άλλη μια φορά μεγάλης έντασης, εγκλήσεων και αντεγκλήσεων, αμφίδρομων καταγγελιών και αλληλοκατηγοριών που εκτοξεύτηκαν εκατέρωθεν.    

Στις εκλογές  συμμετετείχαν  δύο συνδυασμοί με 21 υποψηφίους, ενώ οι τεσσερις πρώτοι και από τους δυο συνδυασμούς εκλέγονται αριστίνδην. Επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνοαμερικανική κίνηση» είναι ο Δημήτριος Δημητρίου από την Καβάλα και του δεύτερου συνδυασμού, «Νέοι Ορίζοντες» είναι ο Ηλίας Τσεκερίδης με καταγωγή από τον Πόντο.

Οι κάλπες έκλεισαν  στις 6 το απόγευμα και τα  τελικά αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 12 το βράδυ, ώρα Νέας Υόρκης.

Σε λίγο περισσότερο ρεπορτάζ και πληροφορίες.

Για περισσότερα, δείτε εδώ