Με επεισόδια και έκτροπα που οφείλουμε εξ αρχής να καταδικάσουμε διότι όχι μόνον εκθέτουν τον Ελληνισμό και την Ομογένεια της Νέας Υόρκης, αλλά ακόμα χειρότερα δείχνουν ότι η επομένη  των εκλογών  στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ ξεκινά με νέες εντάσεις και διχασμό που απειλεί  και πάλι την ενότητα των Ελλήνων Ομογενών της ΝΥ βάζοντας σε  νέες περιπέτειες τον Ελληνισμό.

Μπορεί η  όλη εκλογική διαδικασία να εξελίχτηκε ομαλά  και εντός πλαισίων της νομιμότητας  την Κυριακή της 19ης Ιουνίου 2010 η επόμενη στιγμή όμως και αφότου έκλεισαν οι κάλπες πυροδότησε νέα ένταση και  επεισόδια μεταξύ των δυο αντίπαλων συνδυασμών των κ. Δημήτρη Δημητρίου και Ηλία Τσεκερίδη και Πέτρου Γαλάτουλα.  Το  εκλογικό αποτέλεσμα αν και ουδείς το αμφισβητεί  εν τούτοις τα όσα προηγήθηκαν πριν κλείσουν και όσα επακολούθησαν μετά το κλείσιμο της κάλπης μετά τις εκλογές  φαίνεται να  σηματοδοτούν  νέες εντάσεις, και διχασμό  στους κόλπους της Ομογένειας.    Συγκεκριμένα χτες το μεσημέρι λίγο μετά τη 13:00 στο γνωστό καφέ Ζαχαροπλαστείο στην Αστόρια της ΝΥ εκτυλίχτηκαν επεισοδιακές  σκηνές-απείρου κάλους-   μεταξύ του Πέτρου Γαλάτουλα κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας και προέδρου της υπό περιορισμό και έλεγχο Νομαρχιακής  ,  και του κ. Δημήτρη Δημητρίου, υποψήφιου προέδρου και αντίπαλου συνδυασμού από εκείνον που στήριζε με την  κομματική  σφραγίδα του ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας. Αφορμή του καθώς φαίνεται υπό εξέλιξη σοβαρού επεισοδίου κυρίως  τα όσα έχουν προηγηθεί  το τελευταίο  2μηνο προ των εκλογών με  πρωταγωνιστή τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα και την εμπλοκή της ΝΔ, στα εσωτερικά της ομογένειας και ειδικότερα του ιστορικού οργανισμού τον οποίο την τελευταία 2ετια ο κ. Γαλάτουλας έχει μετατρέψει σε κομματικό φέουδο διχάζοντας τους ομογενείς με μια χιονοστιβάδα  καταγγελιών  εις βάρος του.    Αποκορύφωμα  της έντασης που πυροδότησε το αποτέλεσμα των εκλογών το επεισόδιο στο Λευκό Πύργο στην Αστόρια της ΝΥ χτες 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες  και διηγήσεις από το ρεπορτάζ που συγκεντρώσαμε  στο καφέ ζαχαροπλαστείο «Λευκός Πύργος»  ήταν ελάχιστα άτομα και οι υπάλληλοι του ζαχαροπλαστείου,   ο κ. Δημητρίου καθόταν και τον πλησιάζει ο κ.  Πέτρος Γαλάτουλας  ο κ. Δημητρίου του ζητά να απομακρυνθεί και τον αποκαλεί «προδότη»  με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι, να προκληθεί ένταση  και να αρχίσουν  οι φραστικές αντιπαραθέσεις και αλληλοκατηγορίες  μεταξύ των δυο ανδρών  Δ.Δημητρίου και Πέτρου Γαλάτουλα.

DHMHTRIOS_D_7Τελικά μετά από μερικά λεπτά και αφού οι τόνοι δεν έπεφταν  επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και  στην πρώτη φάση διαρκείας λίγων λεπτών ανταλλαγής ύβρεων και αλληλοκατηγοριών ο κ. Γαλάτουλας   αποχωρεί.  Μετά από λίγα λεπτά όμως  επιστρέφει και συνεχίζεται το επεισόδιο  μεταξύ των δυο ανδρών Δημητρίου και Γαλάτουλα  με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και ύβρεις μεταξύ των δυο(Γαλάτουλα και Δημητρίου).  Η μια πλευρά-του Π. Γαλάτουλα ισχυρίζεται βίαιη  επίθεση εκ μέρους του κ. Δημητρίου – ενώ η άλλη  του κ. Δημητρίου όπως ο ίδιος μας είπε επιφυλάσσεται να δώσει στοιχεία γιατί  «όπως πληροφορηθήκαμε άλλα είπε ο κ. Γαλάτουλας στην πρώτη του κατάθεση και άλλα εν συνεχεία αργά τα μεσάνυχτα και αφού είχε4 αποχωρήσει από το νοσοκομείο για αυτό και αν δεν δω τι ακριβώς είπε και τι ποια στοιχεία συμπλήρωσε με την επόμενη κατάθεση του δεν θέλω να πω περισσότερα για το περιστατικό» όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο κ. Δημητρίου σε συνομιλία που είχαμε μαζί του.    Αποτέλεσμα ήταν μετά το ατυχές περιστατικό και την τελική έκβαση του λίγη ώρα μετά  ο κ. Γαλάτουλας –άγνωστο πως;  και υπό ποιες; συνθήκες  σημειωτέον είναι σε εξέλιξη ακόμα το επεισόδιο με νομικές διαδικασίες που δεν επιτρέπουν την δημοσιοποίηση περισσότερων στοιχείων – μεταφέρθηκε  στο κοντινό νοσοκομείο με υψηλή πίεση.

Στο νοσοκομείο σε λιγότερο από πέντε λεπτά έφτασε και ο κύριος Δημητρίου μαζί με άλλους ομογενείς(Δημήτρη Βεκιαρέλη, μέλος της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών, ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, μέλος του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και προσωπικός φίλος του Π.Γ., ο γνωστός καναλάρχης Δ.Καστανάς και αρκετοί άλλοι  ομογενείς που έφτασαν εκεί  για να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας του κ. Γαλάτουλα . Ο κύριος Γαλάτουλας  αρχικά  ζήτησε να φύγει με το αιτιολογικό ότι αισθάνονταν καλύτερα και πράγματι μετά από λίγο αποχώρησε για το σπίτι του συνοδεία φίλων του χωρίς ιδιαιίερο πρόβλημα στην υγεία του.  Σε επικοινωνία που είχαμε με το νοσοκομείο μας διαβεβαίωσαν-χωρίς να μας δώσουν λεπτομέρειες  γιατί απαογορεύεται- ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό ωστόσο μας ενημέρωσαν ότι ο κ. Γαλάτουλας είχε αποχωρήσει μετά την παροχή των πρώτων διαγνωστικών βοηθειών και εξετάσεων λόγω προβλήματος που έχει με την καρδιά του.

Αυτό όμως που ανησυχεί την Ομογένεια και γνωστούς και επώνυμους  παράγοντες στην Νέα Υόρκη είναι ότι το επεισόδιο μάλλον θεωρείται η απαρχή νέων οδυνηρών περιπετειών και διχασμού της Ομογένειας στην ΝΥ διότι ο κύριος  Πέτρος Γαλάτουλας άλλα κατέθεσε στο πλήρωμα του ασθενοφόρου για το περιστατικό αλλά και στις αρχές που  κλήθηκαν για να καταγράψουν το περιστατικό ενώπιον μαρτύρων στην συνέχεια αργά χτες βράδυ και αφού είχε επιστρέψει στο σπίτι του έδωσε νέα (ή άλλως άλλαξε) την κατάθεση του προς τις αστυνομικές αρχές.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Γαλάτουλα  για να διασταυρώσουμε το περιστατικό.

Μιλήσαμε όμως  με τον κύριο Δημήτριο  Δημητρίου ο οποίος μας έδωσε την δική του εκδοχή για την εξέλιξη των γεγονότων. Ακούστε τι  ακριβώς μας είπε ο κ. Δημητρίου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας το «επεισόδιο»-εξετάζοντας όλες τις μαρτυρίες που καταφθάνουν ώρα με την ώρα στο GreekAmericannewsAgency- φαίνεται για  στημένη προβοκάτσια  προκειμένου να δημιουργηθεί πρόβλημα στον κ. Δημητρίου με τις αμερικανικές αρχές αν και ο ίδιος ο κ. Δημητρίου μιλάει για αυθόρμητη έκρηξη συναισθημάτων λόγω όσων έχουν προηγηθεί.   Ωστόσο  σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες μας, η αιτία αλλαγής στάσης του κ. Γαλάτουλα της αρχικής  κατάθεσης του στις αρχές και η εν συνεχεία  στροφή 180 μοιρών εις βάρος του κ. Δημητρίου με νέα συμπληρωματική κατάθεση, «δείχνει» και «φωτογραφίζει»  συγκεκριμένο   «κέντρο και στρατηγείο» που μοιάζει  να ενορχηστρώνει την επίθεση και τον πόλεμο εναντίον του  κ. Δημητρίου και  του περιβάλλοντος του. Αφορμή  και αιτία, περιστατικά και ανοιχτοί λογαριασμοί  που έχουν βαθιά τις ρίζες τους στο παρελθόν…

Το ίδιο αυτό άτομο-παράγων της ομογένειας  στο παρελθόν έχει εμπλακεί και σε άλλες περιπέτειες εναντίον 10δεων ομογενών… Υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες που αυτή την περίοδο  διασταυρώνονται…

Το συγκεκριμένο αυτό άτομο μεγαλό παράγων της ομογένειας, όπως συχνά παρουσιάζεται, εστιάζει  και επικεντρώνει την προσοχή  στους κ. Δημητρίου και Καλαμάρα επειδή προσεβλήθη από την  στάση της ομοσπονδίας απέναντι του τα τελευταία χρόνια η οποία  αγνοεί προκλητικά το έργο και την προσφορά του στην Ομογένεια…

Ο συγκεκριμένος παράγων ο οποίος στο παρελθόν έχει εμπλακεί  και σε δικαστικές διαμάχες με άλλους ομογενείς,   εκμεταλλευόμενος αυτή την φορά   την προσωπική πια διαμάχη και αντιπαράθεση των δυο ανδρών (Δημητρίου- Γαλάτουλα)  φαίνεται να είναι αυτός που μεσολάβησε  για να αλλάξει η αρχική κατάθεση του Π. Γαλάτουλα εναντίον του Δημητρίου, ωστόσο αυτό μεταδίδεται με κάθε επιφύλαξη παρόλο που μας καταγγέλθηκε επώνυμα…

Νωρίτερα, την προηγούμενη ημέρα 20 Ιουνίου,  την νύχτα των εκλογών μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος,   είχε σημειωθεί και  άλλο επίσης σοβαρό περιστατικό εναντίον του κ. Γαλάτουλα με πρωταγωνιστή τον κ. Γιώργο Χρυσομαλλίδη ο οποίος δημοσίως τον κατήγγειλε και τον έφτυσε κατηγορώντας τον για μια σειρά γεγονότα τα οποία θα καταγγείλει όπως μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία  – που είχαμε μαζί του- και εγγράφως στους αρμοδίους. Περισσότερα για το επεισόδιο αυτό  διαβάστε εδώ.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Δημητρίου –καθώς και δεκάδες άλλοι ομογενείς – έχει καταγγείλει τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα με σκληρούς χαρακτηρισμούς ως πολιτικά ανήθικο και υπαίτιο για όσα δεινά έχει υποστεί ο ιστορικός οργανισμός την τελευταία 15ετια ως παράγοντας μέσα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.

Σημειώνεται ότι κ. Γαλάτουλας το τελευταίο διάστημα αποτελεί σημείο προστριβής και διχασμού στους κόλπους της ομογένειας,  ειδικά αυτή την περίοδο, προ και μετά τις εκλογές  έχει βρεθεί  στο επίκεντρο μιας χιονοστιβάδας αποκαλύψεων και επώνυμων και δημόσιων   καταγγελιών εις βάρος του από Ομογενείς πριν και μετά τις εκλογές της 19ης Ιουνίου 2010.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΊ ΕΔΩ