Στην Ουάσιγκτον, πρόκειται να μεταβεί αύριο Τετάρτη 7/7/2010 ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Σπύρος Κουβέλης. Ο ΥΦΥΠΕΞ θα έχει σειρά συναντήσεων με ομολόγους του και εμπλεκόμενους σε θέματα διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας. Ιδιαίτερης σημασίας είναι ο τομέας της ενέργειας και για το λόγο αυτό κατόπιν πρωτοβουλίας του ΥΦΥΠΕΞ, θα συμμετέχει στην αποστολή και ο υφυπουργός ενέργειας Γιάννης Μανιάτης. Παράλληλα, θα υπάρξουν συνομιλίες για το διμερές εμπόριο, τις επενδύσεις, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και γενικότερα θέματα κοινών επιχειρηματικών δράσεων. Τέλος, ο κ. Κουβέλης αναμένεται να έχει κύκλο επαφών με εκπροσώπους των Ελλήνων της διασποράς, με έμφαση στη νέα γενιά. Αναλυτικότερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουλίου θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Hellenic Society-Washington DC, ενώ το πρωί  της Πέμπτης 8 Ιουλίου (10.00 – 11.30), κ. Κουβέλης θα πραγματοποιήσει ομιλία  στο Woodrow Wilson Center με θέμα «Greening the Mediterranean: Greek Foreign Policy against the Backdrop of the Financial Crisis».

Στη συνέχεια ο ΥΦΥΠΕΞ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο Στέητ Ντιπάρτμεντ, όπου  θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο Βοηθός Υπουργός  Εξωτερικών για θέματα Οικονομίας, Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας, κ. κ. Jose W. Fernandez, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον κ. Daniel Stein, πρώτο τη τάξει Σύμβουλο του Ειδικού Απεσταλμένου για θέματα Ενέργειας Ευρασίας κ. Richard Morningstar.

 Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Κουβέλης θα επισκεφθεί το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI), ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Υπουργείο Εμπορίου, όπου πρώτα θα συναντηθεί με το Βοηθό Υπουργό Εμπορίου και Γενικό Διευθυντή Εξωτερικής Υπηρεσίας, κ. Suresh Kumar και κατόπιν  με τον Βοηθό Υφυπουργό Εμπορίου, κ. Juan Verde.

 Τέλος το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΑΧΕΠΑ, κ. Βασίλη Μωσσαϊδη. Κατά τις ανωτέρω συναντήσεις θα συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και ζητήματα ιδιαίτερης ελληνικής προτεραιότητας

Δημοσίευμα σχετικά με την επίσκεψη του κ. Κουβέλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την εφημερίδα ‘‘The Washington Times‘‘