«Οι εξτρεμιστές εξακολουθούν να διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο σήμερα έχουν υποβαθμιστεί σε κοινές εγκληματικές ομάδες», σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός. Η εποχή των εξτρεμιστών στον ρωσικό Καύκασο φθάνει στο τέλος της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν σε σύνοδο του κόμματός του στην περιοχή αυτή που αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά επεισόδια βίας.
«Οι εξτρεμιστές εξακολουθούν να διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο σήμερα έχουν υποβαθμιστεί σε κοινές εγκληματικές ομάδες», σημείωσε.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι «υπό την κάλυψη πολιτικών συνθημάτων, επιδίδονται σε ληστείες. Αλλά η εποχή τους φτάνει στο τέλος της».
Στην ίδια ομιλία του στο Κισλοβόντσκ, στην Σταυρούπολη της νότιας Ρωσίας, ο Πούτιν κάλεσε τους τοπικούς ηγέτες στο Βόρειο Καύκασο να προσελκύσουν ιδιωτικές επενδύσεις και να μειώσουν την ανεργία ώστε να έρθει η ειρήνη στην ταραγμένη αυτή περιοχή.
«Οι τοπικοί ηγέτες θα πρέπει να δίδουν μεγαλύτερη προσοχή και να ακούν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, NAFTEMPORIKI.GR