Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ αντικατάσταση Αμερικανών με στρατιώτες του ΟΗΕ στο βόρειο Ιράκ εξετάζει η Ουάσινγκτον.

Το ενδεχόμενο ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ να αντικαταστήσουν Αμερικανούς στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ εάν η διαμάχη μεταξύ Αράβων και Κούρδων συνεχιστεί έως το 2011, εξετάζει ο διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ στη χώρα.

Ο στρατηγός Ρέι Οντιέρνο δήλωσε ότι οι δυνάμεις του ΟΗΕ μπορεί να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική λύση τόσο για την κυβέρνηση του Ιράκ, όσο και για τον Αμερικανό πρόεδρο.Σε συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη στο Associated Press, ο Ρ.Οντιέρνο δήλωσε ότι η διαμάχη Αράβων και Κούρδων δεν φαίνεται ότι θα επιλυθεί σύντομα.Συμφωνία ασφαλείας ανάμεσα σε Ιράκ και ΗΠΑ ορίζει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφος του Ιράκ έως το τέλος του 2011.

Διένεξη

Πέρα από το χαοτικό τρίπτυχο που δημιουργεί η δράση του ΡΚΚ, φέρνοντας σε αντιπαράθεση Βαγδάτη, Αγκυρα και ιρακινό Κουρδιστάν, οι Αμερικανοί καλούνται να αντιμετωπίσουν και μία άλλη σοβαρή διένεξη. Αυτή μεταξύ των Κούρδων στο ιρακινό Κουρδιστάν και του ιρακινού στρατού. Στην επαρχία Ντιγιάλα πριν από λίγες ημέρες, Κούρδοι μαχητές πεσμπεργκά και Ιρακινοί στρατιώτες αντάλλαξαν πυροβολισμούς και πιάστηκαν στα χέρια, σε μία ένδειξη του σοβαρού ελλείμματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Στο βόρειο Ιράκ, επίσης, φέρεται να έχει βρει καταφύγιο η αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων του Ιράν PJAK. Για τους Αμερικανούς, μόνον πενήντα μέρες έμειναν για να επιβληθεί η… στρατιωτική τάξη. Είναι βέβαιο ότι δεν φτάνουν.

Newsroom ΔΟΛ,ΗΜΕΡΗΣΙΑ