Διαψεύδει το Πεντάγωνο ότι υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους του να διαπραγματευτεί με τον ιστότοπο Wikileaks, οι υπεύθυνοι του οποίου ετοιμάζουν νέο γύρο δημοσίευσης απορρήτων ντοκουμέντων που εκθέτουν τις ΗΠΑ για ενέργειες στο μέτωπο του Αφγανιστάν.

Το Πεντάγωνο “δεν ενδιαφέρεται” για τις διαπραγματεύσεις με τον δικτυακό τόπο αποκαλύψεων Wikileaks σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα τα οποία κατέχει για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος, λίγο αφότου η ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί.

“Δεν ενδιαφερόμαστε για τις διαπραγματεύσεις που στοχεύουν στην επίτευξη μιας ουδέτερης εκδοχής των απόρρητων εγγράφων, την οποία η ιστοσελίδα επιθυμεί να διαδώσει” ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μπράιαν Γουίθμαν.

“Δεν είχαμε καμία άμεση επαφή με τον Wikileaks” πρόσθεσε ο αμερικανός εκπρόσωπος. Νωρίτερα σήμερα, ένας Ισλανδός υπεύθυνος του Wikileaks είχε ανακοινώσει ότι ο αμερικανικός στρατός ήταν έτοιμος να διαβουλευθεί για το επίμαχο ζήτημα.

Ο άνθρωπος πίσω από το Wikileaks Τζούλιαν Ασέιντζ πάντως θα προχωρήσει κανονικά στη δημοσίευση νέων απόρρητων ντοκουμέντων για το Αφγανιστάν σε διάστημα από δύο εβδομάδες μέχρι ένα μήνα, όπως είπε.

Ο πρώτος γύρος δημοσιεύσεων υπό τον τίτλο “Αφγανικό Ημερολόγιο Πολέμου” περιείχε απόρρητα ντοκουμέντα από το 2004 ως το 2010, εξοργίζοντας αξιωματούχους των ΗΠΑ, καθώς περιλάμβανε φονικά “λάθη” του αμερικανικού στρατού.
ΝΟΟΖ.GR