Με τον κ. Νικολιδάκη όπως θα θυμάστε έχουμε ξανά ασχοληθεί και κατά το παρελθόν με σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που είχαμε μεταδώσει ήδη από τα τέλη του 2008 με τις περιπτώσεις τις εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Δενδροπούλου και του κ. Γιάννη Κωνσταντινίδη. Η υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα με τις καταγγελίες να πληθαίνουν εις βάρος του και οι διοικούντες στο υπουργείο Παιδείας να κωφεύουν προκλητικά εντείνοντας έτσι τις φήμες ότι ο περί ου ο λόγος είναι προστατευόμενος σκανδαλωδώς και πάλι λόγω του φίλου του Γενικού Γραμματέα σήμερα στο ΥΠ.Παιδείας  κ. Δημήτρη Πλατή και πρώην Γενικού Πρόξενου στην Νέα Υόρκη με τον οποίο διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις. Σήμερα δημοσιεύουμε -για την ακρίβεια αποκαλύπτουμε μια νέα καταγγελία εις βάρος  με πολύ συγκεκριμένα περιστατικά που καταγγέλωνται εις βάρος του. Η επιστολή με τις καταγγελίες εναντίον του σκαδαλωδώς προστατευόμενου της ΝΔ(αν και λέγεται ότι ο κ. Νικολιδάκης ανήκει στι ΠΑΣΟΚ εν τούτοις πάντα καταφέρνει και ξεγλιστρά σε κάθε εποχή εδώ και μια 20ετια όποια κυβέρνηση και αν βρίσκεται στην εξουσία λόγω των στενών φιλικών σχέσεων που διατηρεί με τον Θεόδωρο Σπυρόπουλο Συντονιστή ΣΑΕ και άτομο που προιμοδοτεί τον κ. ΝΙκολιδάκη λόγω των ρουσφετιών που κάνει στον  κ. Θ. Σπυρόπουλο). Για να δούμε αυτή την φορά θα ιδρώσει κάποιο κυβενρητικό αυτί; Ίδωμεν. Στο θέμα θα επανέλθουμε με νεότερα.  

«Προς: Την υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κ. ‘Aννα Διαμαντοπούλου
Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία Ελληνο-αμερικανικών Οργανώσεων του Ιλλινόϊς «Η ΕΝΩΣΗ» θέλει να σας συγχαρεί για τις προσπάθειες που καταβάλλετε για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση και σας ευχόμαστε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Η Ομογένεια παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον τις αποφάσεις που λαμβάνονται και είναι πολύ ευαίσθητη, σε ότι αφορά την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση των ελληνόπουλων της διασποράς.
Οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει να υλοποιούνται από τους αντιπροσώπους της πατρίδας μας, τους Συντονιστές εκπαίδευσης και επίσης -οι συντονιστές- να συμπαραστέκονται στον αγώνα που κάνουν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι φορείς της Ομογένειας για να υπάρξει συνέχεια στον Ελληνισμό.
  Στον ευαίσθητο αυτό χώρο δεν επιτρέπονται οι πολεμικές, οι αντιπαλότητες, οι διαμάχες, εναντίον των εκπαιδευτικών που είναι οι στυλοβάτες του Ελληνισμού, όπου στο τέλος βλάπτονται τα Ελληνόπουλα.
Οι παραλήψεις, η αδιαφορία και η απόκρυψη της αλήθειας δεν θα πρέπει να αφήνονται από το Υπουργείο Παιδείας ατιμώρητα.
Σας ακούσαμε στην προ καιρού συνέντευξή σας να ανακοινώνετε την απόφασή σας ότι ουδείς συντονιστής θα αναλάβει θέση όταν εκκρεμούν εις βάρος του αναφορές και ποινικές διώξεις. Και πρόσφατα την περασμένη εβδομάδα στη συνέντευξη που δώσατε και κρατήσαμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των δηλώσεών σας ότι: «Πρέπει να αντισκεκόμαστε στην ανομία και στους ανομούντες».
Με βάση τα λεγόμενά σας βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε για πολλοστή φορά τον Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Γεν. Προξενείο του Σικάγου κ. Νικόλαο Νικολιδάκη και σας ερωτούμε για τα κάτωθι:
1. Γιατί ενώ οι Αμερικανικές αρχές (Human Rights) διεξάγουν έρευνα σε βάρος του κ. Νικολιδάκη συνεχίζει να παραμένει Συντονιστής στο Σικάγο; Αυτό δεν είναι συγκάλυψη και παρακώλυση δικαιοσύνης;
2. Γιατί ενώ το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης διεξάγει έρευνα σε βάρος του κ. Νικολιδάκη συνεχίζει να παραμένει Συντονιστής στο Σικάγο; Αυτό δεν είναι συγκάλυψη και παρακώλυση δικαιοσύνης;
3. Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας στις καταγγελίες της ομογενειακής εκπαιδευτικής κοινότητας και άλλων, ως αναφορά την διακριτική σε βάρος τους μεταχείριση;
4. Γιατί το Υπουργείο Παιδείας ή κάποιοι υπάλληλοι ή σύμβουλοι καλύπτουν τις χρόνιες διοικητικές ανεπάρκειες, πρακτικές και παράτυπες ενέργειες του κ. Νικολιδάκη, που καταρρακώνουν τον Ελληνισμό και την Ομογένεια δίνοντας την εικόνα ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν ενδιαφέρονται για τα θέματα της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης;
5. Γιατί ενώ έχουν υποβληθεί επανειλημμένα αναφορές, παράπονα και καταγγελίες αποσπασμένων εκπαιδευτικών, Ελληνικών σχολείων και φορέων της Ομογένειας, δεν έχει απομακρυνθεί μέχρι σήμερα ο κ. Νικολιδάκης και γιατί δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ;
6. Πώς επελέγη ο κ. Νικολιδάκης, ως αναπληρωτής συντονιστής στο Σικάγο τον Φεβρουάριο του 2008, χωρίς να είναι αποσπασμένος στο Σικάγο;
7. Πώς τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής Συντονιστής, και αν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος (12ετή τουλάχιστον πραγματική υπηρεσία στην εκπαίδευση, από τα οποία 10 έτη σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης);
8. Γιατί δεν εκτελέστηκε η υπ’ αρ. 1363/2008 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δυνάμει της οποίας θα έπρεπε να τοποθετηθεί αναπληρώτρια Συντονίστρια εκπαίδευσης στο Γεν. Προξενείο του Σικάγου, η κατ’ ομολογία όλων των εκπαιδευτικών και των σχολείων της περιοχής μας, πετυχημένη και άξια εκπαιδευτική σύμβουλος κ. Ελένη Φρεζάδου;
9. Πώς τοποθετήθηκε ο κ. Νικολιδάκης Αν. Συντονιστής, ενώ σύμφωνα με την υπ’ αρ. 935/2008 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών απερρίφθη σχετική του προσφυγή;
10. Γιατί ενώ παραιτήθηκε το 2004 κατ’ ομολογία του, επανήλθε το 2008 παράνομα και εντεύθεν τυγχάνει ανανεώσεων και λειτουργεί, όπως φαίνεται, ανεξέλεγκτα, χωρίς διοικητικό έλεγχο!
11. Να διερευνηθεί αν έχει διενεργηθεί ΕΔΕ σε βάρος του στο παρελθόν για χρηματισμό ή για άλλο λόγο, όπως κυκλοφορεί στους κύκλους της Ομογένειας, για να αποδοθεί η αλήθεια.
12. Πώς είναι δυνατόν να καταλαμβάνει τη θέση του συντονιστή για 34 χρόνια; Δεν είναι σκάνδαλο αυτό; Ποίοι τον προωθούν παράτυπα;
Κα. Υπουργέ, με όλο το σεβασμό προς Σας και την Κυβέρνηση,
ζ η τ ά μ ε:
α) Την άμεση απομάκρυνσή του
β) να μην οριστεί αναπληρωτής
γ) άμεση διενέργεια Ε.Δ.Ε. για να υπάρξει ομοψυχία στην Ομογένεια και στην περιοχή μας.
Παρακαλούμε να οριστεί ως Αναπληρωτής ο Γεν. Πρόξενος στο Σικάγο ή ένας εκ των τεσσάρων αποσπασμένων – ο αρχαιότερος – όπως έγινε στο παρελθόν και γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
δ) Να μην απομακρυνθούν από τα σχολεία τους οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ‘Aγγελος Πασχοδήμας και Μάριος Δαφνόπουλος οι οποίοι προσφέρουν διδακτικό έργο τα δύο τελευταία έτη, στα σχολεία Πλάτων και Αθηνά, τους οποίους αυθαίρετα ο κ. Νικολιδάκης χωρίς να ενημερώσει τα σχολεία, τους μετακινεί ενώ έχουν συμβόλαιο και έχει πληρωθεί το ΑΜΙΤΥ, όπως μας καταγγέλθηκε από τα εν λόγω σχολεία και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων – που είναι μέλη στην Ομοσπονδία μας – ενώ την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, χωρίς δασκάλους!!!
ε) την άμεση διάθεση περισσότερων εκπαιδευτικών στην περιοχή Σικάγου που αποτελεί την μεγαλύτερη ομογενειακή κοινότητα της Αμερικής.
Παράκληση να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας για να μην προστρέξουμε σε άλλα μέσα, για την γνωστοποίηση των αυθαιρεσιών του, και σε δυναμικές κινητοποιήσεις με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τον Ελληνισμό!
Κα Υπουργέ, δώστε την πρέπουσα λύση και δράστε δυναμικά και άμεσα για να μη δέχεται κριτική το Υπουργείο και η Κυβέρνηση και να μην διχάζεται η Παροικία με υπαλλήλους που θα έπρεπε να σέβονται και να υπολογίζουν τους προϊσταμένους τους και την αποστολή τους.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος, Δημήτριος Γεωργακόπουλος….

Ο Γεν. Γραμματέας, Γεώργιος Τσιαγγούρης (29 Aυγ. ’10)…»
 
Για το ίδιο θέμα ο κ. Γεωργακόπουλος ενημερώνει το Υπουργείο, επισυνάτποντας σχετική επιστολή του προς τον κ. Νικολιδάκη, επίσης και για την  περίπτωση τις εκπαιδευτικού Ελπίδας Βαρβαντάκη-την  οποία περιέργως και άγνωστο γιατί ο κ. Νικολιδάκης διώκει με διάφορους τρόπους- η υπόθεση της οποία έρχεται να προστεθεί στις άλλες καταγγελίες που έχπουμε αποκαλύψει εις βάρος του για τις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών όπως η κ. Δενδροπούλου   και Κωνσταντινίδη.Παρακάτω παραθέτουμε και την  “απάντηση” Νικολιδάκη για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας…

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΑΘΗΝΑ» AKADHMIA ΠΛΑΤΩΝΟΣ – PLATO ACADEMY

Σικάγο 8 Σεπτεμβρίου  2010
Αρ. Πρωτ. 177
Προς:  Γραφείο Συντονιστή εκπαίδευσης Γεν. Προξενείου, Σικάγο
Σε απάντηση του υπ. αρ. Πρωτ. Φ.510/330. 03/09/2010 ανυπόγραφου εγγράφου σας, σας γνωρίζουμε ότι τα σχολεία «ΑΘΗΝΑ» και «ΠΛΑΤΩΝ» ύστερα από αίτημά τους και αίτημα της Νηπιαγωγού κ. Ελπίδας Βαρβαντάκη, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην απόσπασή της και με την διαμεσολάβηση του ΚΟΡΝΤΕΛ εξασφαλήσθηκε ΒΙΖΑ με δικιά μας πρωτοβουλία και οικονομική επιβάρυνση και υπάρχει αποκλειστικό συμβόλαιο με την ίδια και έχει πληρωθεί η ρήτρα για το σχολ. χρόνο 2010-11 με την υπ. αρ. #1086 επιταγή.
Επίσης για την εξασφάλιση ΒΙΖΑΣ δαπανήθηκαν 10 χιλιάδες δολλάρια από τα σχολεία μας.
Όπως γνωρίζετε εσείς καλύτερα (επισυνάπτουμε το έγγραφό σας) δεν μπορεί να να γίνει καμία μετακίνηση ή αλλαγή της κας Βαρβαντάκη σε άλλο σχολείο, αλλά παραμένει στα σχολεία «ΑΘΗΝΑ» και «ΠΛΑΤΩΝ» με τα οποία υπάρχει αποκλειστικό συμβόλαιο.
Αν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Δ/ντρια του Αμερικανικού Οργανισμού ΚΟΡΝΤΕΛ ΧΟΥΛ ΦΑΟΥΝΤΕΣΙΟΝ,  κα ΜΑΡΙΕΝ ΜΑΣΟΝ για περισσότερες πληροφορίες.
Συνεπώς, η κυρία Βαρβαντάκη σύμφωνα με την ΒΙΖΑ, τον Οργανισμό ΚΟΡΝΤΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας θα προσφέρει διδακτικό έργο στα ως άνω σχολεία, στο αντικείμενό της (Νηπιαγωγείο) με πλήρες ωράριο (FULL TIME), που έχει συνάψει αποκλειστικό συμβόλαιο.
Επομένως, πρέπει άμεσα να την τοποθετήσετε μόνο στα σχολεία ΑΘΗΝΑ και ΠΛΑΤΩΝ ως οφείλατε εξ όσων γνωρίζετε και με βάσει τη σχετική νομοθεσία, για να μην την αδικείτε στο θέμα της μισθοδοσίας της.
Παρακαλούμε να την τοποθετήσετε στα σχολεία μας το συντομότερο, για να μην αναγκαστούμε να προβούμε σε νομικές ενέργειες.
Ο Διευθυντής του Σχολείου, Δημήτριος Ν. Γεωργακόπουλος

…ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ

Σικάγο, 03-09-2010

Αρ. πρωτ. Φ. 510/330
ΠΡΟΣ : 1. Ελληνική-Αμερικανική Ακαδημία ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Deerfield
2. Ελληνικό Σχολείο «Πλάτων Αθηνά», Morton Grove
3. Ελληνικό σχολείο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Αγίου Δημητρίου, Elmhurst
4. Ελληνικό σχολείο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή, Des Plaines
Στη διάθεση του γραφείου μας έχει αποσπαστεί μία νηπιαγωγός την οποία θα τοποθετήσουμε σε σχολείο.
Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε, αν είναι δυνατόν μέχρι αύριο τo μεσημέρι, τη δυνατότητα απασχόλησής της στο σχολείο σας, με πλήρες πρόγραμμα, συμπληρώνοντας και τα στοιχεία του συνοδευτικού πίνακα.
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ