από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

1η Σεπτεμβρίου σήμερα και οι περισσότεροι επιστρέφουμε στους γνωστούς φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας μας με την γνωστή  ρουτίνα. Φυσικά εμείς εδώ μόνο ρουτίνα δεν έχουμε. Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό και τις προσεχείς ημέρες σας υπόσχομαι δεν θα πλήξετε καθόλου. Έρχονται πολλά και καλά θέματα. Τα καλύτερα δηλαδή έρχονται όσων ούπω.  Ειδικά ΕΣΕΙΣ εδώ οι της Ομογένειας,  και ακόμα ειδικότερα οι της Νέας Υόρκης,  θα έχετε να λέτε και να συζητάτε τα όσα θα αποκαλύπτονται.  Θα  ΈΧΕΙ ΠΟΛΎ ΝΤΑΒΑΝΤΟΎΡΙ. Τζέρτζελο κανονικό!  Και θα βγουν πολλά στη  φόρα. Και για πολλούς… Υπάρχουν υπάλοιπα από έρευνες που έχουμε προαναγγείλει και δεν προλάβαμε λόγω χρόνου να δημοσιοποιήσουμε…   Όλο τον Αύγουστο όπως θα διαπιστώσατε όσοι μας διαβάζετε συχνά,   πήγαμε χαλαρά.  Με ρωτάτε-για να μην το ξεχάσω- αρκετοί γιατί δεν επανήλθα ακόμα στο θέμα του Σωκράτη Γκιόλια και στο ρεπορτάζ -απάντηση στο λίβελο και την προσβολή νεκρού της 25ης Ιουλίου της εφημερίδας VETO του Μάκη Τριανταφυλλοπουλου. Εμμένω και επιμένω σε όσα έγραψα για τον κύριο Τριαναταφυλλοπουλο και τον προκαλώ!  Τον θεωρώ, όχι μόνον  εγώ, αλλά και 10αδες άλλοι συνάδελφοι -ξέρουν δεν ξέρουν το παρασκήνιο- ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια!  Ας κάνει μήνυση! Και απαντώ σε όσους είτε βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα: είτε απορούν για αυτή την σιωπή μου: 1ον δεν μεσολάβησε τίποτα απολύτως ούτε και έκανε κανείς πίσω όπως αρκετοί νομίσατε. Τουνατίον. 2ον το ρεπορτάζ είναι έτοιμο. 3ον δεν τα βρήκα με κανέναν και κυρίως με τον Μάκη με τον οποίο πλέον δεν έχω καμία επικοινωνία και ούτε την επιζητώ. Εξακολουθώ να πιστεύω  και να υποστηρίζω με πείσμα όσα έγραψα στις 31 Ιουλίου ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είναι ο ηθικός αυτουργός της κατ επάγγελμα και κατά παραγγελία δολοφονίας  του Σωκράτη Γκιόλια! από κυκλώματα της νύχτας που συνδέονται και με άτομα της κόκκινης τρομοκρατίας. Άλλωστε σε όσα είχα γράψει -πριν την δημοσιοποίηση της προκήρυξης της ΣΕΧΤΑς είναι ο Τριανταφυλλοπουλος- δυστυχώς για τον Μάκη επαληθεύθηκα…. ίσως η εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται να δείξει πολλά και να αξιοποιήσει αρκετά από τα στοιχεία που δώσαμε.  Απλά έχετε λίγο ακόμα υπομονή. Όσοι μας γνωρίζετε ξέρετε ότι ποτέ δεν αφήνουμε τίποτα όσο και αν καθυστερούμε. Κάποιος λόγος θα υπάρχει για αυτή την  στάση μου.  Στο θέμα θα επανέλθω σύντομα  με στοιχεία και αρκετές αποκαλύψεις από το…πρόσφατο παρελθόν.  
Στην περίοδο που πέρασε αν και χαλαρά -είπαμε λόγω θερινής ραστώνης- βγάλαμε αρκετά σοβαρά θέματα, με βασικότερο αυτό της υπόθεσης του Αγίου Νικολάου ξεσηκώνοντας και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, άρον άρον σε μια υπόθεση που έχει βαλτώσει ήδη από το 2008 αλλά  αναδείξαμε  το ζήτημα με αφορμη τον θόρυβο  για την ανέγερση του Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου κοντά στο σημείο μηδέν. Το φέραμε πάλι  στην επιφάνεια με αφορμή τον θόρυβο αναγκάζοντας την Ιερά αρχ. Αμερικής  να οργανώσει μια συνέντευξη Τύπου στις 23 Αυγούστους και αφού φωνάζαμε από τις 18 Αυγούστου – στην οποία -συνέντευξη -δυστυχώς δεν είπανε τίποτα απολύτως!  Το θέμα είναι ανοιχτό και έχει πολύ ρεπορτάζ και σε συνέχειες.  

Ευτυχώς,  μετά την γενική αφύπνιση και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και άρθρο μας, και επειδή πλέον  «ο φόβος φυλάει τα έρμα»  που λέει ο λαός μας και για να μην  πάθουν  – ότι έπαθαν  στην  υπόθεση των δυο μικρών από την Αφρική όπου χάσανε μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουν τον ανθρώπινο και ουσιαστικό ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας – οργάνωσαν μια συνέντευξη τύπου στην οποία όμως αντί να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτηματικά -για το που πήγαν τα χρήματα του κόσμου αλλά και των λιμενικών αρχών από τον ειδικό οργανισμό που έχει συσταθεί  για την ανακατασκευή του WTC.  και στα ερωτηματικά του port authority- με την στάση και την εκκωφαντική σιωπή τους, δημιούργησαν περισσότερα ερωτηματικά. Η συνέχειακαι το ρεπορτάζ  θα δείξει πολλά…

Τις προσεχείς ημέρες, μιας και ο λόγος για τα δυο παιδιά από την Αφρική τον Κωστάκη και τον Δημήτρη θα έχουμε νέο επίσης αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση, και μια συνέντευξη που αν μη τι άλλο θα συζητηθεί… και μάλλον θα προκαλέσει πάλι…

Ειδικά τον Αύγουστο  δεν (σας) ταράξαμε και πολύ την ησυχία κάποιων-εδικά εδώ στην Αμερική- αν και βγήκανε αρκετά και πολύ καλά  θέματα στον αέρα.  Τα καλά όμως   τα φυλάξαμε για μετά το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου(2010),και εντεύθεν που λένε,  αν  και με εμάς εδώ ποτέ μην είστε  σίγουροι… Πάντα εκπλήξεις έχουμε και εκεί που όλα είναι ήρεμα όλο και κάτι βγάζουμε. Έτσι για να σπάμε την ρουτίνα και την μονοτονία κάποιων…

Το βασικότερο όλων-για εμάς εδώ –  είναι η  πρωτότυπη  διαδικτυακή εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει για την υποστήριξη της χώρας μας με ένα αρκετά έξυπνο και ξεχωριστό τρόπο. Μια εκστρατεία -για την οποία έγραψα επαρκώς κάποια πράγματα – και που θα εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ  και  η οποία θα συνεχίζεται  ουσιαστικά μέχρι και το τέλος του 2013 ως μια συβολική έμπρακτη πράξη προσφοράς στην  πατρίδα.  Μια ιδιαίτερη εκστρατεία  με έντονο το προσωπικό στίγμα όσων συμμετέχουν.  Θέλω να πω σε όλους σας όσους έχετε στείλει video και ηχητικά  μηνύματα, ότι όλα θα αναρτηθούν. Υπάρχει όμως μια λογική με βάση τον σχεδιασμό. Να αναρτώνται τα μηνύματα σας δυο φορές –ανά 15ημερο- κάποια μηνύματα ώστε να κρατάμε ενεργό το ενδιαφέρον  έχοντας παράλληλα σε  εγρήγορση όλους σας. Οπότε μην αδημονείτε και μην ανησυχείτε. Όλα τα μηνύματα θα αναρτηθούν. Λίγο υπομονή δείξετε γιατί έχουν και λίγο δουλειά και μερικά από αυτά κάποια επεξεργασία(μοντάζ).

Για άλλη μια φορά οφείλω θερμές ευχαριστίες προς όλους και όλες  όσους μας στήριξαν άμεσα και χωρίς πολλά –πολλά.  Ξεχωριστές και ιδιαίτερες  ευχαριστίες οφείλω στην φίλη συνάδελφο βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ  Μάγια Τσόκλη η οποία μας στήριξε σε αυτή την προσπάθεια και συνεχίζει να το πράττει παρά τις παρασιτικές παρεμβάσεις των «γνωστών κύκλων» που δρουν εντός και εκτός ΝΥ. Μάγια σε ευχαριστώ πολύ, προσφέρεις υπηρεσία όχι σε εμάς αλλά στην πατρίδα με αυτή σου την συμμετοχή.

Τις προσεχείς ημέρες να είστε εδώ –δηλαδή μια διαδικτυακή  τσάρκα και από εδώ κάντε την καλού κακού μια δυο φορές την ημέρα ποτέ δεν ξέρεις – γιατί έχουμε πολλά και χρήσιμα θέματα. Συνεντεύξεις που θα ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα εντός και εκτός της ομογένειας. “Η Ιερά Αρχ. να μην ανακατεύεται στα της ομογένειας! Κάνει κακό στην ελληνική παιδεία!” μας λέει σε μια αποκλειστική άνευ προηγουμένου συνέντευξη -εκ βαθέων (λέω)-εξομολόγηση γνωστός διακεκριμένος  και αρκετά  προβεβλημένος ομογενής. Προσωπικότητα η οποία  για πρώτη φορά παρεμβαίνει στα κοινά της Ομογένειας μετά από 20 χρόνια  ενεργούς παρουσίας στην Ομογένεια της ΝΥ και της Αμερικής, ενώ για τον ελληνισμό λέει πως  “Οι Έλληνες δυστυχώς είναι γκετοποιημένοι”. Μιλά  ακόμα και για την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων, και λέει πως “είναι ανεπίτρεπτο και προσβλητικό να ηγούνται μια χούφτα αγράμματοι”,   μιλά για το ελληνικό lobby  και στέλνει προσωπικό μήνυμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ειλικρινά από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχω κάνει στα χρόνια που είμαι στην ΝΥ. Θα εκπλαγείτε με όσα λέει ακριβώς γιατί κανείς δεν περιμένει από τον συγκεκριμένο να μιλήσει με τέτοιο θάρρος και όση τόλμη. Τον έχουν συνηθίσει εντελώς διαφορετικά… 

Θα έχουμε  επίσης το κλασικό μας, αναλύσεις-τις οποίες κατακλέβουν οι γνωστοί “επαγγελματίες” του είδους με την γνωστή προφιλή μέθοδο του copy paste –  για τα διεθνή και εθνικά μας θέματα που θα αφυπνίσουν αλλά και θα εκνευρίσουν…

Επί τη ευκαιρία θα ήθελα για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω έναν προς ένας όλους τους συνεργάτες μας που συνεχώς και αδιάλειπτα μας στέλνουν άρθρα και αναλύσεις τους. Δεν τους κατονομάζω φαίνονται άλλωστε  όλοι τους στην ιστοσελίδα στις αντίστοιχες ενότητες(άρθρα, αναλύσεις).

Καλωσορίζω στην παρέα μας τον γνωστό και διακεκριμένο καθηγητή Γιώργο Πιπερόπουλο ο οποίος μας τιμά με την συνεργασία του καθώς και τον φίλο πρώτα από όλα  συνάδελφο και ενεργό  πολιτευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα ο οποίος επανήλθε και στην δική μας παρέα.  Στην πορεία θα έχουμε και άλλες νέες συνεργασίες τις οποίες άλλες θα ανακοινώσουμε και άλλες θα τις δείτε ξαφνικά..όπως πάντα. Βασικό στοιχείο μας ο αιφνιδιασμός. Έτσι για να σας κρατάμε σε εγρήγορση.

Αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη. Πολύ δύσκολη. Θα έχει πολλές και δυστυχώς –ελπίζουμε και ευχόμαστε να διαψευστούμε- δυσάρεστες εξελίξεις για την πατρίδα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται –και συνάγεται από μια σειρά πληροφοριών- από γνωστά  διεθνή κέντρα παραγωγής πολιτικής(think tank)  των ΗΠΑ και των Βρυξελλών.  Θα έχουμε πολλές εξελίξεις στα λεγόμενα  εθνικά θέματα και μάλλον όχι ευχάριστες.

Σε ότι αφορά τις ενδοδημοσιογραφικές κόντρες και καραμπόλες  ειδικά εδώ στην ΝΥ θα υπάρξουν εξελίξεις και νέες δυσάρεστες (για κάποιους) εκπλήξεις και  αποκαλύψεις που θα φέρουν-τι πρωτότυπο να τρωγόμαστε μεταξύ μας-  νέες συγκρούσεις και ακόμα δυστυχώς μεγαλύτερες εντάσεις. Δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς. Εφ εξής θα απαντώ  άμεσα στην λάσπη τα ψεύδη και τις διαστρεβλώσεις με κάθε τρόπο και φυσικά  πάντα δια της νομίμου οδού(προσφυγή στην δικαιοσύνη).     

Κατά τα άλλα  θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε  πολλά   ρεπορτάζ και αποκαλύψεις που θα ανατρέψουν καταστάσεις στα ομογενειακά δρώμενα.

Επίσης θα έχουμε  πολλές και μεγάλες αποκαλύψεις για τα της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Μου λένε συχνότατα  μερικοί εξ υμών και ημών  «μην ασχολείσαι. Δεν αξίζει. Τους δίνεις αξία.» η απάντηση μου είναι γνωστή. Εφόσον είναι ένας υπαρκτός οργανισμός οφείλουμε να κάνουμε αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι.  Προμηνύεται  σκληρή και δύσκολη χρονιά για αρκετούς αν επαληθευθούν οι φήμες για όσα έχουν προσχεδιασθεί από την γνωστή ομάδα που έδρασε προεκλογικά. Θα πούμε ποιοι ήταν τι έκαναν και πως;  και κυρίως τι έχουν προσχεδιάσει.Είχα μια συνάντηση αρχές Αυγούστου  με τον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη τον αντιπρόεδρο Κωσνταντή Λαμπράκη και φυσικά τον πολύ κ. Γαλάτουλα.  Θα υπάρξει εκτενές σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ επ’ αυτού και πολλών άλλων.  Διαρκής ενημέρωση με παρέμβαση στοιχεία, ρεπορτάζ και αποκαλύψεις . Το ίδιο θα συνεχίσουμε και για τους άλλους ημιθανείς ομογενειακούς οργανισμούς ΣΑΕ,  Εθνικό Συμβούλιο κτλ. Ρεπορτάζ. Ρεπορτάζ. Και πάλι ρεπορτάζ. Όχι ύβρεις, λίβελους, φήμες, διαδόσεις  και φαντασιώσεις –και ξέρετε για ποιον λέω δεν χρειάζεται πια να τον κατονομάζω όλοι τον ξέρετε πολύ καλά και ποιον εννοώ-  αλλά ρεπορτάζ με στοιχεία. Αποδείξεις και ντοκουμέντα. Αυτό είναι που εδώ κάποιοι τρέμουν. Τα στοιχεία. Τις αποδείξεις και τα ντοκουμέντα. Την  δημοσιογραφία των αποκαλύψεων  και  της παρέμβασης γιατί είχαν συνηθίσει οι περισσότεροι εδώ,   στην «δημοσιογραφία» των δημοσίων σχέσεων.  Μόνο προβολή δηλαδή των δελτίων Τύπου, κατά κύριο λόγω  της Ιεράς Αρχ. Αμερικής, και των διαφόρων ενεργών και ανενεργών ημιθανών  ομογενειακών οργανισμών  ασχέτως έρευνας. Αφήνοντας το πεδίο της «ενημέρωσης» στις φήμες τις διαδόσεις το κουτσομπολιό, την εμπάθεια, τα ψεύδη, τις συκοφαντίες  και τον ερασιτεχνισμό ευκαιριακών κατά περίπτωση  ατόμων με βαρύτατο ποινικό μητρώο με καταδίκες για βαρύτατες  ποινικές παραβάσεις. Φαινόμενο   που όμοιο του προηγούμενο δεν έχει υπάρξει στα ομογενειακά δρώμενα της οικουμένης. Πρώην κατάδικοι-για πράξεις όπως διακεκριμένη ληστεία και κλοπή –  να διεκδικούν μερίδιο στην ενημέρωση σας γεμίζοντας σελίδες ολόκληρες με εμπάθεια ψεύδη και κάθε είδους  στρεβλώσεις και διαστρεβλώσεις !  Αν είναι δυνατόν. Κι όμως! Αυτή είναι η αλήθεια. Κάποιοι που εξέθρεψαν αυτό το φαινόμενο της απάτης των εκβιασμών και  του ανθρώπου για κάθε βρόμικη δουλειά  που εκτελεί συμβόλαια εξόντωσης λάσπης και διασυρμού για λογαριασμό άλλων επίσης γνωστών στην ομογένεια για το ποινικό τους παρελθόν. Αρκετά είπα. Ο νοών νοείτω και ο «έχων ώτα ακούει,  ακουέτω».  Η συνέχεια σε επόμενα αποκαλυπτικά  ρεπορτάζ.

Μείνετε λοιπόν εδώ μαζί μας και θα «ανταμοιφθείτε» με   πολλά και συνεχή ρεπορτάζ –για τα της ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων μείζονος αλλά και για κάθε άλλο τι ομογενειακό των ΗΠΑ-  τα οποία εφεξής θα βλέπετε μόνον στο ομώνυμο BLOG. GreekAmericanNewsAgency.  Μην ξεχνάτε να κάνετε μια βόλτα και στον  αγαπημένο (σας) BLOG ΑΣΒΟ. Έχει πολλά και ενδιαφέροντα θεματάκια με σχόλια που καίνε αλλά και κυρίως αποκαλύπτουν. Και όσοι δεν βαριέστε για πιο προσωπικές υποθέσεις ένα ΚΛΙΚ στο προσωπικό μου BLOG ίσως σας δίνει περισσότερες απαντήσεις σε πιο προσωπικό ύφος και style.

Σήμερα δεν θα σας κουράσω -λέμε τώρα -πολύ με μακροσκελές κείμενο. Δεν χρειάζεται εξάλλου.  Θα έχουμε να λέμε τόσα… μα τόσα πολλά(…) που δεν χρειάζονται περισσότερα  ακόμα δεν ξεκίνησε η χρονιά. Ας απολαύσουν –όσο μπορούν ακόμα – την ησυχία τους κάποιοι… γνωστοί.   Απλά είπα να γράψω κάτι μικρό και εισαγωγικό έτσι για να δοθεί το παρών. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην συνέχεια σε επόμενα σημειώματα και φυσικά μέσα από τα ρεπορτάζ, τις αναλύσεις, τις έρευνες και πάντα μέσα από  τις αποκαλύψεις.

Θα κλείσω με  ένα μήνυμα προς όσους  (με) πολεμούν  προσωπικά-και καλά κάνουν  αν δεν το έκανα θα ανησυχούσα όλως ιδιαιτέρως και εδώ που τα λέμε “τα δέντρα που κάνουν καρπούς πετροβολούν “μου έγραψε μια φίλη σε ένα βιβλίο της το καλοκαίρι που μας πέρασε – αυτή την προσπάθεια επικεντρώνοντας τα “πυρά” τους σε λάσπη, ανώνυμα σχόλια, λιβελογραφήματα, ψεύδη και άλλα παρόμοια: θα πω τούτο απευθυνόμενος σε όλα αυτά τα “καλά παιδιά” και την γνωστή  κλίκα που τροφοδοτεί με τις  συκοφαντίες Λυκομήτρου  το πανελλήνιο, τους συναδέλφους μου στην Ελλάδα, και γενικά με όποιον σχετίζομαι επαγγελματικά κοινωνικά και πολιτικά ότι: Έκανα υπομονή δέκα χρόνια! Τώρα πια θα βγουν στην φόρα πολλά και για πολλούς. Αρκετά πια! Ως εδώ και μη παρέκει! Θα απαντώ  εμπράκτως και με προσφυγές στην δικαιοσύνη.

Ήδη το έχω κάνει, όπως θα δείτε,   και τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιοποιήσω μια σειρά στοιχείων καθώς και μια σειρά άλλων ενεργειών προκειμένου να προστατεύσω το όνομα την κοινωνική μου υπόσταση και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια! ENOUGH!

Για να δούμε ποιος είναι “μεταμφιεσμένος” δημοσιογράφος; Ποιος εκβιάζει; Ποιον; και πως; “εκβιάζει -για τα προς το ζειν- διπλωματικές και προξενικές αρχές!” 

Αν είναι δυνατόν να γράφονται τέτοιες ανοησίες σε τόσο σοβαρές και με ιστορία εφημερίδες όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ!  Αν είναι δυνατόν! Και  είχε και την απαίτηση ο Θ.Τσ.  να τον πάρουν στα σοβαρά στο γραφείο του Πρωθυπουργού… Ε! δε θα είμαστε καλά! Ευτυχώς ο Γιώργος Παπανδρέου-με τον οποίο δεν έχω καμία ιδιαίτερη προσωπική σχέση ούτε καν ιδεολογική προσέγγιση δεν έχουμε-  και οι συνεργάτες του στο πρωθυπουργικό γραφείο)  αποδείχθηκε σοβαρότερος από το να ασοχλείται με κακοήθειες  και ανοησίες…Λες και οι συνεργάτες του Παπανδρέου -με τον οποίο  παρεπιπτώντως προς ενημέρωση κάποιων γνωρίζομαι από τότε που ήταν υπουργός παιδείας και έκανα εκπαιδευτικό και εκκλησιαστικό – κύριοι Ζιώγας, Καπρινιώτη και Παπαδημητρίου- δεν ξέρουν ποιος είμαι και  τι υπηρετώ…

Τώρα περιμένουν να με μάθουν από παραπολιτικά της κουκούλας;.. γελάνε οι άνθρωποι με το κατάντημα (σας). Γελάνε και μαζί θλίβονται… τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο θέμα με λεπτομέριες όσον ούπω. Έχετε υπομονή και επιμονή. 

Κρίμα, η εμπάθεια και το θυμικό  να οδηγεί και καθοδηγεί,  υποτίθεται σοβαρούς συνάδελφους(ο Θεός μόνο θα μπορεί να ξέρει  τι σκέπτονται όταν κατεβαίνουν στα τρίσβαθα της γης και βουτάνε την πένα τους στον απόπατο ) για να πετούν λάσπη δια της γνωστής τακτικής της κουκούλας…

Τις προσεχείς ημέρες -για να ακριβολογώ τα προσεχή 24ωρα – θα πω περισσότερα και  θα εξηγήσω με στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα για ποια θλιβερή  υπόθεση μιλώ…η πλάκα είναι ότι η μεδόδευση της δημοσίευσης του παραπολιτικού στην Ε ήταν τέτοια και με τέτοιο τρόπο για να μην την πάρω χαμπάρι… Έ! ρε κούνια που σε κούναγε!

Και ένα παράξενο πράγμα… όλες οι βολές προέρχονται από άτομα που με τον ένα ή τον  άλλο τρόπο ευεργέτησα! στο παρελθόν όπως τον “φίλο” μου Θανάση Τσίτσα… Που έγινε ένα με τον κολητό του Γιώργο Λυκομήτρο. Κρίμα… Έτσι για να επιβεβαιώνεται το αρχαίο ρητό  “ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος”…Όλο αυτό δεν το ξεκίνησα. Προκλήθηκα και απαντώ! και ας πάει την  δικαιοσύνη να αποδείξει όλα όσα γράφει ο κατά τ’ άλλα “έγκριτος” συνάδελφος…Σα δε ντρεπόμαστε λέω…

Έκανα υπομονή μια 10ετια! Από εδώ και στο εξής τα πράγματα θα είναι διαφορετικά!  Θα απαντώ με όποιο κόστος και με κάθε τρόπο! Σε όποιον με υπονομεύει και με υποσκάπτει! Είναι τόσα πολλά αυτά που έχουν μαζευτεί που κάποτε οφείλω να αρχίσω να τα δημοσιοποιώ… 

Έμαθα να ζω ελεύθερος. Αδέσμευτος. Να κάνω έρευνα και ρεπορτάζ. Να γράφω την αλήθεια  με όποιο κόστος. Δεν με ενδιαφέρει ποιον και ποιους  θα ενοχλήσει. Φίλοι και φιλίες που βασίζονται στο καιροσκοπισμό δεν με ενδιαφέρουν ούτε και με ενδιέφεραν ποτέ. Θα μπορούσα να ήμουν αλλού και μάλιστα πολύ καλά δίπλα σε άξιους ηγέτες που με εμπιστεύονται και δεν κλωνίζεται η εμπιστοσύνη τους παρά τους καλοθελητές  που σπεύδουν να κυκλοφορήσουν παντού  τους λίβελους και τα ψεύδη με την λάσπη που εκτοψεύεται εις βάρος μου. Και  δεν εννοώ  μόνον τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,  με τον οποίο συνδέομαι πρώτα ως φίλος  ο οποίος πολλές φορές με παρότρυνε να επιστρέψω Ελλάδα  κοντά του. Προτιμώ να είμαι στην ενεργώ δράση και το ρεπορτάζ .  Και εδώ πιστέψτε με έχει πολύ ρεπορτάζ! Έχω πει ότι ακόμα και την  μητέρα που δεν γνώρισα να αφορούσε ένα ρεπορτάζ πάλι θα το έγραφα. 

Με έμαθαν να ζω ελεύθερα.Χωρίς δεσμεύσεις.  Ανεξάρτητα. Η μοναδική περιουσία που αφήνω στα παιδιά μου είναι η αξιοπρέπεια και το όνομα μου. 

Ο Πνευματικός μου πατέρας και καθοδηγητής μεγάλος  της ζωής μου(αλλά ταπεινός, λιτός, σεμνός  άνθρωπος και αληθινός  θεολόγος μέλος της αδελφότητας της ΖΩΗΣ) αείμνηστος  Αλέξανδρος Βάμβας για τον οποίο ουδέποτε έχω μιλήσει μέχρι περατώσης του βιβλίου μου για κείνον, με έμαθε πρώτα να είμαι Ελεύθερος! Ανεξάρτητος.  Αληθινός με όλους! Και με όλα! Να υπηρετώ την αλήθεια. Μου έλεγε “η Εκκλησία και ο Θεός χρειάζεται καλούς ανθρώπους που υπηρετούν την αλήθεια. Δεν μας λείπουν οι κληρικοί… οι καλοί άνθρωποι έχουν εκλείψει …Μπορείς να γίνεις χρήσιμος υπηρετώντας την  αλήθεια υπέρ του απλού  κόσμου και του Λαού του Θεού; Αν μπορείς κάντο! θα είσαι πιο χρήσιμος από ότι αν γίνεις κληρικός.” Αυτό έμαθα να κάμω. Αυτό κάνω.  Με όποιο κόστος. Και δεν το έχω μετανιώσει.   Να πετώ ανεξάρτητος όπως ο Γλάρος Ιωνάθαν. Φυσικά αυτή η πορεία είχε, έχει και θα  έχει και δύσκολες στιγμές. Λάσπη. Βρωμιές. Λιτσάρισμα.Ψεύδη. Συκοφαντίες. Βρομιές. Βούρκος ακολασίας και βόρβορος που (σε) βουτάνε μέσα.

Κάνεις μόνον εχθρούς και αντιπάλλους και αλοίμονο αν δεν είχα -αντιπάλους  και εχθρούς- τότε σημαίνει  ή  ότι  οι ιδέες, τα ιδανικά και οι αξίες που υπηρετεί(κάποιος)  είναι λίγες και ριχές ή ότι απλά δεν υπηρετεί  σωστά άξια και επάξια αυτές τις ιδέες  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Ο  καθείς λοιπόν  εφ ώ ετάχθει.Αν δεν πίστευα στην δύναμη του Θεού είμαι βέβαιος θα είχα λυγίσει και θα είχα επιλέξει  κι εγώ την γνωστή  οδό του βολέματος. Της οσφυκαμψίας, των καλών δημοσίων σχέσεων, της δημοσιογραφίας των VIP, της δημοσιογραφίας “τα έχω καλά με όλους και με όλα”,  του “χειροφιλήματος”, της υποταγής στο σύστημα εξουσιών πολιτικής και Εκκλησίας, της διαπλοκής  και της συμπλοκής,  του σκυψήματος μέχρι να σπάσει η μέση, και για να είμαι καλός και βολικός θα είχα πάντα μαζί μου και ένα βαζάκι βαζελίνη…για τις δύσκολες στιγμές! Να μη δυσκολεύονται κιόλας οι ναταβατζήδες κάθε είδους και σε κάθε βήμα της ζωής μου.  Εμ δεν σφάξανε! καλύτερα μόνος και έρημος αλλά καθαρός! Καλύτερα κόντρα στο ρεύμα παρά να  μην κοιμάμαι…Ευτυχώς και έχω καλό και ελαφρύ ύπνο… ακόμα. 

Καλύτερα με   μια σφαίρα ή χαμένος  και πνιγμένος σε ένα κανά  ποτάμι(όπως με έχουν απειλείσει ουκ ολίγες φορές εδώ οι διάφοροι που έχω ενοχλήσει κατά καιρούς) παρά βρόμικος!

Μα θα πείτε πολλά μέτωπα ρε μεγάλε και ενώνεις πολλούς εναντίον σου…Πως θα τα βγάλεις πέρα;  Ενώνεις αρκετούς και από διαφορετικούς χώρους… Ενώνεις  συμφέροντα. Δεν πειράζει. Είπαμε αν ενοχλούσα παραγματικά ίσως να μη ζούσα. Αφού ζω σημαίνει ότι δεν ενοχλώ… Τουλάχιστον πολύ…όσο ο φίλος Σωκράτης Γκιόλιας. Αιωνεία σου η μνήμη φίλε. Αιωνεία σου η μνήμη. Αναπαύου εν ειρήνη και εν σκηναίες δικαίων ας βάλει ο καλός Θεός την ψυχούλα σου. Να είσαι καλά εκεί που είσαι Σωκρατάκο. Να είσαι καλά… Καλή αντάμωση εύχομαι… καλή αντάμωση. (ελπίζω όχι σύντομα γιατί έχω πολλά ακόμα να κάνω) 

Να είστε καλά. Καλό μήνα. Καλή δύναμη(γιατί θα την χρειαστούμε όλοι μας και εδώ και εκεί στην Ελλάδα).  Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνετε.

Σας χαιρετώ. Εις το επανιδείν.