Τελικά διπλό χτύπημα από τους μειονοτικούς στην Θράκη. Αποφασίστηκε και κατεβαίνει στις εκλογές διεκδικώντας τον δήμο, ο ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός «Ισότητα για τον Δήμο Ξάνθης», παρά τα σενάρια που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, σύμφωνα με τα οποία εδώ και μήνες, «ο γνωστός Μπαντάκ Χουσεϊν παζάρευε και είχε κλείσει συμφωνία να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του δήμαρχου Μιχάλη Στυλιανίδη.


Η εμφάνιση άλλωστε του δημάρχου Ξάνθης στο τζαμί των Κιμμερίων, είχε «τροφοδοτήσει» έντονα αυτές τις φήμες από τον περασμένο Μάϊο, αφού δημόσια ο Μπαντάκ Χουσεϊν εμφανίζονταν φανατικός υποστηριχτής του ενώ ως λέγεται, «παζάρευε» για τον ίδιο ή τον γιο του, μια θέση αντιδημάρχου Ξάνθης. 

Η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε, είχε δώσει την αίσθηση ότι όλα πήγαιναν καλά αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλωθεί ένα κλίμα δυσφορίας κατά του Μπαντάκ Χουσεϊν από τους επιστήμονες της μειονότητας, αφού και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν «πίεζε» για συνεργασία των μειονοτικών, στον δήμο Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Ξάνθης όπως και στον δήμο Βιστωνίδας με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Τσολακίδη που έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. 

Ωστόσο το βράδυ της Τετάρτης παράλληλα με την συνέντευξη Τύπου της Σιμπέλ Μουσταφάογλου με δηλώσεις του ο ίδιος ο Μπαντάκ Χουσεϊν ανακοίνωσε την κάθοδο του ανεξάρτητου συνδυασμού του για την διεκδίκηση του δήμου Ξάνθης.