Μετά από ένα τεράστιο κύκλο παραφιλολογίας για την συμφωνία με το Κατάρ, το ενδιαφέρον για το Ελληνικό (παλαιό αεροδρόμιο) και τις “πληροφορίες” για την πρόθεση των Καταριανών να δημιουργήσουν ένα καινούργιο Λας Βέγκας, φήμες που ξεκίνησαν από το ατεκμηρίωτο δημοσίευμα  του ανταποκριτή της Ελευθεροτυπίας στην Νέα Υόρκη Θανάση Τσίτσα με τίτλο Προσγειώθηκαν πετροδολάρια, ο Υπουργός Επικρατείας, με αρμοδιότητα στις Επενδύσεις σήμερα μετά τον συνεχιζόμενο και ανακυκλούμενο  θόρυβο  έδωσε στην δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση, διαψεύδοντας κάθε δημοσίευμα περί αξιοποίησης του Ελληνικού και χαρακτηρίζοντάς  “αποπροσανατολιστικά και ότι στερούνται σοβαρότητας” τέτοια δημοσιεύματα.

Περί του συγκεκριμένου δημοσιεύματος της Ελευθεροτυπίας, ο κ. Παμπούκης, μετά το τέλος της ενημέρωσης που έκανε ο Πρωθυπουργός στην Νέα Υόρκη,  την περασμένη Πέμπτη 23/9 κατά την αποχώρησή του από το Γραφείο Τύπου της ΝΥ, απευθύνθηκε προσωπικά  στον συντάκτη του εν λόγω δημοσιεύματος και με τόνο αυστηρό και δειτικό τόνο, είπε  “Πού τα είδες όλα αυτά που γράφεις σήμερα στην εφημερίδα σου; Περίμενα λίγη σοβαρότητα από την εφημερίδα.Λυπάμαι πολύ”.  Δυο μέρες ωστόσο πριν την ενημέρωση του Πρωθυπουργού, ο Υφυπουργός των Εξωτερικών κ. Κουβέλης, ήταν σαφής για το θέμα του Ελληνικού. Είχε πει ότι υπάρχει συζήτηση με το Κατάρ και  για το Ελληνικό, αλλά δεν έχει καταλήξει πουθενά.  Και μιλώντας για το μνημόνιο, είπε ότι αποτελεί το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των δυο κυβερνήσεων για επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα.     

Η ανακοίνωση του κ. Παμπούκη  έχει ως εξής:

Η ανάπλαση στο χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό θα σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Όλες οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι ενταγμένες στο στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και απόλυτα εναρμονισμένες με τη συνολική αισθητική φυσιογνωμία του ελληνικού τοπίου.

Το εγχείρημα ανάπλασης του Ελληνικού, όπως, άλλωστε, και ανάλογα αναπτυξιακά έργα, προϋποθέτει διαφάνεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλες τις δυνάμεις, ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων πλευρών, συλλογική δουλειά και πάνω από όλα κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τα σενάρια που ανακυκλώθηκαν τις τελευταίες μέρες και κάνουν λόγο για «ανάπτυξη τύπου Λας Βέγκας» στερούνται σοβαρότητας και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά.