Διπλή εισβολή είδε το 1974 στην Κύπρο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αφού «οι δύο αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες ουσιαστικά εισέβαλαν και οι δύο», όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του, στο ίδρυμα Brookings στην Ουάσιγκτον. Τόσο απλά δηλαδή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξίσωσε την βάρβαρη τουρκική εισβολή, τους 200.000 πρόσφυγες, τους χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους, τους εγκλωβισμένους και την κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών!

Αντιλαμβάνεται ο κ. Χριστόφιας ότι ο ελληνικός κυπριακός λαός είναι το θύμα της εισβολής και της παράνομης κατοχής της μισής Κύπρου από την Τουρκία, και όχι ο θύτης; Ότι ο λαός αυτός τον εμπιστεύτηκε και τον εξέλεξε στο ανώτατο αξίωμα του κράτους, για να αγωνιστεί για την ελευθερία και την δικαίωση αυτού του τόπου; Πώς μπορούμε τώρα να αναμένουμε από τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία για την παράνομη εισβολή και κατοχή, όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της ημικατεχόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας, της δίνει συγχωροχάρτι;

Ως ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, λυπούμαστε πραγματικά, για τις δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια, στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Ίσως να αρέσκεται στα εύσημα που του δίνει η ακροδεξιά τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Yeni Volkan», όταν ούρλιαζε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο «Bravo Hristofyas!». Ίσως «η εισβολή της Ελλάδας στην Κύπρο», να εμπεριέχεται στα βιβλία Ιστορίας που προσπαθεί να εισάγει πάση θυσία στα σχολεία, η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Ίσως από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστόφιας να αντικρίζει άλλες σημαίες στον Πενταδάκτυλο. Δεν γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε όμως, είναι πως στις 20 Ιουλίου 1974, στην Κύπρο εισέβαλε παράνομα ο τουρκικός στρατός και πως οι σημαίες στον Πενταδάκτυλο δεν είναι άλλες από αυτές της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

 

 

Γραφείο Τύπου

ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου