“ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”

ΕΡΕΥΝΑ Μέρος Β:

Σε συνέχεια των όσων αναφέρθηκαν στο αρχικό εισαγωγικό σημειώμα ρεπορτάζ για την συνεχή και διαχρονική συστηματική εξαπάτηση της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ και κυρίως της Ελληνικής Πολιτείας σήμερα συνεχίζουμε την δημοσιοποίηση της έρευνας μας.

Επί της ουσίας τώρα. Πάμε στην συνέχεια των αποκαλύψεων που σήμερα δημοσιοποιούμε μέσα από τις οποίες φαίνεται με στοιχεία, αποδείξεις, και ντοκουμέντα η συστηματική εξαπάτηση της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ και της Ελληνικής Πολιτείας.

{ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ} η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ του Cordell Hull Foundation που απέκρυψαν όλοι! Για να εξαπατήσουν την Ελληνική κοινότητα και την Ελληνική πολιτεία!

 


 

« Όπως ανακοινώθηκε στα μέσα Μαρτίου 2010, το Cordell Hull Foundation εξασφάλισε την  έγκριση του State Department για την επέκταση της παραμονής των Ελλήνων δασκάλων υπo το καθεστώς της J -1 βίζας σε πέντε χρόνια μέσω μιας εσωτερικής σύσκεψης χωρίς καμία απολύτως πολιτική παρέμβαση. Κανένας εξωτερικός παράγοντας, ομάδες ή άτομα δεν αναμείχθηκαν στη σύσκεψη, αν και τους προηγούμενους  μήνες έγιναν αρκετές προσπάθειες από την Ελληνική Κοινότητα να συναντηθεί με Γερουσιαστές και Βουλευτές προκειμένου να συζητηθεί πώς οι Έλληνες δάσκαλοι με J-1 βίζα θα μπορούσαν να εργαστούν σε απογευματινά , εκκλησιαστικά , σαββατιανά σχολεία, σε νηπιαγωγεία καθώς και σε σχολεία ενηλίκων.

Ο Chris Palaidis, Διευθυντής του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Νικολάου στη Φλόριδα, το Δεκέμβριο 2010 έγραψε μια επιστολή στο Department of State ζητώντας επέκταση για το δικό του εκκλησιαστικό σχολείο, όπου προσφέρει εθελοντική εργασία, ώστε να δικαιούται δασκάλους που μισθοδοτούνται από την Ελληνική Κυβέρνηση. Σε αυτή την επιστολή ανέφερε το Cordell Hull Foundation και κοινοποίησε την απάντηση με το CFH.

Στη συνέχεια το Cordell Hull Foundation συγκέντρωσε κάποια έγγραφα και προγραμμάτισε μια σύσκεψη με το State Department  στα μέσα Μαρτίου, κατά την οποία επιτεύχθηκε η πενταετής παραμονή. Επίσης το CFH ζήτησε έγκριση J-1 βίζας για τους Έλληνες δασκάλους στα σχολεία διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και στα πολιτισμικά σχολεία, η οποία δεν δόθηκε. Για επιπλέον πληροφορίες και λεπτομέρειες , παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τη Marianne Mason, Cordell Hull Foundation: 212-300-2138 ή cordellhull@aol.com .

Τον Οκτώβριο του 2009, το Cordell Hull Foundation συμμετείχε σε  γεύμα εργασίας , στο οποίο σπόνσορας ήταν η Stella Kokolis, στο Rayburn Building της Ουάσινγκτον, για να ενημερώσει  σχετικά με τη βίζα J-1. Μέλη του επιτελείου/προσωπικού του State Department  καθώς και κάποια άλλα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας παρευρέθηκαν στην ενημέρωση του CFH για τη βίζα, αλλά δεν επικοινώνησαν με το State Department  , μέχρι που το έκανε το CFH το Μάρτιο. Ούτε η Stella Kokolis, ούτε  κανένας από τους συμμετέχοντες στο γεύμα εργασίας της (με μοναδική εξαίρεση το CFH)  είχαν  οποιαδήποτε συνεισφορά στην επίτευξη  έγκρισης πενταετούς παραμονής βίζας J-1.

Ο Ο Chris Palaidis, επικεφαλής του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Νικολάου στη Φλόριδα, έγραψε μια αποτελεσματική επιστολή προς το State Department  το Δεκέμβριο του 2009, την οποία μοιράστηκε με το CFH. Δε συμμετείχε στο γεύμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στην Ουάσινγκτον. Αποφάσισε να γράψει την επιστολή ανεξάρτητα» .

 

Marianne Mason
President
Cordell Hull Foundation for International Education
501 Fifth Avenue, Third Floor
New York, NY 10017
Phone: 212-300-2138
Fax: 646-349-3455

 

Την παραπάνω ανακοίνωση αναγκάστηκε να εκδώσει στις 24 Απριλίου(2010)  το ίδρυμα Cordell Hull Foundation μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας  που έκαναν προς την κ. Στέλλα Κοκόλη για την αποκατάσταση της αλήθειας,  η οποία όχι μόνον  αγνόησε επιδεικτικά και προκλητικά τον φορέα που έφερε εις πέρας το έργο μαζί με τον  έλληνα εκπαιδευτικό  κ. Παλαίδη επικεφαλή του σχολείου του Αγίου Νικολάου  στην πολιτεία της Φλόριδας, αλλά συνέχισε να αυτοπροβάλλεται και να εξαπατά συστηματικά και οργανωμένα μαζί με τον κ. Σπυρόπουλο την Ελληνική κοινότητα, τους  Αμερικανούς (Carolyn Maloney) Gus Biliraki πολιτικούς που συμμετείχαν σε μια άτυπη σύσκεψη ενημέρωσης  στην Ουάσιγκτον και την Ελληνική Πολιτεία στην  οποία εμφανίζονται χωρίς την άδεια και έκριση κανενός ως εκπρόσωποι των Ελλήνων εκπαιδευτικών η πρώτη και ως εκπρόσωπος του Ελληνισμού ο κ. Σπυρόπουλος ενώ είναι γνωστό ότι έχει ανασταλεί εδώ και μήνες  η λειτουργία του ΣΑΕ Αμερικής.

Την παραπάνω ανακοίνωση ντοκουμέντο την οποία σήμερα αποκαλύπτουμε η κ. Mason απέστειλε προς όλα  τα εμπλεκόμενα  ομογενειακά ΜΜΕ που αναφέρθηκαν στο θέμα  αλλά κανένα από τα ομογενειακά ΜΜΕ και ειδικά ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ  δεν αποκατέστησε την αλήθεια!

Αντιθέτως εξακολούθησε να  αγνοεί προκλητικά ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ αλλά και τα λοιπά ομογενειακά ΜΜΕ την αλήθεια η οποία προέκυπτε με στοιχεία.  Έτσι μπροστά στην συνεχή και συστηματική εξαπάτηση το Αμερικάνικο ίδρυμα αναγκάστηκε να βγάλει την παραπάνω ανακοίνωση.

Το θέμα προσέλαβε διαστάσεις και η πρόεδρος του ιδρύματος απέστειλε σχετικά email προς τους ελληνικής καταγωγής πολιτικούς μέλη του Hellenic Caucus με τα οποία προσπαθεί να αποκαταστήσει την αλήθεια. Το GreekAmericanNewsAgewncy.com φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ολόκληρη την σχετική αλληλογραφία που απεστάλη από το ίδρυμα Cordell προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Ιδού το σχετικό ντοκουμέντο με το email και τους αποδέκτες του…

Δείτε εδώ το δεύτερο email  ντοκουμέντο για το ίδιο θέμα που έφυγε από το ίδρυμα Cordell .

Εδώ το τρίτο αντίστοιχο email με το ίδιο θέμα σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας.

Το  Αμερικάνικο ίδρυμα Cordell Hull Foundation το οποίο ενοχλήθηκε από  όλη αυτή την συμπεριφορά εκ μέρους της κ. Κοκόλη του κ. Σπυρόπουλου τους οποίους και καταγγέλλει η πρόεδρος του ιδρύματος με έντονη  την δυσαρέσκεια και για τα ομογενειακά  ΜΜΕ που απέκρυψαν την αλήθεια εμφανίζοντας την κ. Κοκόλη και τον κ Σπυρόπουλο ως τους ανθρώπους στους οποίους η Ελληνική κοινότητα και η ελληνική πολιτεία οφείλει εύσημα για την επέκταση της visas των εκπαιδευτικών από 3 σε πέντε χρόνια!

Αρχικά, το  Αμερικάνικο ίδρυμα Cordell Hull Foundation βλέποντας την συνεχή και συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση που εστάλη σε όλα τα ομογενειακά ΜΜΕ και  η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Διευκρίνιση για την απόκτηση 2 επιπλέον χρόνων J-1 Βίζας για τους αποσπασμένους Έλληνες εκπαιδευτικούς

«Εκ μέρους του  Cordell Hull Foundation για Διεθνή Εκπαίδευση, ανακονώνεται η παράταση της βίζας J-1 για τους αποσπασμένους Έλληνες εκπαιδευτικούς. Ο Cordell Hull Foundation (CHF)  μετά από συναντήσεις , έγγραφες αποδείξεις και επικοινωνίες με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, εγκρίθηκε η παράταση 2 χρόνων το Μάρτιο 2010  για την J-1 βίζα για τους εκπαιδευτικούς που πληρώνει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Η παράταση αυτή εγκρίθηκε για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς στο πνεύμα συνεχούς αναφοράς και κοινής συννενόησης με την Ελληνική Κυβέρνηση για το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Επισκεπτών. Όλες οι J-1 βίζες για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς παρατείνονται για 2 έτη με αποδοχή του σχολείου.

Οι συναντήσεις με τους αρμοδίους του Υπουργείου Εξωτερικών για την παραμονή 5 χρόνων για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, δε συμπεριλαμβάνουν άλλους φορείς. Ήταν μια ομαλή πορεία χωρίς πολιτικές πιέσεις .  Ο Cordell Hull Foundation διευκρίνισε και επεξήγησε τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Η Διεύθυνση του Προγράμματος Ανταλλαγής αποφάσισε ανεξάρτητα διότι η παράταση βίζας J-1 είναι εποικοδομητική για όλους.

Όταν ο Cordell Hull Foundation πήρε την οριστική εγκριση τον περασμένο μήνα εργάστηκε με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κυρία Άγη Μπαλτά, ώστε να κοινοποιηθεί η απόφαση μέσω των Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών.

Οι αποσπασμένοι Έλληνες εκπαιδευτικοί που πλρώνονται από τηε Ελληνική Κυβέρνηση δεν είναι εκλέξιμοι για J-1 βίζα για να εργαστούν σε μη ανεγνωρισμένα σχολεία σύμφωνα  με τις διατάξεις Ανταλλαγής Επισκεπτών 22 CFR Part 62.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την απόκτηση παράτασης για ¨Έλληνες εκπαιδευτικούς, το κάθε σχολείο οφείλει να επικοινωνήσει με τον ανάδοχο της J-1 βίζας»

Την ανακοίνωση αυτή του ιδρύματος, δημοσιοποιεί αναγκαστικά πλέον μόνον η εβδομαδιαία  GreekNews του κ. Απόστολου Ζουπανιώτη,  αλλά ουδέποτε δημοσιοποίησε την ανακοίνωση –καταγγελία εναντίον της κ. Στέλλα Κοκόλη…

Όταν όμως για μέρες από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου(που εμφανίστηκε το προκλητικότατο ρεπορτάζ παραπληροφόρησης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ στις 24 25 04 2010) συνεχίστηκε η προκλητική και συστηματική εξαπάτηση από όλους {Στέλλα Κοκόλη – Θεόδωρος Σπυρόπουλο – Ομογενειακά ΜΜΕ}  το ίδρυμα εκδίδει την  παραπάνω αναλυτική περιγραφική αλλά με έντονο και καταγγελτικό χαρακτήρα εκδίδεται η παραπάνω ανακοίνωση που σήμερα αποκαλύπτει το GreekAmericanNewsAgency.

Τα όσα μας καταγγέλλει η πρόεδρος του Cordell Hull Foundation είναι εκπληκτικά! Σας παραθέτουμε  μια μόνο απάντηση από όσα μας είπε και μας κατήγγειλε και κυρίως μας αποκάλυψε η πρόεδρος του  Αμερικάνικου ιδρύματος Cordell Hull Foundation Κυρία Marion Mason.

– Έχετε προβλήματα, όπως αυτά, με άλλες εθνικές κοινότητες?

«Όχι, αλλά δεν θεωρώ ότι φταίνε οι έλληνες. Νομίζω ότι είναι η Στέλλα Κοκόλη που προσπαθεί να παίρνει το credit για οτιδήποτε κάνει κάποιος. Κάποιοι μου είπαν ότι όταν έγραψε αυτό το ψεύτικο δελτίο τύπου, προσπαθούσε να πάρει το credit  για οτιδήποτε γίνεται. Έχει αυτή  την φήμη».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ  ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ! Διαβάστε εδώ το έντυπο πληροφοριακό υλικό που απευθύνεται προς την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα των ΗΠΑ,  του μοναδικά αρμόδιου Αμερικάνικου οργανισμού Non Profit,  για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών (55 εθνικότητων άρα και των Ελλήνων) και από εδώ και στο εξής να απευθύνεστε αποκλειστικά και μόνο στο Cordell Hull Foundation 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ εκ μέρους του ιδρύματος Cordell Hull Foundation που έφτιαξε ειδικά για το GreekAmericanNewsAgency Μέσα από το οποίο η πρόεδρος του ιδρύματος Marianne Mason επιλέγει να απευθυνθεί προς την Ελληνική Κοινότητα και την Ελληνική Πολιτεία!

Η έρευνα συνεχίζεται…
αύριο ολόκληρη η αποκλειστική συνέντευξη με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που κάνει για το θέμα της επέκτασης της Visas η πρόεδρος του Αμερικάνικου ιδρύματος κ. Marion Mason