Το International Strategic Research Organization (USAK), στις 28 Οκτωβρίου έχει οργανώσει ένα συνέδριο με θέμα “Το μέλλον των Τουρκο-Ισραηλινών σχέσεων”. Τούρκοι και Ισραηλινοί ειδικοί διεθνών σχέσεων θα δώσουν το παρόν με στόχο να προωθήσουν μια ”πλατφόρμα” επάνω στην οποία θα βγουν συμπεράσματα και θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις ανάμεσα στις σχέσεις των δύο κρατών.

Στο συνέδριο θα γίνει μια επισκόπηση στις σχέσεις των δύο χωρών βασιζόμενη στο ιστορικό βάθος, στο διεθνές δίκαιο και ουσιαστικά θα εστιαστεί στο γεγονός να κατανοήσει καλύτερα η μια πλευρά την άλλη. Η σύνοδος θα διεξαχθεί στο συνεδριακό χώρο του USAK, ενώ θα υπάρξει και ένα ερωτηματολόγιο που εκεί οι συμμετέχοντες θα θέσουν τις ερωτήσεις όπως και τις παρατηρήσεις τους.

Ομιλητές:

I. Session: (09.30-11.15)

* Ambassador (R) Özdem Sanberk: USAK Director
* Dr. Yair Hirschfeld: General Director of Economic Cooperation Foundation Centered in Tel Aviv (ECF)
* Assoc. Prof. Dr. Özlem Tür: METU / Department of International Relations
* Murat Yetkin: Radikal Daily
* Ambassador (R) Ekrem Güvendiren: Foreign Economic Relations Board (DEİK) Chairman of Turkish-Israeli Business Council (not confirmed)

II. Session: (11.45-13.30)

* Brigadier General Udi Dekel: Former Head of the Strategic Division of Israeli Defense Forces (IDF) / Prime Minister Ehud Olmert’s Head of Negotiations Unit with the Palestinians
* Assoc. Prof. Dr. Sedat Laçiner: USAK General Coordinator
* Mesude Nursuna Memecan: Istanbul MP of AK Party
* Assist. Prof. Dr. İlker Aytürk: Bilkent University / Department of Political Science
* Ahmet R. Yılmaz: Chairman of the Executive Board of Yılmazlar Construction Group