Η τουρκική ισλαμιστική ανθρωπιστική οργάνωση IHH (Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας) κατήγγειλε σήμερα τον έπαινο που απηύθυνε χθες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στους κομάντος οι οποίοι έκαναν έφοδο στις 31 Μαΐου σ’ ένα στολίσκο που μετέφερε βοήθεια για τη Γάζα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα Τούρκοι.

Αυτή η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία δρα στις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, είχε διαδραματίσει ρόλο-κλειδί σ’ αυτή την αποστολή, η οποία επιδείνωσε τις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ.
«Το θράσος του Νετανιάχου δεν έχει όρια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ, διευθυντής της ΜΚΟ, που έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη.

«Το να σκοτώνεις αθώους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους δεν είναι ηρωισμός (…) οι κομάντος που εγκωμιάσθηκαν από τον Νετανιάχου δεν αντιμετώπισαν τα μέλη ενός τακτικού στρατού. Επιτέθηκαν σε άμαχους ακτιβιστές που συμμετείχαν σε μια διεθνή αποστολή», πρόσθεσε.
Στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες στη βάση τους στο Ατλίτ (βόρειο Ισραήλ), ο ισραηλινός πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους κομάντος που πραγματοποίησαν την έφοδο: «Ενεργήσατε με τρόπο επαγγελματικό, ηρωικό, συγκρατημένο και ηθικό, αντιδρώντας σ’ αυτούς που ήθελαν να σας σκοτώσουν», δήλωσε.
kathimerini.gr