Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου, 

Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Σε  τούτη τη χώρα της πολυεπίπεδης αποσύνθεσης, του ωχαδερ­φισμού του γονατισμένου λαού και της μεθοδευμένης εθνομειοδοσίας, υπάρχουν – ευτυχώς – και κάποιες απειροελάχιστες πατριωτικές και καθάριες φωνές, που αντιστέκονται στην επιχειρούμενη γενική αποσάθρωση της πατρίδας.

Ανάμεσα σ’ αυτές τις εθνωφελείς κραυγές και αυτή του Ιστορικού-καθηγητού και συγγραφέα Αντώνη Αντωνάκου,  ο οποίος μαστιγώνει κυριολεκτικά τον φαύλο Ελληνικό λαό για την πατριδοκτόνο και εθνοκτόνο σιωπή του και ανοχή για τα όσα δεινά σώρευσαν και σωρεύουν οι εναλλασσόμενες εξουσιαστικές ληστοσυμμορίες σε βάρος της πατρίδος.
Έτσι, από την πνευματική και πατριωτική του έπαλξη του μηνιαίου περιοδικού “ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ”, του οποίου έχει την ευθύνη της αρχισυνταξίας, ανασκοπώντας τα εις βάρος της Ελλάδας ενεργήματα και αναδεικνύοντας την νοσηρή απάθεια του “κυρίαρχου” λαού γράφει και τα εξής για τους προσκυνημένους Έλληνες: “Διαμαρτυρηθήκατε όταν τουρκικά πλοία έφθαναν ανεμπόδιστα μέχρι το  Σούνιο… Συμπαρασταθήκατε μήπως στους Ευέλπιδες που τραγουδούσαν το “Μακεδονία ξακουστή” ή μήπως εκφράσατε την αντίθεσή σας για το παρουσιασθέν από τους Σκοπιανούς ως “Μακεδονικό Λεξικό”… Οθρώσατε το ανάστημά σας όταν οσφυοκάμπτες τουρκολάγνοι κατέβαζαν τον πίνακα της Σφαγής της Χίου, για να μη θιγεί ο Τούρκος υπουργός. Διαμαρτυρηθήκατε εμπράκτως, όταν υπέκλεψαν με ψέματα την ψήφο σας με την υπόσχεση ότι θα πάρετε τα χρήματα… και στη συνέχεια σας ωδήγησαν στην αγκάλη του ΔΝΤ;”
Συνεχίζοντας το “Κατηγορώ” του  ο αληθινός πνευματικός άνθρωπος γράφει  τον αληθινό λόγο με παρρησία: “ΟΧΙ ελληνικέ λαέ δεν έκανες τίποτα, οξειδώθηκες, διαβρώθηκες, σκούριασες χάνοντας την αξία σου. Είσαι ένας λαός “γιαλαντζί”. Σου αξίζει λοιπόν το ΔΝΤ… Πώς έγινες έτσι ατρόμητε Έλληνα… Μην αποχαυνώνεσαι από την τηλοψία… Κι όπως έλεγε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός: “Κλείσε μέσα στην καρδιά σου την Ελλάδα, και θα νοιώσεις κάθε είδους μεγαλείο”! (Βλ. “ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ”, τεύχ. Σεπτεμβρίου, στήλη “Προφυλίς”.
Αυτά και άλλα πολλά και εύστοχα και αληθινά καταμαρτυρεί ο ασυμβίβαστος Μανιάτης για τον αλλοτριωμένο ελληνικό λαό.
Προσωπικά προσυπογράφω το κείμενο  με την υπενθύμιση ότι εδώ και πολλά χρόνια καυτηρίασα τα συμβαίνοντα εν Ελλάδι και στο λαό της με ένα κείμενό μου πολυσέλιδο, το οποίο είχε ως τίτλο: “Το κατηγορώ ενός πολίτη” (βλ. “Πολιτικά Θέματα”, της 2 και 9 Οκτωβρίου 1992).
Αντιγράφω μερικές φράσεις: “Κατηγορώ τον Ελληνικό λαό γιατί… αναπαράγει ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο είναι πια φανερό ότι οδηγεί και τον ίδιο και την Ελλάδα στην εθνική καταστροφή… Τον κατηγορώ γιατί δέχθηκε να μετατραπεί σε χειροκροτητή και άβουλο θεατή μιας πολιτικής και κοινωνικής ζωής της οποίας οι πρωταγωνιστές ξεπέρασαν τα όρια του ποινικού νόμου και των ηθικών αρχών της κοινωνίας… Κατηγορώ τον ελληνικό λαό γιατί αφέθηκε να χάσει την υπερηφάνεια του και την αξιοπρέπειά του, την ατομική του υπόσταση ως ελεύθερου ανθρώπου, ακολουθώντας χρεοκοπημένες πολιτικές και χρεοκοπημένους πολιτικούς μεσσίες…”.
Από τότε πέρασαν δύο, σχεδόν, δεκαετίες και η συντριπτική πλειοψηφία του διεφθαρμένου λαού συνεχίζει την ίδια  εθνοκτόνο πορεία η οποία πλέον οδηγεί την Ελλάδα στον οικονομικό και εθνικό ανασκολοπισμό της.
Έκτοτε αποπειράθηκα μ’ άλλα κείμενά μου να τον συγκρατήσω από την προγραμματισμένη καταστροφή αλλά αυτός το χαβά του! Παλαμάκια, ψηφαλάκια, δωράκια και αλισβερίσι με τη διεφθαρμένη εξουσία. Τώρα δεν τον σώζει τίποτα!
(Ανάμεσα στα κείμενα  βλ. π.χ. “Κομματικός Ραγιαδισμός”, στην “Καθημερινή” της 20/7/1991, – “Η ιδεολογία ως εμπόρευμα”, στην “Καθημερινή” της 16/3/1990 – “Η ευθύνη του λαού”, στα “Πολιτικά Θέματα” (Π.Θ.) της 5/2/1993 –  “Ο δοσίλογος λαός” στα “Π.Θ.” της  18/6/1993 – “Η διαφθορά, το “πόθεν έσχες” και η συμπεριφορά του λαού”, στα “Π.Θ.” της 2/2/2001 – “Η συνταγματική απεμπόληση της εθνικής μας ανεξαρτησίας” στα “Π.Θ.” της 16/2/2001 – “Εξουσία – Αρπαχτή –Μάσα” στα “Π.Θ.” της 23/3/2001 – “Οι λογαριασμοί της αμαρτίας και τα καθήκοντα των πιστών” – “Οι μυστικές καταθέσεις στις τράπεζες” στα “Π.Θ.” της 8/5/2001 – “Η μετάλλαξη των Ελλήνων και ο επερχόμενος εθνικός αφανισμός” στα “Π.Θ.” της 7/12/203 κ.τλ.).
Εκατοντάδες κριτικά και πατριωτικά κείμενα 30 χρόνων για τα οποία κανείς δεν ψέλλισε κάτι. Κανείς δεν αντέκρουσε κάτι. Ο διεφθαρμένος λαός προσέχει τι λένε οι ληστοσυμμορίτες της εξουσίας. Γλείφει κι αυτός με τον τρόπο του. Τώρα τι θα γλείψει και τι θα βουτήξει;
Τα ταμεία άδειασαν.
Μαζοχιστή λαέ! Καλά σου τα καταμαρτυρεί και ο Αντωνάκος.