Διεξάγονται αύριο οι ενδιάμεσες εκλογές, με τους Δημοκρατικούς να δίνουν την μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να καταφέρουν να διατηρήσουν την πλειοψηφία τους, τουλάχιστον στη Γερουσία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι ρεπουμπλικάνοι καταγράφουν ένα σημαντικό προβάδισμα  και αναμένεται να επικρατήσουν στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην χθεσινή ανάλυση των Νew York Times, οι Ρεπουμπλικανοί θα ενισχύσουν ούτως ή άλλως την παρουσία τους στην ομοσπονδιακή Γερουσία, Θα είναι ωστόσο δύσκολο να καταφέρουν να αποσπάσουν την πλειοψηφία από τα χέρια των Δημοκρατικών.

Το σαββατοκύριακο, ο αμερικανός πρόεδρος, επισκέφθηκε τέσσερις κρίσιμες πολιτείες προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό των Δημοκρατικών υποψηφίων που δίνουν μάχη για τη Γερουσία.  Μεταξύ αυτών και το Σικάγο, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα για τρίτη φορά εμφανίστηκε στο πλευρό του ελληνοαμερικανού υποψηφίου Αλέξη Γιανούλια εναντίον του ρεπουμπλικανού Μαρκ Κιρκ, καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον νεαρό υποψήφιο για την θέση που είχε ο ίδιος στην γερουσία,  σε μια από τις δυσκολότερες και πιο απρόβλεπτες εκλογικές αναμετρήσεις των φετινών ενδιάμεσων εκλογών.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, ο Αλέξης Γιαννούλιας προηγείται του Μαρκ Κϊρκ με τρεις ποσοστίες μονάδες, ανατρέποντας το αρνητικό πρόσημο που κατέγραφε σε προηγούμενες σφυγμομετρήσεις.

Ο Μπαράκ Ομπάμα σε όλες τους της εμφανίσεις κάλεσε τους αμερικανούς ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες, τονίζοντας ότι οι εκλογές αυτές θα θέσουν το σκηνικό, όχι για τα επόμενα 2 χρόνια, αλλά για τα επόμενα 10 και 20.