Συμφωνίες για παραγγελίες ύψους δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αναμένεται να στηρίξουν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε οτι έκλεισε με την Ινδία ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, βρίσκεται σήμερα στην Βομβάη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία.

Μεταξύ των συμφωνιών που έκλεισε, είναι και αυτή της Boeing με την Ινδική Πολεμική Αεροπορία για την αγορά στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών, τύπου 10 C-17 Globemaster III, που ανέρχεται σε 4.1 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να συντηρήσει 22.160 υπαλλήλους.

Παράλληλα, η εταιρεία General Electric συνήψε συμβόλαιο με την ινδική εταιρία Reliance Power Limited για προμήθεια και συντήρηση εξοπλισμού, το οποίο ανέρχεται σε 750 εκατομμύρια δολάρια και ένα ακόμη για την αγορά ελαφρών αεροσκαφών μάχης, κατασκευής της κρατικής Ινδικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής Ανάπτυξης ύψους 822 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει τη χαλάρωση των αμερικανικών ελέγχων στις εξαγωγές προς την Ινδία για την ενίσχυση του εμπορίου στα αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας.

Στη διάρκεια της 10ημερης περιοδείας του, ο Ομπάμα θα επισκεφτεί την Ινδονησία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, σε μια προσπάθεια να επισπεύσει την επίλυση των διεθνών οικονομικών ανισορροπιών, βασικό θέμα της ομιλίας του στη σύνοδο της G20, την επόμενη εβδομάδα στη Σεούλ.

protothema.gr