Ο Γ. Πεταλωτής τόνισε: «δεν συζητάμε θέμα απολύσεων στον δημόσιο τομέα», υπογραμμίζοντας ότι «η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα». Ερωτηθείς εάν αυτό ισχύει και για τις ΔΕΚΟ, επισήμανε ότι “στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ισχύει ό,τι και στον δημόσιο τομέα” και πρόσθεσε ότι “το να ανοίγουμε μια συζήτηση για τις ΔΕΚΟ προτού ανοίξει το θέμα εξυγίανσής τους, είναι άκαιρο και πουθενά δεν έχει αποτυπωθεί δική μας βούληση να απολυθούν ακόμα και αυτοί οι εργαζόμενοι”.

Στην περικοπή των κρατικών δαπανών, θα δώσει το κύριο βάρος η κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, σύμφωνα με το μνημόνιο, ενώ αποκλείει τη μείωση μισθών ή επιβολή νέων φόρων.

Η Ελλάδα εφαρμόζει με ακρίβεια το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας της και μπορεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, δήλωσε ο κ. Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο μεταξύ, διαφημιστική καμπάνια σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμού αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών για την περαίωση, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και παράταση των προθεσμιών για την υπαγωγή στη ρύθμιση.