Στα πρόθυρα υποβολής αιτήματος για εξωτερική οικονομική βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές της δυσκολίες, είναι η Πορτογαλία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Φερνάντο Τεξέιρα ντος Σάντος.

Σε δηλώσεις του που περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα των Financial Times, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως η χώρα του αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο να αναγκαστεί να ζητήσει εξωτερική οικονομική βοήθεια, ενώ ερωτηθείς για τους κινδύνους εξάπλωσης και στην Πορτογαλία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ιρλανδία, εκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

«Ο κίνδυνος είναι αυξημένος διότι δεν είμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα μίας χώρας. Είναι πρόβλημα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Δεν είναι μόνο πρόβλημα αυτής της χώρας», αναφέρει ο κ. Ντος Σάντος, δήλωση που σύμφωνα με τους Financial Times αφορούσε την πιθανότητα να ζητήσει η Λισαβόνα εξωτερική οικονομική βοήθεια.

«Οι αγορές αντιμετωπίζουν τις οικονομίες ως σύνολο διότι είμαστε όλοι στην ευρωζώνη και ίσως να έβλεπαν τα πράγματα αλλιώς αν δεν είμαστε στην ζώνη του ευρώ», επισημαίνει εξάλλου ο Πορτογάλος υπουργός.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πορτογαλία: Αυξημένος ο κίνδυνος για οικονομική βοήθεια λέει η

Kϊνδυνο χρήσης του μηχανισμού στήριξης από την Πορτογαλία “βλέπει

Πορτογαλία: Πολλές πιθανότητες για έξωθεν βοήθεια

Λίγο πριν το μηχανισμό στήριξης η Πορτογαλία