Η υπόθεση του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη (που αποκαλύψαμε το 1996) και σήμερα καταδικάστηκε 14 χρόνια μετά,  μοιάζει πταίσμα μπροστά στο σκάνδαλο Παϊσίου!

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Όταν το καλοκαίρι του 1996 πήγα στα  Κύθηρα υποδυόμενος των παραγωγό πολιτιστικών  και θρησκευτικών εκπομπών  αποφασισμένος να βγάλω το θέμα-όπως λέμε στην γλώσσα μας- και με αποστολή να ανακαλύψω και να αποκαλύψω αν είχαν βάση όσα για μήνες πριν, από το 1995 ερευνούσα-περί, αρχαιοκαπηλίας, οικονομικών ατασθαλιών, παραβιάσεις ιερών κανόνων και   ομαδικών οργίων (που βγήκαν στην πορεία) εντός ενός ιερού χώρου της Μονής- για να καταγράψω πια On  camera καταγγελίες  τα όσα διαδραματίζονταν εντός της Ιεράς Μονής των Αγίων Θεοδώρων, ποτέ δεν πίστευα  ότι τότε θα είχα κάνει ένα θέμα που θα ξανά έβρισκα μπροστά μου πανομοιότυπο με σχεδόν τα ίδια πολυδαίδαλα χαρακτηριστικά μετά από 14 χρόνια ακριβώς. Μυστήριο. Πλοκή θολή. Ύποπτες διασυνδέσεις. Υπόγειες διαδρομές. Μαύρο χρήμα. Εξουσία και Πολιτική. Περίεργγες διασυνδέσεις. Σήμερα μετά από 14 χρόνια, και αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο του «Μητροπολίτη» Παϊσίου με απίστευτες ομοιότητες στην πλοκή και διαπλοκή, προσώπων, καταστάσεων και γεγονότων και το οποίο πλέον έχει αρχίσει να παίρνει τον ίδιο δρόμο, με εκείνο της υπόθεσης  του Αρχιμ. Γιοσάκη και μετά από  επτά συνεχή χρόνια δικαστικών αγώνων και μηνύσεων εις βάρος μου, νιώθω δικαιωμένος! Τα δυο πρόσωπα Γιοσάκης και Παϊσιος συνδέονται από παλιά. Δράσεις  που σε επόμενα ρεπορτάζ θα δούμε και θα αποκαλύψουμε. Βιώματα κοινά  και βίοι παράλληλοι, που σε πολλά σημεία τα νήματα της ζωής τους τέμνονται,  από τότε που ο Γιοσάκης ανήκε στο Παλαιό ημερολόγιο την ίδια περίοδο που μεσουρανούσε και το “άστρο” Παϊσίου ως φλογερού Παλιοημερολογίτη ΓΟΧ στην Αμερική και εξ αντανακλάσεως έφτανε η θαμπή λάμψη του και στην Ελλάδα…  Η συνέχεια των αποκαλύψεων του Σκανδάλου Παϊσίου  είναι βέβαιο ότι θα αφήσει άναυδη, όχι μόνο την Ελληνική και παγκόσμια ορθόδοξη κοινότητα αλλά και την αμερικανική κοινή γνώμη που εδώ και λίγα 24ωρα άρχισε να παρακολουθεί το σκάνδαλο Παϊσίου, μέσα από τα αμερικανικά ΜΜΕ. Η συνέχεια των αποκαλύψεων (μας) θα δείξει πολλά και (ίσως) αποδείξει ακόμα περισσότερα… Τούτο θα σας πω με έμφαση. Τα προσεχή 24ωρα θα δείξουν και θα αποκαλύψουν ακόμα περισσότερα… Τόσο και τέτοιες έκτασης γεγονότα που θα επιφέρουν νέες καταιγιστικές εξελιξεις. Σε κάθε επίπεδο.

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: το πόσο σοβαρή είναι η υπόθεση που αποκαλύψαμε ήδη από τις 28.10.2010 με το σκάνδαλο Παϊσίου το δείχνει και η αιφνιδιαστική απόφαση των αστυνομικών αρχών να πάρουν τον φάκελο της υπόθεσης από το τοπικό ελληνοκρατούμενο 114 τμήμα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης μεταφέροντας την στα κεντρικά του N.Y.P.D. στο Manhattan. Τα προσεχή 24ωρα θα κληθούν προς κατάθεση μια σειρά πρόσωπα που γνωρίζουν πολλά…για την θολή περίεργη και σκοτεινή υπόθεση.  Στην ομάδα των αστυνομιών που χειρίζονται την υπόθεση μετέχουν εκτός των άλλων ειδικών σε τέτοιες υποθέσεις διερεύνησης αδικημάτων όπως αυτά που εικάζεται πως  έχουν διαπραχθεί και εντεταλμένοι(IRS) στην διώξη για ξέπλυμα και διακίνηση μαύρου χρήματος.Ήδη τα πρώτα τηλέφωνα από τους ντεντέκτιβ που χειρίζονται με απόλυτη μυστικότητα έχουν γίνει. Τα πρώτα ραντεβού κλείστηκαν…και τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες και πολλές εξελίξεις…Περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα, του σκανδάλου Παϊσίου, τα προσεχή 24ωρα με νέες αποκαλύψεις που έρχονται από το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. 

 

giosakisΣήμερα ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος – Παύλος  Γιοσάκης καταδικάστηκε αμετάκλητα   σε 9 χρόνια και 11 μήνες φυλάκιση! Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και μετά από περιπέτειες που μόνο σε ένα βιβλίο θα μπορούσαν να καταγράφουν και -πιστέψτε με- θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Η υπόθεση του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη και τα όσα εξωπραγματικά για εκείνη την περίοδο κατήγγειλε ο μοναχός Σεραφείμ(Μαρσέλος) και οι συν αυτώ συνδαιτημόνες, στο νησί των τσιριγωτών, τελικά βγήκαν στις τηλεοπτικές οθόνες για πρώτη φορά στην Ελληνική τηλεόραση καθηλώνοντας τα έκπληκτα μάτια περισσότερων των 5.000.000 τηλεθεατών που παρακολουθούσαν το σήριαλ που μόλις άρχιζε με την σειρά αυτών των εκπομπών.  Τα όσα διαδραματίστηκαν σε εκείνες τις εκπομπές (αρχικά) είναι ανεπανάληπτα. Εικόνες που  άφησαν εποχή στην ελληνική  τηλεόραση. Αυτές οι αποκαλύψεις έδωσαν με την σειρά τους στις αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα. Μια υπόθεση που  και τότε  είχε απασχολήσει τα διεθνή και αμερικάνικα ΜΜΕ. Δείτε μερικά αποσπάσματα εκείνων των εκπομπών που τότε “σκηνοθετούσαμε” όλοι μαζί στο team των εκπομπών(ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ & ΖΟΥΓΚΛΑ) του Μάκη Τριαναταφυλλόπουλου.  «Στήναμε» τα πάνελ των καλεσμένων, χωρίς να ξέρουμε τι θα δούμε.  Θυμάμαι ότι όλη η Ελλάδα τότε έβλεπε Μάκη και η εκπομπές  χτυπάγανε 60αρια και 65αρια στις μετρήσεις της AGB, σήμερα αυτά τα νούμερα είναι  άπιαστα ακόμα…  Μέσα σε αυτά τα πλάνα  σε κάποια σημεία θα δείτε και τον υπογράφοντα(αρκετά πιο νέο τότε)  πίσω στα πλατώ που οργανώναμε καλεσμένους και συντονίζαμε παραγωγή και ρεπορτάζ. Τότε ο Μάκης  δυστυχώς έδωσε βάση και βαρύτατα φυσικά στα ροζ της υπόθεσης, γιατί αυτά πουλάγανε -και τότε και σήμερα…Η υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας, που τότε είχα αποκαλύψει, τελικά βγήκε μόνο στα δικαστήρια χρόνια μετά. Δείτε τις εικόνες και ευχηθείτε να μην δούμε τέτοιες εικόνες και σε αυτό το σκάνδαλο -Παϊσίου- που αποκαλύψαμε από τις 28 Οκτωβρίου 2010… Σκάνδαλο που ακόμα δεν έχετε δει ούτε τους τίλους αρχής στο σήριαλ που ξεκινά τα προσεχή 24ωρα..

Τότε, αυτές οι αποκαλύψεις οδήγησαν στην απομάκρυνση του τότε Μητροπολίτη Κυθήρων, όπως σήμερα οδηγείται  εκ των πραγμάτων το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που οδήγησαν οι αποκαλύψεις και τα ρεπορτάζ μας -ελπίζουμε και ευχόμαστε-στην οριστική απομάκρυνση του κ. Παϊσίου.  Ίδωμεν.  Θα δείξει η μετά την 1η Δεκεμβρίου συνεδρίαση της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου.

Στο μεσοδιάστημα που ακολούθησε έγιναν πολλά. Οι δρόμοι μας με το Μάκη χώρισαν και σήμερα οι σχέσεις μας είναι στο χειρότερο δυνατόν σημείο. Χειρότερα, δεν γίνεται εκτός και αν μου συμβεί κάτι που δεν θα ήθελα να φανταστώ, αν δώσω βάση σε όσα απειλητικά email έχω λάβει  και μιλάνε για  κάποιο περίεργο ατύχημα…τότε ίσως θα πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά κάποια άλλα ζητήματα…  Στην εποχή μας όλα μπορούν να συμβούν πια. Ζώντας εδώ στην Νέα Υόρκη, σχεδόν μια 10ετια συναντώντας πρόσωπα και καταστάσεις ενίοτε επικίνδυνες  πλέον έχω πεισθεί ότι όλα μπορεί να (μου) συμβούν… Επιστρέφω στο Θέμα της υπόθεσης Γιοσάκη.

Τότε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για μήνες δεν είχε πιστέψει σε αυτό το θέμα, παρόλο που το  οπτικό υλικό που του είχα παραδώσει με την βοήθεια του  καλού φίλου οπερατέρ Γιάννη Κωνσταντόπουλου και του βοηθού του (με την κρυφή κάμερα που φόραγα κάθε μέρα στα ποιο απίθανα σημεία του σώματος μου πότε εγώ και πότε άλλα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου) που είχα μαζί μου για τις ανάγκες του… πολιτιστικού ρεπορτάζ, ήταν συγκλονιστικό.  Είχαμε καταγράψει απίστευτες εικόνες από τα όσα γίνονταν εντός της Μονής των Αγίων Θεοδώρων στα Κύθηρα.  Ο μόνος που είχε πιστέψει σε αυτό το θέμα ήταν ο καλός φίλος αείμνηστος Σωκράτης Γκιόλιας και η Ελεάνα Στουφή, παραγωγός και ψυχή των εκπομπών του πάλαι ποτέ ισχυρού Μάκη. Μετά από κανά δυο μήνες καθυστέρηση και αφού ο Μάκης με την παρότρυνση του αείμνηστου σήμερα  Σωκράτη και της Ελεάνας κάθισε επιτέλους και είδε μια από τις 10αδες on camera συνεντεύξεις με την  καταγγελία του παπά Γιώργη του Αδικημενάκη, ο οποίος με κόστος μάς αποκάλυπτε πώς έκαναν φτερά μέσα από την Μονή Εικόνες, και αρχαία ανεκτίμητης αξίας και στην συνέχεια  ταξίδευαν για Λονδίνο και τελικά κατέληγαν σε  επώνυμες συλλογές γνωστών συλλεκτών και γνωστών οικογενειών  -και Τζάκια πολιτικά- από την πρώτη εκπομπή τότε στον ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΠΟ, άρχισε ένα απίστευτο σήριαλ για μήνες στην ελληνική τηλεόραση μέσα από τις εκπομπές του “Κίτρινου Τύπου” και της “Ζούγκλας” του Μάκη Τ.  Από τότε  έπεσε πολύ νερό στο αυλάκι. Στα χρόνια που πέρασαν ο Αρχιμ. Γιοσάκης προκειμένου να αποφύγει τις καταδίκες για αρχαιοκαπηλία έστησε το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα!  Για τις ανάγκες της έρευνας, -επειδή όταν βάλω κάτι στο μυαλό μου και πιστέψω σε μια υπόθεση μπορώ να επιμένω και να περιμένω με πείσμα ακόμα και 15 χρόνια!-, χρειάστηκε να έρθω στην Αμερική προκειμένου να βρω τα ίχνη του Αρχιμανδρίτη  Γιοσάκη. Και πού νομίζετε ότι ήταν ο Γιοσάκης κρυμμένος και από ποιον;  Στο Σικάγο σε κάποια ενορία «χαμένος»  και καλά προστατευμένος από τον Μητροπολίτη  Παϊσιο(…)  Τι τους ένωνε; Παλιά κοινά βιώματα… Στη συνέχεια της έρευνας για το σκάνδαλο Παϊσίου θα δείτε και θα μάθετε τόσα πολλά που θα εκπλαγείτε… Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι η μια ιστορία αυτή του Αρχιμ. Γιοσάκη έχει το ίδιο πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου Παϊσίου που από τις 28 Οκτωβρίου, αφενός προειδοποιήσαμε τι θα επέφερε η αποκάλυψή της στην Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρη την Ελληνόφωνη Ορθοδοξία, και αφετέρου έχει φέρει μεγάλες ανατροπές όχι μόνο στα κατασκευασμένα  ψεύδη από τον ίδιο τον κ. Παϊσιο αλλά και όλους εκείνους που τον συνέδραμαν σε αυτό το θέατρο και την φτηνή παράσταση του παραλόγου. Στην συνέχεια της αποκάλυψης των ευρημάτων της οκτάχρονης έρευνας για την  υπόθεση Παϊσίου να είστε σίγουροι ότι θα εκπλαγείτε! Δεν θα πιστεύετε σε αυτά που θα διαβάζετε θα βλέπετε και θα ακούτε. Η συνέχεια θα σας δείξει πολλά…

Αυτό το θέμα, του σκανδάλου Γιοσάκη,  και αυτή η υπόθεση εξελίχθηκε σε μια πολυδαίδαλη σκοτεινή ιστορία για την οποία χρειάστηκε χρόνος υπομονή και επιμονή για να ξεμπερδέψει κάποιος το μπερδεμένο κουβάρι που ο δαιμόνιος κληρικός Αρχιμαδρίτης Παύλος Ιάκωβος Γιοσάκης στην προσπάθεια του να ξεφύγει από την δημοσιογραφική έρευνα έστησε έναν ολόκληρο μηχανισμό.  Το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα  που από τον Φεβρουάριο του 2005 άρχισε να βγαίνει στο φως της δημοσιότητας.   

Από το 2005 είχαμε προαναγγείλει το σκάνδαλο (Παϊσίου) που σήμερα αποκαλύψαμε με πλήθος στοιχείων αποδείξεων, μαρτυριών, καταγγελιών και ντοκουμέντων που ήδη έχουμε δημοσιοποιήσει.

Τότε πάλι εκείνο το διάστημα όλο τον Ιανουάριο –και τώρα μπορώ να το αποκαλύψω- ήμουν στην Ελλάδα προετοιμάζοντας μια ακόμα μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα. Ήταν όλα όσα εν συνεχεία αποκαλύφθηκαν με το παραδικαστικό κύκλωμα. Λίγο πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου του παραδικαστικού κυκλώματος που είχε στήσει συνεργεία πολλών άλλων –όπως εν συνεχεία αποδείχτηκε και κάθισαν στο σκαμνί- είχαμε εντάσεις με τον Μάκη Τ. γιατί και πάλι  (τότε) δεν πίστευε ότι ο Γιοσάκης είχε στήσει ένα μηχανισμό στα δικαστήρια του Πειραία, και στο Βόλο. Συνέχεια αναβάλλονταν οι δίκες που μας έκανε –για να μας κρατά ομήρους εμένα και τον Μάκη Τ.  όταν δεν είχαν την σύνθεση που θέλανε και είχανε προσχεδιάσει… Οι εξελίξεις, τα γεγονότα  και τα χρόνια όμως  με επιβεβαίωσαν.  Ο μόνος που μου έδινε σημασία –με κάποια επιφυλακτικότητα και δικαιολογημένη διστακτικότητα βέβαια- ήταν ο κοινός μας δικηγόρος  κ. Αγιοστρατίτης, αλλά και εκείνος ο άνθρωπος έκανε ότι ήθελε ο Μάκης. Τελικά χρειάστηκε να γίνουν άλλα βήματα και ένα απίστευτο κυνήγι πληροφοριών, με ένα ρεπορτάζ που κράταγα μακριά από όλους και όλα για να φτάσουμε  (με την βοήθεια και άλλων πολλών συναδέλφων), τελικά  στην αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος.  Όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ που τότε δεν πίστεψε ούτε ο Μάκης, ούτε αρκετοί συνάδελφοι που το έβλεπαν δικαιολογημένα με απόσταση συνέθεταν ένα γκρίζο και άλλοτε σκοτεινό πάζλ…  Όταν τελικά το 2007 άρχισε να εκδικάζεται η υπόθεση Γιοσάκη, όντας πια στην ΝΥ και έχοντας αρχίσει την έρευνα για τα όσα συνέβαιναν στον “Οίκο Παϊσίου” είχα γράψει,  είχα παραθέσει κάποια ντοκουμέντα βγάζοντας και τότε  προς την δημοσιότητα μερικά στοιχεία. Διαβάστε και θα καταλάβετε. Διαβάστε καλά και προσεχτικά τι τόνιζα με έμφαση και σε αυτό το ρεπορτάζ μου τον Δεκέμβριο του 2007 που άνοιγε η δικαστική υπόθεση Γιοσάκη για το άλλο πλοκάμι του σκαδνάλου που βρίσκονταν εδώ στην Αστόρια της ΝΥ και όταν θα άνοιγε -έγραφα τότε- δεν θα πιστεύει κανείς το μέγεθος του αληθινού σκανδάλου. Το αληθινά μεγάλο και πραγματικό  σκάνδαλο-σημείωνα μεταξύ άλλων- βρίσκεται  εδώ στην Νέα Υόρκη. Χρειάστηκε από τότε να περάσουν από τον Δεκέμβριο του 2007 τρία ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα που όλη η Ελληνική Κοινότητα στις ΗΠΑ παρακολουθεί σήμερα εν έτη 2010 και σχεδόν πέντε χρόνια από εκείνη την συνέντευξη μου-το 2005- στον αείμνηστο φίλο Νίκο Κακουνάκη όπου πάλι και εκεί φωτογράφιζα και μιλούσα για ένα μεγαλύτερων διαστάσεων σκάνδαλο που όταν αποκαλυφθεί θα σείεται η Ελλάδα. Τελικά με την  αποκάλυψη του σκανδάλου Παϊσίου που συνδεόταν και συνδέεται με τον Γιοσάκη, τους οποίους δένουν άρρηκτοι δεσμοί και μυστικά ανείπωτα και τρομερά- σείεται ολόκληρη η Ελληνική Κοινότητα στην Αμερική. Αν τότε η εισαγγελική έρευνα στην Αθήνα, όπως είχα ζητήσει στην κατάθεση μου στον Εισαγγελέα κ. Παπαγγελόπουλο, έφτανε και στην Νέα Υόρκη το σκάνδαλο που τώρα αποκαλύψαμε, μερικές μόνον πτυχές του, ίσως να μην είχε φτάσει εδώ που έφτασε… Δυστυχώς αν αποκαλυφθούν κάποιες άλλες πτυχές και επιστολές που προειδοποιούσαν  για το μέγεθος του προβλήματος θα τρίξει ολόκληρο  το οικοδόμημα της Ελληνόφωνης Ορθόδοξης Εκκλησίας. Υπάρχουν και πράγματα που εν γνώση μας σε αυτή την υπόθεση θα αφήσουμε να ερευνήσει και να αναδείξει η σκαπάνη του ιστορικού ελπίζουμε μετά από αρκετές 10ετιες… Γιατί ουέ και αλίμονο αν βγουν και υπάρχουν εν ζωή κάποια πρόσωπα που σήμερα μεσουρανούν του δημόσιου βίου της Εκκλησίας μας και της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ουέ και αλίμονο! Μόνον αυτό και σταματώ εδώ…

Τότε τον Φεβρουάριο του 2005, όπως προείπα,  ο αείμνηστος φίλος Νίκος Κακουνάκης στο MEGA μου είχε κάνει μια συνέντευξη στην οποία  τότε για πρώτη φορά  είχα προαναγγείλει, πέντε χρόνια πριν τι έρχονταν  εδώ στην Νέα Υόρκη…Ήδη είχα ξεκινήσει την έρευνα για τα διαδραματιζόμενα εντός του “Οίκου Παϊσίου” από το καλοκαίρι του 2002 για την σκοτεινή, σε συνδυασμό με την επίσης τότε ακόμα θεοσκότεινη υπόθεση Γιοσάκη.  Ακούστε με μεγάλη προσοχή τι είχα πει τότε στον φίλο Νίκο Κακουνάκη. Προσέξτε καλά κάθε λέξη και όσα είχα αναφέρει  ποιους  και γιατί τους  φωτογράφιζα… Τονίζοντας με έμφαση ότι «αν η εισαγγελική έρευνα φτάσει στην Νέα Υόρκη θα βγάλει πολλά… Πάρα πολλά!»   

Σήμερα μετά από οκτώ χρόνια διακριτικής, προσεχτικής και κάτω από άκρα μυστικότητα δημοσιογραφικής έρευνας τα  ευρήματα μοιάζει  να ανοίγουν μια νέα μεγάλη διαδρομή μέχρι την αποκάλυψη της αλήθειας. Μια υπόθεση που αυτή την φορά, δεν μοιάζει με την αποκάλυψη   της υπόθεσης Γιοσάκης που για άλλο πήγα εκείνο το καλοκαίρι του 1996 και άλλα βρήκα. Πήγα για αρχαιοκαπηλία και βρήκα όργια και ροζ ράσα βουτηγμένα στην βρομιά και την σήψη.

Θα σας πω κάτι και κρατήστε το καλά στην άκρη του μυαλού σας γιατί μπορεί την επόμενη φορά μέχρι αυτή η υπόθεση να φτάσει στο τέλος της και να πληρώσουν κάποιοι για τα αληθινά και μεγάλα εγκλήματά τους, είτε ως συνεργοί και αυτουργοί, είτε πολύ περισσότερο ως συνένοχοι, να μη είμαστε  όλοι εδώ(…) για να δούμε το τέλος σε αυτό το σήριαλ που ξεκινά. Ένα σήριαλ που μοιάζει με σωστό  θρίλερ. 

Αυτή η υπόθεση δεν μοιάζει με καμία από όσες έχω ερευνήσει στα 25 χρόνια ενεργούς δημοσιογραφίας. Εδώ αυτή η  ιστορία  τα  έχει κυριολεκτικά όλα! Και όταν λέω όλα εννοώ όλα!  SEX. Ψέματα. Videoταινίες. Παιδεραστία. Βιασμούς. Ομαδικά όργια. Παιδολαγνεία. Ασέλγειες σε ανήλικα κατά σύστημα και κατά συρροή… Ανθρώπους δόλωμα..  Προώθηση σε πορνεία. Ναι όπως τα διαβάζετε. Χρήμα! Πολύ χρήμα. Χρυσό που σήμερα αναζητούν Πατριαρχείο και Αστυνομία!  Όλοι χαμένοι στο κυνήγι ενός αμύθητου θησαυρού που μάζευε κρυφά από όλους. Εργοστάσιο στην Φλόριδα και χρήμα άφθονο που έκανε φτερά… Έναν αδερφό που ακόμα διώκεται από τον πανίσχυρο Παϊσιο… Χρήμα και πολύτιμους λίθους…   Ράβδους χρυσού και πολύτιμα ανεκτίμητης αξίας τιμαλφή και χρυσαφικά.  Μαύρο αδήλωτο  χρήμα. Ξέπλυμα χρήματος. Απειλές κατά ζωής ανθρώπων.  Χρήμα κάτω από το τραπέζι. Λάδωμα σε γνωστά και ευυπόληπτα  πρόσωπα της Ελληνικής Κοινότητας. «Δημοσιογράφους»  πουλημένους που τους έκαναν φρικτές καταγγελίες για παιδεραστίες και αυτοί ειδοποιούσαν τον Παϊσιο! Μαύρο(αδήλωτο) χρήμα σε ομογενειακά ΜΜΕ που σήμερα τον υπερασπίζουν. Αστυνομικούς ελληνικής καταγωγής που «έμπλεξαν» στην  προσπάθεια τους να ξεμπλέξουν άλλους…  Χρήμα μαύρο και ανίερο που πήγαινε για χρόνια σε κυρίους με κουστούμια και λαμέ γραβάτες. Χρήμα σε φακελάκια δημοσιογράφους θεολόγους που υμνούσαν τον Παϊσιο και το «Θεάρεστο έργο» του που σήμερα εκπλήσσονται υποκριτικά και γράφουν αναλύσεις δακρύβρεχτες… και ας άκουγαν για χρόνια -συγκαλύπτοντας τα ένεκεν χρημάτων και πλουσιοπάροχων δωρεών δια χειρός Παϊσίου-  όλα αυτά που σήμερα αποκαλύπτονται…  Αρχιμανδρίτες υπέρ άνω υποψίας που προαλείφονται για δεσποτάδες  που έκαναν όργια, μετά του Παϊσίου, εντός της Μονής… Κορίτσια  όμορφα που έπεφταν σε σαρκοβόρα αρρωστημένα ανίερα και μιαρά χέρια.  Ναρκωτικά.  Παρανομία. Παραβιάσεις του νόμου. Κυρίες καλοβαλμένες που πέρναγαν τα ιδιαίτερα δώματα του 3ου ορόφου και σήμερα κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα… Κορίτσια ανήλικα που κακοποιούταν από τα εφηβικά τους χρόνια και σήμερα απειλούνται να μη μιλήσουν γιατί… «θα τους κάψει ο Θεός»! Ανήλικο παιδί εξώγαμο που αναζητά(ακόμα) πατέρα… Μια υπόθεση γεμάτη Μυστήριο. Μια ιστορία 40 χρόνων που κρύβει πολλές πληγές. Πληγές που αν αρχίζουν και ξύνονται με την αποκάλυψη μόνο ελάχιστων στοιχείων από την κάθε υπόθεση θα δούμε να διαλύονται ολόκληρες οικογένειες… Οικογένειες ευυπόληπτες και με μεγάλες προσβάσεις στην πολιτική πραγματικότητα… Στοιχεία που άνετα θα μπορούσαν αν δεν ήταν αλήθεια μόνο σε ταινία θα μπορούσες να τα συναντήσεις όλα μαζί δεμένα όλα γύρω από ένα πρόσωπο. Το πρόσωπο ενός ιερωμένου. Ενός ανώτερου  κληρικού. Ενός μητροφόρου, απίστευτα τσιγκούνη, αυταρχικού με έντονα τα χαρακτηριστικά του Δεσποτισμού! Ενός ανθρώπου που έπειθε με τα ψεύδη και τους μεγάλους υποκριτικούς σταυρούς και τις μετάνοιες! Τέτοιες και τόσες μετάνοιες που ήξερε να ξεγελά τους πάντες! Νέους. Γέρους. Ηλικιωμένους. Για χρόνια ολόκληρα ζώντας μια διπλή ζωή! Ξεγελώντας  ακόμα και ηγέτες όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης που σήμερα δεν πιστεύει σε αυτά που του λένε οι εκπρόσωποι της Εξαρχίας από τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες των θυμάτων και των μαρτύρων… Μια υπόθεση το μάκρος αλλά και την εξέλιξη  της οποίας δεν μπορώ να φανταστώ. Ένα ξέρω και σας το λέω μετά βεβαιότητας. Η υπόθεση Γιοσάκη είναι όχι απλά πταίσμα αλλά πλημμέλημα μπροστά στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου Παϊσίου! Μια ιστορία η εξέλιξη της οποίας παρακολουθώντας την  μοιάζει  με ένα θρίλερ!

Ένα θρίλερ αστυνομικό που εν συνεχεία θα εξελιχθεί και σε πολιτικό και θυμηθείτε το αυτό. Ξέρω κάτι παραπάνω…. Η συνέχεια θα ήθελα αυτή την φορά να μην με επιβεβαιώσει… Ένα θέλω μόνο να σας επαναλάβω.  Ότι το σκάνδαλο και στην πρώτη του φάση(αυτή της αρχαιοκαπηλίας) και στην δεύτερη(αυτή του παραδικαστικού)  με τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, που άφησε άναυδη την Ελληνική κοινή γνώμη και για χρόνια απασχόλησε  την Ελληνική δικαιοσύνη μέχρι την χθεσινή καταδικαστική  απόφαση εις βάρος του Ιάκωβου Γιοσάκη, είναι πταίσμα μπροστά στην αποκάλυψη του σκανάδλου Παϊσιου! Αυτό μόνο μπορώ να σας πω. Κρατήστε το καλά στην άκρη του μυαλού σας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: “Φίλε” Απόστολε Ζουπανιώτη μετά των αλλοφύλων “φίλων”  και ομοίων σου ΛυκομητροΤσίτσοΚουρτέσοΣερέτηδων και λοιπών  προσωρινών λυκοφιλιών που συνάπτετε “συμφωνίες” και συμβόλαια επαγγελματικής και ηθικής (μου) εξόντωσης προς αντιμετώπιση του “κοινού εχθρού”  για αυτό ποτέ δεν θα μάθετε τι θα πει έρευνα. Τι θα πει δημοσιογραφία. Τι θα πει ήθος. Εντιμότητα. Αλήθεια. Επαγγελματική δημοσιογραφία. Δημοσιογραφία σημαίνει παράθεση στοιχείων,  αποδείξεων και ντοκουμέντων!  Επειδή όσα δεν φτάνει η αλεπού, τελικά  δεν καταφέρνει ποτέ να τα πιάσει,  για αυτό τα κάνει κρεμαστάρια… Έτσι, ο καιρός θα περνά, εσείς θα πετάτε λάσπη και εμείς θα απαντάμε με αλήθειες. Ρεπορτάζ. Γεγονότα. Στοιχεία. Αποδείξεις και ντοκουμέντα. Δηλαδή που πάει να πει ότι στο τέλος θα βουλιάξετε όλοι μαζί μέσα στους τόνους λάσπης που έχετε πετάξει. Και στο τέλος -λιάν συντόμως- ο ένας θα καρφώνει τον άλλο! Αυτό κρατήστε το να το θυμάστε!