Το κόμμα των Σκοπιανών στην Ελλάδα που έχει την ονομασία «Ουράνιο Τόξο», αντέδρασε έντονα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για χαρακτηρισμούς κατά των Σκοπιανών στην Ελλάδα, αναφέρει η σκοπιανή Πρωϊνή.

 

«Σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, τα αιτήματά μας για ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται καθημερινά χάριν του ονόματος ενός λαού , μιας χώρας και μιας θρησκείας» ανέφερε η δήλωση του ‘Ουράνιου Τόξου’.

Το κόμμα- υπογραμμίζει στη δήλωσή του, το ‘Ουράνιο Τόξο’ -ελπίζει ότι η ημέρα αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εμπνεύσει μια νέα γενιά αγωνιστών για τα δικαιώματα των ‘εθνικά Μακεδόνων’ αλλά και των άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Το «Ουράνιο Τόξο» σύμφωνα με τις δηλώσεις του, κάλεσε όλους τους δημοκράτες της Ελλάδας να ενεργοποιηθούν και να βοηθήσουν ώστε να σταματήσουν οι διακρίσεις κάθε είδους. Το κόμμα, εξάλλου, στη δήλωσή του, τονίζει ότι οι πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου , χαρακτηρίζονται, από τους Έλληνες, ως κατάσκοποι και προδότες του λαού και αντιμετωπίζονται ως υποστηριζόμενοι από τους Σκοπιανούς.

(σ.σ.Το θράσος των Σκοπιανών είναι ότι αποκαλούν μέσα στην Ελλάδα τους ομοιδεάτες τους ‘Μακεδόνες’, λες και τα 2,5 εκατ. των Ελλήνων Μακεδόνων δεν υπάρχουν… Τις διακρίσεις τις δημιουργούν, μάλλον, οι ίδιοι… )