Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος με αφορμή την παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα SALIH REIS, χρεώνοντάς της αναποτελεσματικές κινήσεις για να τοποθετήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε νέα βάση. 
Όπως αναφέρει η παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα «επαναφέρει τις μνήμες σε άλλες περιόδους κρίσεων, μεταξύ των δύο χωρών και αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα των κινήσεων της Κυβέρνησης να τοποθετήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε νέα βάση».

«Συνάμα», συμπληρώνει, «διαψεύδει τις πανηγυρικά διακηρυγμένες δηλώσεις της Τουρκίας ότι επιθυμεί τη δημιουργία κλίματος συνεννόησης και συνεργασίας, ενώ με τις τελευταίες δηλώσεις τους Τούρκοι αξιωματούχοι δίνουν και δείγματα αλαζονείας».

Ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει ακόμη ότι «την ίδια στιγμή, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, εκδηλώνονται τάσεις εθνικής υποχώρησης, αφήνοντας περιθώρια για συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς εννόμου τάξεως».

Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζητεί από το υπουργείο Εξωτερικών άμεση ενημέρωση για το ζήτημα.

 

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ