Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Οφείλω να ομολογήσω ότι από την αρχή που έμαθα για τη συναυλία που θα δινόταν ΜΕΣΑ στο Ναό του Αγίου  Παντελεήμονα, ύστερα από πρωτοβουλία «αγνώστων» και με διοργανωτή «άγνωστο», κάτι δεν μου «πήγαινε» και πάρα πολύ. Κάτι μου «μύριζε». Κάτι μου φαινόταν τουλάχιστον περίεργο.  Τέτοια ευαισθητοποίηση από έναν ιδιωτικό φορέα, το Μέγαρο Μουσικής, τέτοια «σπουδή» από την Εκκλησία μέσω Αρχιεπισκοπής, τέτοια «προσφορά» από αξιόλογους καλλιτέχνες με επικεφαλής το Γιώργο Νταλάρα;

Που ήταν όλοι αυτοί το 2006 και το 2007 όταν μιλούσαμε και φωνάζαμε μέσα κι έξω απ τη Βουλή αυτοί οι «ολίγοι» που είχαμε πάρει «χαμπάρι» τι γινόταν στην Πλατεία; Που ήταν και το Κράτος; Και η Κυβέρνηση;

Που ήταν όλοι αυτοί και το 2008, τότε που η κατάσταση  άρχιζε να γίνεται ασφυκτική για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες και η αρθρογραφία άρχιζε και γινόταν μαχητική και από τη διαγραφόμενη κατάντια της περιοχής έσπευδαν να επωφεληθούν πολιτικά μόνο κάποιες «ακραίες ομάδες»;

Που ήταν όλοι αυτοί το 2009 όταν η « κόκκινη, εμπόλεμη περιοχή» άρχιζε να επεκτείνεται προς Ανατολάς και Δυσμάς, αγγίζοντας την Ομόνοια και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και την Πλατεία Αττικής  ;   Που ήταν όλοι αυτοί το 2010, όταν η οργή των κατοίκων διογκωνόταν και – όπως είχαμε προβλέψει από πολύ νωρίς- ξέσπασε σα θύελλα στα κεφάλια αυτών που θεωρούνταν υπεύθυνοι, στις Εκλογές  του Νοεμβρίου, μετατρέποντάς τις , στην Αθήνα τουλάχιστον, σε φάρσα και όργιο αποχής;

Αλλά η εκδήλωση έγινε. Με λαμπρότητα και ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, με τις χορωδίες, με το Γιώργο Νταλάρα και ήταν συγκινητικά όμορφη και ποιοτική. Μόνο που έγινε άγνωστο με ποιους θεατές και με την εκκλησία περικυκλωμένη από τα ΜΑΤ . Οι πραγματικοί κάτοικοι απέξω, χαρακτηριζόμενοι από διάφορα ΜΜΕ συλλήβδην «ακροδεξιοί».

Ακόμα δεν έχουμε μάθει ποιος το σκέφτηκε, ποιος το «έτρεξε» τόσο γρήγορα και με άψογη παραγωγική διαδικασία, με τόση προβολή και με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Ποιος πίστευε ότι θα υπήρχε όφελος από μια τέτοια υπέροχη μεν, «περίεργη» δε εκδήλωση και για ποιον;

Την Τρίτη το πρωί  και αφού έμαθα ότι οι φίλοι  μου από την περιοχή, απλοί πολίτες, ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, δεν είχαν ιδέα τι ήταν αυτό που είχε γίνει στην περιοχή τους και φυσικά δεν είχαν πάει, άρχισα να καταλαβαίνω περισσότερα.

Και μετά, διάβασα τι έγραφε στο blog της  που αποκαλεί  “Ένα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό» η …koukfamily. Δεν τους ξέρω τους ανθρώπους  που γράφουν. Αλλά τα γράφουν πολύ όμορφα. Και για να σας πείσω:

 

« Φίλοι μου από χθες κάτι άλλαξε στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα. Προσέξτε τους κατοίκους του από σήμερα το πρωί και θα διαπιστώσετε την μεγάλη αλλαγή στα πρόσωπά τους. Ένα χαμόγελο ανακούφισης και μακαριότητας θα ανθίσει στα, μέχρι πρότινος, κατσουφιασμένα πρόσωπα των Ελλήνων πολιτών αλλά και των Αλλοδαπών λαθρομεταναστών του Αγίου Παντελεήμονα. Επιτέλους ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός συνέβη στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.
Η Συναυλία του Γιώργου Νταλάρα εντός του Ι.Ν. του Αγ. Παντελεήμονος. Μια συναυλία που είχε σαν στόχο την Αλληλεγγύη και την Συμφιλίωση. Μην ρωτάτε τίνος. Όλων.

 

 

Από σήμερα σταματούν οι ληστείες, οι βιασμοί, οι προπηλακισμοί και ο τρόμος των Ελλήνων του Αγίου Παντελεήμονα.
Από σήμερα λύνεται το θέμα της εγκληματικότητας.
Από σήμερα θα είναι χαμογελαστοί οι εκατοντάδες κακόμοιροι, αλλοδαποί, λαθρομετανάστες που στοιβάζονται σαν τα ζώα σε άθλιες πολυκατοικίες, μέσα στην βρώμα και στην δυσωδία.
Από σήμερα θα κυκλοφορούν αγκαλιασμένοι κάτοικοι, Χρυσαυγίτες, κουκουλοφόροι αναρχικοί, ΜΑΤ, ο Αλαβάνος, ο Τσίπρας, ο Αδωνις, οι λαθρομετανάστες, οι ισλαμιστές, οι Αλβανοί, οι Πακιστανοί, οι Αφγανοί  και οι μεσίτες, που τρίβουν εδώ και καιρό τα χέρια τους αγοράζοντας τα ξεπουλημένα όσο-όσο σπίτια και καταστήματα των Ελλήνων πρώην κατοίκων.»

 

Για περισσότερα, μπείτε στο blog και διαβάστε.

Εμένα, μου φτάνει ως εδώ. Φυσικά και δεν θα μάθουμε ποτέ επισήμως τι ήθελε να κάνει το «Μέγα Πνεύμα» που έβαλε στην ίδια ομάδα την Κυβέρνηση, την Αξιωματική Αντιπολίτευση, την Εκκλησία, τους Καλλιτέχνες, τον Νταλάρα και τους  πάσης φύσεως μεσίτες, διακινητές λαθραίων και «προστάτες».  Τους οποίους χειροκροτούν οι αφελείς και οι καιροσκόποι.

Ξέρουμε όμως ότι όποιος κι αν ήταν ο στόχος του «Μεγάλου Πνεύματος», περιελάμβανε και ψήφους και οικονομικό κέρδος.

 

Τα σεβάσματά μου Μακαριότατε. Και εύχομαι να πέσατε ΑΠΛΩΣ θύμα.

 

Καταλήγω απλώς με τον επίλογο του συγγραφέως του βασικού «άρθρου», έναν κύριο ονόματι «Θάνο»  που ούτε κτ όψιν ούτε κατ όνομα γνωρίζω :

« Εγώ πλέον περιμένω τους U2 σε κάποιον από τους Ιερούς  Ναούς του κέντρου γιατί έμαθα ότι θα ξαναέρθουν ενόψει τόσο μεγάλων concept»