Ένας από τους συμμετέχοντες στο ευρέως γνωστό τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC, Apprentice, κατηγορήθηκε ως συμμετέχων σε πώληση ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, γράφει η εφημερίδα Daily Mirror. 

Πρόκειται για τον Jamie Lester, ο οποίος συμμετείχε μέχρι χθες βράδυ στο πρόγραμμα το οποίο αποβλέπει στην ανάδειξη του καλυτέρου σε επιχειρηματικότητα ταλέντου υπό την αυστηρή εξεταστική μεθοδολογία του μεγαλοεπιχειρηματία Λόρδου Sugar. Ο νικητής από κάθε ομάδα που διαγωνίζεται προσλαμβάνεται στις επιχειρήσεις του Λόρδου Σιούγκαρ ο οποίος πρωταγωνιστεί στο πρόγραμμα.


Ο φερόμενος ως εμπλακέντας στην αγοραπωλησία ελληνοκυπριακών περιουσιών, Τζιέιμυ Λέστερ, ο όποιος εκτοπίσθηκε τελικά από δυο άλλους, από το πρόγραμμα, προχθες βράδυ, είχε αναφέρει σαν μια ένδειξη των επιχειρηματικών ικανοτήτων του την αγοραπωλησία ακίνητης περιουσίας στην Κύπρο. 

Ο πρώην αρχηγός του Δημοτικού Συμβουλίου του Λίβερπουλ, Derek Hatton, o οποίος συμμετείχε σε επιχειρηματική συγκέντρωση όπου ο Λέστερ είχε μιλήσει, ισχυρίσθηκε ότι αυτός είχε πει πως ήταν εντάξει να πωληθούν τέτοιες περιουσίες. Ο ίδιος ο Λέστερ υπερασπιζόμενος των πράξεων του, είπε ότι όλες οι περιουσίες με τις οποίες είχε ασχοληθεί «έχουν υποστηρικτικά έγγραφα. Δεν μπορώ να θεωρηθώ υπεύθυνος για τη γη», ανέφερε.