Κανονικά, όταν ακούμε ότι στις ενδοκυπριακές συνομιλίες σημειώνεται πρόοδος, έπρεπε να νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση. ‘Επρεπε να αναπτερώνονται οι ελπίδες μας, ότι πλησιάζουμε σε λύση. ‘Ομως κι εδώ ο Δημήτρης Χριστόφιας έκαμε το θαύμα του. Ακούμε από τον κ. Ντάουνερ και τους «δυο ηγέτες», ότι σημειώθηκε πρόοδος και πέτυχαν συγκλίσεις και μας λούζει κρύος ιδρώτας.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας μας έχει συνηθίσει, όταν σημειώνεται πρόοδος να νιώθουμε μια ανατριχίλα. Για να σημειωθεί πρόοδος, πρέπει ο κ. Χριστόφιας να δείξει την παροιμιώδη ευελιξία του, να κάμει απαράδεκτες προτάσεις, να προσεγγίσει τις τουρκικές θέσεις και ο ‘Ερογλου ή προηγουμένως ο Ταλάτ να δηλώνουν ικανοποίηση για την πρόοδο. Μέχρι τώρα πρόοδος στις συνομιλίες σημαίνει ότι εμείς δώσαμε και οι Τούρκοι πήραν. Εμείς κάναμε παραχωρήσεις και οι Τούρκοι «κάμνουν κούτσια» μέχρι να τις αποδεχτούν.

Τους παραχωρούμε εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο κι αυτοί ζητούν κάτι τις περισσότερο για να τα αποδεχτούν. Τους δηλώνουμε ότι από την αρχή αποδεχόμαστε να παραμείνουν 50.000 έποικοι κι αυτοί αλλάζουν χαβά. Δεν υπάρχουν έποικοι στην Κύπρο και κανένας δεν πρόκειται να φύγει από την «Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Τους λέμε ότι αναγνωρίζουμε ότι οι σφετεριστές είναι χρήστες με δικαιώματα στις περιουσίες μας κι αυτοί δηλώνουν δεν αρκεί αυτό. Πρέπει οι χρήστες να έχουν και τον πρώτο λόγο.

Τώρα μας δηλώνουν ότι σημειώθηκε πρόοδος στο κεφάλαιο της οικονομίας και αμέσως στο μυαλό μας γεννάται το ερώτημα. Πόσα τους έδωσε ο πρόεδρος για να λένε ότι σημειώθηκε πρόοδος; Τους αναγνώρισε την τούρκικη λίρα ως νόμισμα του ψευδοκράτους; Τους αναγνώρισε το δικαίωμα να έχουν δική τους Κεντρική Τράπεζα; Αν και ξέρουμε ότι και αυτά να τους δώσει, αυτοί θα θέλουν κι άλλα, για να πουν ότι συμφωνούν. Κι αν ο ‘Ερογλου δείχνει ότι συμφωνεί το κάνει σύμφωνα με τις οδηγίες για καλό κλίμα.

Ως τώρα, στις συνομιλίες οι Τούρκοι δεν έδωσαν απολύτως τίποτε. Τίποτε μα απολύτως τίποτε. Απλώς αμφισβητούν τη βάση των συνομιλιών και μιλούν συνεχώς για δυο κράτη. Ο πρόεδρος Χριστόφιας έκαμε «γενναιόδωρος παραχωρήσεις», όπως ο ίδιος αποκάλεσε τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του και δηλώνει ότι διορθώνει τις παραχωρήσεις που έκαμαν οι προηγούμενοι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι αναμένει το αντίδωρο. Κι αντί αντίδωρο κάθε φορά μας δίνουν ένα ποτήρι ξύδι.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενεργεί ως επιχειρηματίας ανάπτυξης γης και λογαριάζει ότι κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρείας. Ακολουθεί ένα δικό του πρόγραμμα, μια δική του μεθοδολογία, που οδηγεί στην καταστροφή και δεν λογαριάζει κανένα. Όποιος διαφωνεί μαζί του, οι κολαούζοι του τον βαπτίζουν σοβινιστή, που δεν θέλει λύση. Και το χειρότερο παραπονείται ότι δεν τον χειροκροτούμε και δεν μπορούμε να πετύχουμε την ενότητα που ο ίδιος επιθυμεί διακαώς. Και ενότητα σημαίνει να χειροκροτούμε και να εγκρίνουμε τις ενέργειες και τις παραχωρήσεις του, όταν εκ των υστέρων μας ενημερώνει. Αν μας ενημερώνει. Γιατί ο Γ.Γ. το είπε καθαρά. Να προσέχουν τις δηλώσεις τους, για να μη χαλάσει το καλό κλίμα. Και να προετοιμάζουν το λαό για τη λύση.

Ο πρόεδρος και τα αντηχεία του στο κόμμα μας λένε συνεχώς, ότι ο πρόεδρος εργάζεται σκληρά και διαπραγματεύεται στη βάση αρχών. Ο Θεός να μας φυλάει!!!!!!