του Σπύρου Σεραφείμ, protagon.gr

 

“Την απόφασή του να ζητήσει από συγγενείς 45 ηλικιωμένων τροφίμων να τους απομακρύνουν από το Γηροκομείο Αθηνών την περίοδο των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους. Παρέμβαση της Πολιτείας ζητούν εργαζόμενοι, συγγενείς των τροφίμων και πολιτικοί. Πολλοί από τους ηλικιωμένους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, αρχιμανδρίτης Προκόπιος, παραδεχόμενος ότι η οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος είναι άσχημη και ότι εδώ και πέντε μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι”.

Θυμίζω ότι η Εκκλησία έχει τεράστια περιουσία. Όβερ…


“Την άρση των απαγορεύσεων για τα τεχνικά-ψυχαγωγικά παιγνίδια και την νομιμοποίηση του στοιχηματισμού μέσω ίντερνετ, έτσι ώστε να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με αυτή της ΕΕ και να εισπραχθεί περίπου 1 δισ. ευρώ στην επόμενη τριετία, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών”.

Κοψοχέρηδες, σε ένα κράτος κουλοχέρηδων…

 

 

“Τραγικά είναι και τα στοιχεία που έδωσε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, σύμφωνα με τα οποία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, είχαν δοθεί συνολικά 940.000 εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ από αυτές εκτελέστηκαν οι 213.000 καθώς κάποιοι καταναλωτές είτε κατάφεραν να πληρώσουν την τελευταία στιγμή, είτε προχώρησαν σε συμβιβασμό”.

Η ΔΕΗ ανέλαβε το δύσκολο έργο, να φέρει τη φτώχεια μας στο φως…

 

 

“Φέτος, η Σούπερ Λίγκα, προσπαθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Σε διάστημα τριών μηνών, από την έναρξη του πρωταθλήματος και μέχρι την περασμένη Τρίτη οι αλλαγές προπονητών έφθασαν τις 17”.

Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, είναι λαιμητόμος.

 

 

“Πρόστιμο ύψους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου κυρίας Aνγκελα Μέρκελ για κατάχρηση κρατικού χρήματος κατά τη διάρκεια μίας εκστρατείας για τις περιφερειακές εκλογές”.

Χαιρέκακος δεν είμαι, αλλά καλά να πάθει…

 

 

“Μέχρι πριν από λίγο καιρό όλοι πίστευαν ότι ο αφρικανικός ελέφαντας είναι μοναδικό είδος, αλλά τα τελευταία χρόνια είχαν ακουστεί φωνές που υποστήριζαν ότι ίσως αυτό δεν ισχύει. Το γεγονός ότι οι ελέφαντες που ζουν στις σαβάνες είχαν διπλάσιο όγκο και ορισμένα διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνους που ζουν στα δάση είχαν οδηγήσει ορισμένους ειδικούς στο να υποπτεύονται ότι είχαμε να κάνουμε με δύο είδη. Κάνοντας γονιδιακές αναλύσεις, η ομάδα των ερευνητών διαπίστωσε ότι πράγματι πρόκειται για 2 ξεχωριστά είδη”.

Άντε τώρα να αποδείξεις ποιος ελέφαντας είσαι…

 

 

“Το σηµείο καµπής στη ζωή του ανθρώπου είναι τα 46 χρόνια. Σε αυτή την ηλικία βιώνει ο άνθρωπος την πιο βαθιά µελαγχολία. Αµέσως µετά αρχίζει το ταξίδι προς την ευτυχία. Το περιοδικό «Economist» αφιέρωσε το εξώφυλλό του σε αυτό το θέµα, όπου επικαλείται τη µελέτη του Αµερικανού καθηγητή Οικονοµικών, Ντέιβιντ Μπλέιντσφλαουερ, ο οποίος εξέτασε τα δεδοµένα από 72 χώρες, οι κάτοικοι των οποίων κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση πόσο ικανοποιηµένοι είναι από τη ζωή τους. Για τους Ελβετούς το ναδίρ της ικανοποίησης από τη ζωή εντοπίζεται στα 35 χρόνια, οι Ουκρανοί βουτάνε σε βαθιά µελαγχολία στα 62 τους. Ο µέσος όρος, ωστόσο, και στις 72 χώρες είναι τα 46 χρόνια”.

Παρηγοριά στο μεσήλικα…

 

 

“Η γαλοπούλα ή το κοτόπουλο, χωρίς δέρμα στα 120 γρ. (ένα μέτριο στήθος) αποδίδει 175 θερμίδες και είναι ιδανική επιλογή. Η γέμιση αποδίδει περίπου 230 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (όταν έχει πέρα από ρύζι, συκωτάκια, κουκουνάρι, κάστανο, σταφίδες). Ενας μικρός κουραμπιές (κλασικό μέγεθος περίπου 40-50 γραμμαρίων) αποδίδει περίπου 180-200 θερμίδες, ενώ ένα μέτριο μελομακάρονο, χωρίς σοκολάτα, αποδίδει περίπου 110 θερμίδες. Ενα ποτηράκι κρασί τώρα των 150 ml αποδίδει περίπου 80 θερμίδες, ενώ τέλος ένα κομμάτι βασιλόπιτας, γύρω στα 110 γραμμάρια, δίνει έως και 380 θερμίδες”.

Και επειδή είμαι βέβαιος ότι θα φάτε και κομμάτι από το τραπέζι του σαλονιού, μια μέση, μηνιαία επίσκεψη σε διαιτολόγο, κοστίζει, περίπου, 70 ευρώ.