Γράφει ο Reporter, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Πιάνει και επισήμως δουλειά από αύριο ο Γιώργος Καμίνης, καθώς ορκίζεται Δήμαρχος Αθηναίων, και ήδη η ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού που τον συνέδραμε προεκλογικά για να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή και να κερδίσει τον Νικήτα Κακλαμάνη, έχει συγκροτήσει πλάνο 100 ημερών, και μοιράζει ρόλους και αρμοδιότητες, αποξενώνοντας το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί τριγμοί στις ισορροπίες με την Ιπποκράτους.

Ο δημοσιογράφος Τάκης Καμπύλης είναι εκείνος που θα αναλάβει τις σχέσεις με τα ΜΜΕ, και θα “χτενίζει” τις δημόσιες παρουσίες του νέου Δημάρχου Αθηναίων, ενώ ο πολιτικός σχεδιασμός θα βρίσκεται στα χέρια ενός ακόμη ανθρώπου του χώρου της δημοσιογραφίας, του Κώστα Καρή, που πέρασε στο παρελθόν και από την “Αυγή”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο Γιάννης Ραγκούσης, που “έβαλε πλάτη” όσο κανείς άλλος μέσα από το ΠΑΣΟΚ, για την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, έχουν ζητήσει να καταλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Θοδωρής Λιβάνιος, στενός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών, και όλα δείχνουν ότι ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων… δεν θα τους χαλάσει χατίρι.

Η… ταμπακιέρα ωστόσο αφορά στο πρόσωπο που θα έχει το γενικό κουμάντο στην πλατεία Κοτζιά, σε αυτό το ξεκίνημα της θητείας του Γιώργου Καμίνη, καθώς πρόκειται για μια πρώην “συνεργάτιδα” του Κώστα Καραμανλή! Η Χριστίνα Μπαντούνα, πολιτικός επιστήμονας, που μαζί με τον Ηλία Τσαουσάκη έφτιαξαν την εταιρεία επικοινωνίας “Ventris”, αναλαμβάνει διευθύντρια του γραφείου Δημάρχου, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι γύρω από τον Γιώργο Καμίνη συνασπίστηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ετερόκλητες δυνάμεις.

Η κα Μπαντούνα, διετέλεσε μετά το 2004 περιφερειακό στέλεχος που  βοηθούσε στη χάραξη επικοινωνιακής πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου, επί ημερών Κώστα Καραμανλή, συμμετέχοντας με ιδέες και προτάσεις και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, τις οποίες κέρδισε η Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια ωστόσο, πήρε αποστάσεις, και μετά το καλοκαίρι βρέθηκε στο πλευρό του Γιώργου Καμίνη, ως “μυαλό” της προεκλογικής εκστρατείας του τότε υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη.