Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ”, και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Λήδα Μπόλα. Ο Υπουργός Υγείας ανέπτυξε το σύνολο του φάσματος των θεμάτων του χαρτοφυλακίου του, με έμφαση στην απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, που έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις στον κλάδο.

Ιδιαίτερη ωστόσο εντύπωση έκαναν οι αναφορές του σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής, πορείας της Κυβέρνησης και εφαρμογής του μνημονίου.

Εκεί λοιπόν, ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, αποχωρώντας από την Κυβέρνηση, αν μέχρι την άνοιξη δεν έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις που έχει θέσει ως στόχο ο ίδιος, ενώ δεν δίστασε να απαντήσει και στα σενάρια περί αποχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναλάβει πόστο σε κάποιον διεθνή Οργανισμό. “Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι δεν σκοπεύει να φύγει“, σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας με νόημα ότι ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εγκαταλείψει στη μέση τη δύσκολη μάχη που δίνει σήμερα η Ελλάδα, αλλά και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο Υπουργός Υγείας απέκλεισε και το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εντός του 2011, χαρακτηρίζοντας “κωμικά” τα σχετικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.