Του Νικολάτου-Κυριάκου Ζωντανού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Η παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια με την ευκαιρία της έναρξης του 2011, συζητήθηκε αρκετά, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που καλείται να υπερβεί η Ελλάδα το 2011, χωρίς να δεχθεί πλήγματα η κοινωνική συνοχή, και να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Η δημόσια τοποθέτηση του Κάρολου Παπούλια έρχεται μερικές μόλις μέρες μετά την ολοκλήρωση της δημοσκόπησης της «Metron Analysis», που έδειξε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει ο δημοφιλέστερος Έλληνας πολιτικός.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος πολίτης της χώρας συγκεντρώνει ποσοστό 81,9%, με εξαιρετικά λίγες αρνητικές γνώμες, ενώ μονάχα η Λιάνα Κανέλλη, με 58,1%, από όλο το υπόλοιπο πολιτικό δυναμικό της χώρας, καταφέρνει να πλησιάσει ποσοστά από παλαιότερες εποχές, τότε που η κοινωνία δεν έδειχνε την αντίδραση που εμφανίζει σήμερα, για το πολιτικό γίγνεσθαι.

Μετά τη Λιάνα Κανέλλη, ακολουθούν οι Ανδρέας Λοβέρδος (22,8%), Φώφη Γεννηματά (41,5%), Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (41,1%) και Παναγιώτης Ψωμιάδης (40,6%).

Τη δεκάδα των δημοφιλέστερων Ελλήνων πολιτικών συμπληρώνουν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (49,1%) και οι Ευάγγελος Βενιζέλος (38,4%), Απόστολος Κακλαμάνης (38,3%) και Γιάννης Μπουτάρης (36,8%).

Ο Νικόλαος-Κυριάκος Ζωντανός είναι πολιτικός αναλυτής