Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναδεικνύεται στον δημοφιλέστερο πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της εξαμηνιαίας έρευνας τάσεων της κοινής γνώμης «Metron Forum», της εταιρείας «Metron Analysis».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί ακέραια τη δημοφιλία του στο σύνολο της κοινωνίας, όπου παραδοσιακά εμφανίζει σημαντική διείσδυση, βρίσκεται όμως πλέον και στην πρώτη θέση των στελεχών, στο εσωτερικό της εκλογικής βάσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο κ. Αβραμόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, ενώ στη λίστα ακολουθούν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 26,3%, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με 24,3%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 21,9%, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με 20,9% και ο Κωστής Χατζηδάκης με 20,6%.

Όταν το ερώτημα τίθεται στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έρχεται και πάλι πρώτος με 66,7%, ακολουθούμενος από τον Κώστα Καραμανλή, που συγκεντρώνει ποσοστό αποδοχής 64,3%. Έπονται οι Άρης Σπηλιωτόπουλος (62,7%), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (55,1%), Πάνος Παναγιωτόπουλος (52,9%) και Κωστής Χατζηδάκης (46,4%).

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας, η περίπτωση του Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός συγκεντρώνει χαμηλά ποσοστά στο σύνολο της κοινωνίας, όπου οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπό του φτάνουν στα επίπεδα του 72%. Στο εσωτερικό της ΝΔ αντίθετα, διατηρεί τη δημοφιλία του.