Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και η Κυπριακή Δημοκρατία

 

«ΑΚ/2010                                                                            19.11.2010

  

  

Mr. Stefan Fule

 

 

European Commissioner for Enlargement

200, Rue de la Loi

B-1049 Brussels

Belgium

Αξιότιμε Κύριε,

Αντιπροσωπεύουμε τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους από την Επαρχία Κερύνειας της Κύπρου, κατεχόμενης από την Τουρκία από το 1974. Θυμίζουμε ότι αποτελούμε το 85% του πληθυσμού και είμαστε οι ιδιοκτήτες του 85% της περιουσίας ιδιωτικής  ιδιοκτησίας  στην κατεχόμενη Επαρχία μας.  Ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής εισβολής και κατοχής της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία και την εφαρμογή από την Τουρκία μιας πολιτικής Εθνικού ξεκαθαρίσματος των κατεχομένων περιοχών έχουμε στερηθεί των βασικών μας ελευθεριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αναμένουμε για 36 χρόνια τη Διεθνή Κοινότητα να μας συμπαρασταθεί και να ενεργήσει ώστε να αποκατασταθεί η Διεθνής Νομιμότητα στην Κύπρο πράγμα που θα αποκαταστήσει και τα  Ανθρώπινά μας Δικαιώματα.

Από το 2004 που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια οι προσδοκίες και οι ελπίδες μας πολλαπλασιάστηκαν. Νοιώθαμε ότι γίναμε μέλος μιας οικογένειας η οποία είχε ζήσει την τραγωδία του 2ου Παγκοσμίου πολέμου και συσπειρωνόταν για να εξασφαλίσει τη Νομιμότητα και την παγίωση της Δικαιοσύνης στους κόλπους της. Νοιώθαμε μέλος μιας  οικογένειας θεμελειωμένης σε αρχές και αξίες που θα μπορούσαν να μας εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του τόπου μας και την αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας.

Γιαυτό, πρόθυμα αποδεχτήκαμε τη διαδικασία εναρμόνισης σε κάθε τομέα της ζωής μας , ανεξάρτητα από το κόστος που αυτή η εναρμόνιση συνεπαγόταν, ώστε να εξασφαλίσουμε δικαιωματικά τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε με όλη την επικράτειά της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αναστολή της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού κεκτημένου στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό ήταν για μας μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ευρώπη πράγματι βασίζεται σε αρχές και αξίες και ότι αυτές θα ενεργούσαν επιτέλους και ως καταλύτης για να λυθεί σωστά και Δίκαια και το Κυπριακό, στη βάση των Ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

Αναμέναμε ότι ο θύτης μας, η Τουρκία, για την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έδωσε τη συγκατάθεσή της να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ένταξης της στην Ευρώπη, θα υποχρεωνόταν  να εναρμονιστεί με τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες που αποτελούν το βασικότερο κριτήριο εναρμόνισης για ένταξη. Αναμέναμε ότι κάτι τέτοιο θα  σήμαινε ότι η Τουρκία θα καλείτο να άρει την  κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας με την απόσυρση όλων των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και την απομάκρυνση όλων των Τούρκων εποίκων από την Κύπρο, ώστε να αποκατασταθεί η εξουσία της Κυπριακής Κυβέρνησης και η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, όπως προνοεί  και το πρωτόκολλο ένταξης της Κύπρου και να αποκατασταθούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Κυπριακού Λαού. Αποκατάσταση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας, σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: την επιστροφή και επανεγκατάστασή , εμάς των Ελληνοκυπρίων αλλά και των Τουρκοκυπρίων , των Αρμενίων και των Μαρωνιτών στα σπίτια και τις περιουσίες μας. Ο καθένας στο σπίτι και την περιουσία του, διότι  διαφορετικά δεν νοείται αποκατάσταση Δικαιώματος. Παράλληλα αναμέναμε ότι η Τουρκία θα σεβόταν και θα εφάρμοζε και το Πρωτόκολλο της Άγκυρας για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη σύμφωνα με το οποίο θα αναγνώριζε την Κυπριακή Δημοκρατία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το ότι πέρασαν 36 χρόνια από το 1974 και η αδύνατη Κύπρος δεν κατάφερε να ξεφορτωθεί την κατοχή δεν δημιουργεί δίκαιο για τον κατακτητή να δημιουργεί τετελεσμένα. Οι Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες το απαγορεύουν. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώθηκε  και μέσα από Δικαστικές αποφάσεις των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων , τα οποία κρίνουν και αποφασίζουν σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Παρακολουθούμε την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και

δυστυχώς όσο ο καιρός περνά οι προσδοκίες μας διαψεύδονται. Ενώ οι αρχές και οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν, οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν  να διαχειριστούν τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις τις παραμερίζουν.

Αυτό ισχύει και το ζούμε πολύ έντονα στο δικό σου τομέα ευθύνης που διεξάγει τις  ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

v  Επιτρέπετε στην  Τουρκία να αρνείται επίμονα να συμμορφωθεί με το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, βάσει του οποίου πρέπει,

  • να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία,
  • να αποαναγνωρίσει το παράνομο Καθεστώς στα κατεχόμενα ,
  • να ανοίξει τα λιμάνια και τους αεροδιαδρόμους της στην Κυπριακή αεροπλοϊα και ναυσιπλοΐα
  • και να συμπεριφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία όπως ακριβώς συμπεριφέρεται και στα άλλα 26 Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

v  Επιτρέπετε ώστε αυτή η άρνηση της Τουρκίας να μην της  κοστίζει τίποτε. Η υποτυπώδης αναφορά του γεγονότος στις εκθέσεις προόδου που υποβάλλετε, χωρίς κυρώσεις προς την Τουρκία και χωρίς να παρεμποδίζεται η περαιτέρω εξέλιξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων αποτελεί προσβολή των θεσμών καθώς και των υποχρεώσεων της Ένωσης έναντι της Κύπρου ως κράτους μέλους.

v  Όχι μόνο  παραγκωνίζετε το γεγονός ότι η Τουρκία κατέχει στην Κύπρο Ευρωπαϊκό έδαφος και καταπατεί τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ευρωπαίων πολιτών αλλά και την αποενοχοποιείτε  ανάγοντάς την σε τρίτο ενδιαφερόμενο μέρος το οποίο μάλιστα παρουσιάζετε ότι συμβάλλει και θετικά στην επίλυση της τάχα δικοινοτικής διαφοράς στην Κύπρο.

  1. Υποστηρίζετε με προκλητικότατο πάθος την υιοθέτηση του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα, παραγνωρίζοντας τα υποχρεωτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 541 & 550. Αυτή σας η επιμονή  θα οδηγήσει  στην αναγνώριση και εδραίωση  του παράνομου Καθεστώτος στα κατεχόμενα και θα δημιουργήσει  συνθήκες αποτροπής της δικής μας επιστροφής και επανεγκατάστασης στα σπίτια και τις περιουσίες μας. Όσο εδραιώνονται τα κατεχόμενα ως ξεχωριστή Κρατική οντότητα τόσο απομακρύνεται η δυνατότητα της δικής μας επιστροφής στα σπίτια και τις περιουσίες μας. Οι Τουρκοκύπριοι , νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορούν να εμπορεύονται μέσω των λιμανιών και αεροδρομίων που ευρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας.

v  Οι απευθείας επίσης χρηματοδοτήσεις των κατεχομένων χρησιμοποιούνται για έργα υποδομής του παράνομου Καθεστώτος ,πάνω στις περιουσίες μας δημιουργώντας και πάλιν συνθήκες που θα επηρεάσουν αρνητικά την αποκατάσταση των δικών μας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κύριε Επίτροπε,

Ο παραγκωνισμός των Ευρωπαϊκών αρχών και αξιών συνιστά αδίκημα η βαρύτητα του οποίου μεγαλώνει εφόσον με τον παραγκωνισμό επηρεάζονται αρνητικά τα Δικαιώματα Ευρωπαίων πολιτών. Επιφυλάττουμε προς τούτο τα δικαιώματα μας έναντι της Δικαιοσύνης.

Ενόψει τούτου σε καλούμε να αλλάξεις τη στάση σου έναντι της Κύπρου και των Κυπρίων Ευρωπαίων πολιτών και να μεταχειριστείς την Τουρκία ως εισβολέα και κατοχική δύναμη η οποία διέπραξε  σωρεία εγκλημάτων πολέμου στην Κύπρο, για τα οποία έχει κριθεί και βρεθεί ένοχη από τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και να της ζητηθεί να αποκαταστήσει τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Νομιμότητα στην Κύπρο, ως προϋπόθεση για να  συνεχίσει η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για ένταξή της στην Ευρώπη.

Θα αναμένουμε πως, αυτή η προσαρμογή θα φανεί  και θα διατυπωθεί στην επόμενη έκθεση της Υπηρεσίας που προϊστασε, σε σχέση με την πρόοδο της Τουρκίας στις ενταξιακές.

 

Με εκτίμηση

Για το Σωματείο 

 

                                 Κλεάνθης Σολέας                                                                          Ιωάνννης Σιεκέρσαββας

                                        Πρόεδρος                                                                                      Γραμματέας.»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- Αντίδραση του Σωματείου στην πρόκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας όσοι διαφωνούν με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία να το δηλώσουν.

Η Αδούλωτη Κερύνεια απαντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι από το 1977 ήταν, είναι και θα είναι εναντία στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία διότι δεν είναι ούτε βιώσιμη ούτε λειτουργική, ούτε και δίκαιη διότι απλά αποκλείει την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Τουρκοποιεί τα κατεχόμενα και υποθηκεύει ολόκληρη την Κύπρο στον Τουρκικό επεκτατισμό.

Είμαστε πάντα υπέρ της απελευθέρωσης της Κύπρου και του ενιαίου κράτους. Για αυτό και ξεκινούμε την νέα μας εκστρατεία  «Δεν Ξεπουλούμε Πατρίδες»!

ΔΙΖΩΝΙΚΗ = ΑΠΑΡΧΑΪΝΤ = ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ

Οι Ωραίοι Έλληνες Κύπριοι της Αδούλωτης Κερύνειας

 Όλο το χρυσάφι του Κόσμου  δεν μπορεί να βαρέσει την Κύπρο. Την Πατρίδα.

 

Μιλούν κάποιοι για Φασισμό, ενώ οι ίδιοι, ήδη τον ασκούν

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, ανησυχώντας για το ξεπούλημα των πατρογονικών μας εστιών στο βωμό της ικανοποίησης του οράματος  της ΤΜΤ και  της Άγκυρας και στο βωμό της εξυπηρέτησης  των Βρετανικών και Αμερικανικών συμφερόντων που θέλουν  «ίλλε τζιέ καλά» να δημιουργηθεί Τουρκικό Κράτος στην Κύπρο, ξεκίνησε εκστρατεία κατά του ξεπουλήματος.

Στα πλαίσια αυτά κυκλοφορεί και αναρτάται το ακόλουθο αυτοκόλλητο:kerineia

 

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Το χρυσάφι όλου του κόσμου δεν μπορεί να βαρέσει σε ζυγαριά, την Κύπρο, την ΠΑΤΡΙΔΑ μας.

Αυτή μας την πεποίθηση δυστυχώς, οι υπηρέτες της κατοχής και των ξένων συμφερόντων τη θεωρούν «φασισμό».  Ενεργώντας φασιστικά καλύπτουν τα αυτοκόλλητά μας με άλλο αυτοκόλλητο όπως αυτό που έχουμε φωτογραφίσει, κατωτέρω.

kerineia-sticker

 Καταγγέλλουμε στον Κυπριακό Λαό την κατάσταση και καλούμε την Κυβέρνηση και τα Κόμματα να τοποθετηθούν:

  • Είναι φασισμός η επίμονη απαίτηση των προσφύγων για επιστροφή;
  • Είμαστε δηλαδή ο φασισμός του 2010 επειδή έχουμε αυτήν την απαίτηση;
  • Είναι φασισμός να διαφωνείς με τη  Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ,όταν μάλιστα δεν εξασφαλίζει την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους ; Ας μας αποδείξει ο οποιοσδήποτε πώς μπορεί να λειτουργήσει

Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και να επιστρέψουμε και όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια και τις περιουσίες μας και ταυτόχρονα  να υπάρξει και Τουρκικό Συνιστών Συνεταιρικό Κράτος στα κατεχόμενα. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα την αναμένουμε από το 1977 μέχρι σήμερα. Αντί απάντησης εισπράττουμε κατά φασιστικό τρόπο χαρακτηρισμούς απαράδεκτους.

Θα επαναλάβουμε την άποψή μας ότι, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, μετά το 2004 και  με τα σημερινά δεδομένα, οδηγεί σιγουρότατα στο ξεπούλημα της Πατρίδας.

Γιαυτόν το λόγο και αφού δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα για να προβληθούν, γίνεται  η λυσσώδης, ανήθικη ταύτιση με το φασισμό όσων διαφωνούν με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία  για  να ξεγελασθεί ο Λαός  και να παρασυρθεί να την εγκρίνει. Χρησιμοποιούνται  φασιστικοί μέθοδοι για να νομιμοποιηθεί σε βάρος μας το αποτέλεσμα του φασιστικού, προδοτικού πραξικοπήματος και της φασιστικής, τρομοκρατικής Τουρκικής στρατιωτικής εισβολής του 1974. Αν είναι δυνατόν.

Καλούμε το Λαό να επαγρυπνεί και να μην πέφτει στις παγίδες που του στήνουν και οι οποίες στόχο έχουν  να δώσει ο ίδιος με την έγκρισή του, τη χαριστική βολή στην Κύπρο, την Πατρίδα μας.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια