Του Εμμανουήλ Ζερβού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η εξίσωση της παρουσίας του Θεόδωρου Πάγκαλου στην Κυβέρνηση, των σχέσεών του με τον Γιώργο Παπανδρέου, και των ισορροπιών με τους υπόλοιπους υπουργούς και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου περισσεύει ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι, και σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος που διατηρεί προσωπική σχέση τόσο με τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ανέλαβε τον ρόλο του… κομιστή, μεταφέροντας στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης μήνυμα βαριάς δυσφορίας του Πρωθυπουργού.

«Θόδωρε, μου δημιούργησες πρόβλημα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, και έδειξε στον Θεόδωρο Πάγκαλο ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, αναφορικά με τη σχέση του με τον Πρωθυπουργό, και κατά συνέπεια το μέλλον του στο σύστημα εξουσίας του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης.

 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναχώρησε για το Κατάρ, προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους Άραβες την επένδυσή τους στο Ελληνικό, και έτσι το Μέγαρο Μαξίμου έχει στη διάθεσή του τον πολύτιμο πολιτικό χρόνο που αναζητούσε, ώστε να εξετάσει εις βάθος την υπόθεση, να μελετήσει κάθε παράμετρο, και να αποφασιστεί χωρίς την πίεση της συγκυρίας και της επικαιρότητας, το πώς θα ξεπεραστεί το «πρόβλημα Πάγκαλος».

Μετά πάντως και από τη χθεσινή, απαξιωτική για τον Θεόδωρο Πάγκαλο δημόσια αποδοκιμασία του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, εκείνοι που γνωρίζουν καλά τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, προβλέπουν ότι μετά την επιστροφή του από το Κατάρ, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Και πιθανότατα δραματικές για την Κυβέρνηση Παπανδρέου.