Tου Νικολάου-Κυριάκου Ζωντανού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη έχει περάσει από τα «υπόγεια» των εσωκομματικών ισορροπιών στο ΠΑΣΟΚ η πολιτική αναβάθμιση του Δημήτρη Δρούτσα στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου.

Ξεπερνώντας τα «θέματα» που είχαν προκύψει, εξαιτίας της αμφιβολίας για το αν ο Δημήτρης Δρούτσας θα αναβαθμιζόταν σε Υπουργό Εξωτερικών, πριν από τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου, ή το Μέγαρο Μαξίμου θα προτιμούσε να δώσει τη θέση αυτή στον Χάρη Παμπούκη, στο μέγαρο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας έχει αποκατασταθεί πλέον μια «ισορροπία ρεαλισμού».

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Δημήτρης Δρούτσας άλλωστε είναι φίλοι από το παρελθόν, έχουν συνεργαστεί στενά, τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη, όσο και μετά το 2004, που ο σημερινός Πρωθυπουργός ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί λοιπόν είναι εκείνοι που θεωρούν σήμερα ότι ο Δημήτρης Δρούτσας έχει αναλάβει έναν ρόλο «ηχείου» του Γιώργου Παπανδρέου. Πληθαίνοντας τις δημόσιες παρεμβάσεις του, και τοποθετούμενος πλέον για το σύνολο της πολιτικής επικαιρότητας, και όχι μονάχα τα θέματα της αρμοδιότητάς του, ο Δημήτρης Δρούτσας φέρεται να «ερμηνεύει» προθέσεις και σχεδιασμούς του Γιώργου Παπανδρέου.

Κάποιοι, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, και αναφέρονται στο παράδειγμα πρόσφατων αιχμών που είχαν στόχο τον Ανδρέα Λοβέρδο, για να δείξουν ότι μέσω του Υπουργού Εξωτερικών, το Μέγαρο Μαξίμου, και προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου, έχουν αποφασίσει να στέλνουν μηνύματα… παντού.