Του Reporter, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Στην τελική ευθεία της επιστροφής της στην κεντρική πολιτική σκηνή βρίσκεται η Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία», ο Αντώνης Σαμαράς της έχει ανάψει το «πράσινο φως», προκειμένου να είναι και πάλι υποψήφια στην Α’ Αθηνών.

Η σημερινή επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε να βγει νικήτρια από τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την υγεία της τα τελευταία χρόνια, και έχει επανακάμψει πλήρως στην πολιτική σκηνή της Κεντροδεξιάς.

Στο πρόσωπό της άλλωστε θεωρείται ότι βρίσκουν σημείο αναφοράς στελέχη από όλες τις πτέρυγες της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Κώστας Καραμανλής την έκανε υπουργό, και στη συνέχεια την τοποθέτησε πρώτη στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ και ο Αντώνης Σαμαράς την αξιοποίησε, ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η Μαριέττα Γιαννάκου θεωρείται ένα από τα πιο «πολιτικά μυαλά» στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ενώ απολαμβάνει και ευρωπαϊκής εκτίμησης, τόσο στο Στρασβούργο όσο και στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.