Του Εμμανoυήλ Ζερβού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το νέο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το οποίο θα παρουσιάζει η Έλλη Στάη, μετά τη συμφωνία της με τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, να επιστρέψει στα “παλιά λημέρια” του Ραδιομεγάρου.

Η Έλλη Στάη και η δημοσιογραφική ομάδα της εργάζονται πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα, στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν ένα καινούριο προϊόν, και να βρουν το σημείο εκείνο στο οποίο θα μπορέσουν να διαφέρουν από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των υπολοίπων καναλιών, προκειμένου να εξασφαλίσουν και ένα αντίστοιχα σημαντικό μερίδιο τηλεθέασης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του “Statesmen”, η διοίκηση της ΕΡΤ, τα ηνία της οποίας έχει πλέον ένας καταξιωμένος επαγγελματίας του χώρου της τηλεόρασης, όπως είναι ο Λάμπης Ταγματάρχης, μελετά μια σειρά από καινοτομίες, που θα προκαλέσουν την έκπληξη του κοινού. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό το δελτίο να μετατραπεί σε ένα διαδραστικό “παράθυρο στον κόσμο”, με πολλές ζωντανές συνδέσεις, αλλά και με την αξιοποίηση της ανεξάντλητης δεξαμενής του διαδικτύου, ενδεχομένως με τη μορφή της συλλογής ερωτήσεων από τους χρήστες του Internet, που στο τέλος του δελτίου θα απαντάει η ίδια η Έλλη Στάη.

Ακόμη, και εν αναμονή της διαφαινόμενης έλευσης του Γιάννη Πολίτη στην ΕΡΤ, ο μέχρι πρότινος διευθυντής του ραδιοφώνου του “Βήματος” προορίζεται για θέση πολιτικού αναλυτή στο δελτίο ειδήσεων, με τον Γιώργο Καπόπουλο να έχει αντίστοιχο ρόλο στα διεθνή, και ενώ αναζητείται ακόμη ένας δημοσιογράφος αντίστοιχου “βάρους” και εμπειρίας, για τον σχολιασμό των οικονομικών εξελίξεων.