Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Πριν συνεχίσω επιτρέψτε μου να επαναλάβω -και δεν θα πάψω ποτέ – να  σας εκφράζω  δημοσίως την βαθιά εκτίμηση μου γιατί  ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΑΣ! ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ!  ΕΣΕΙΣ  ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!  Και εννοώ   όλους εσάς   όσοι (ακόμα) έχετε την υπομονή να με διαβάζετε και να με παρακολουθείτε ανύσταχτα όχι μόνο  όσοι με γνωρίσατε μέσω αυτού του ελεύθερου και ανεξάρτητου χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις  βήματος,  αλλά κυρίως (και απορώ με την υπομονή και επιμονή σας) όλοι εσείς που με παρακολουθείτε  χρόνια  τώρα, από τότε  που βρισκόμουν στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε όλους και όλες που είστε κοντά μας σε αυτή την διαδρομή και το όμορφο ταξιδάκι μέσα από τον  απέραντο κόσμο του διαδικτύου.  Θα ήθελα επίσης  να ζητήσω την κατανόηση σας για την ασυνέπεια μας στα 100αδες email σας στα οποία δεν υπάρχει ο χρόνος να απαντηθούν όλα αυτά πλην ελαχίστων που σχετίζονται άμεσα με τρέχοντα ρεπορτάζ και έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συνεχίζω να ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου από εκεί που σας  σταμάτησα στο προηγούμενο Editorial για τα μεγάλα θέματα της  χρονιάς  που πέρασε και  αναδείξαμε μέσα από  τα ρεπορτάζ και τις έρευνες μας.

Συνοπτικά, και περιληπτικά σε τίτλους και μόνον,  αν θα ήθελα να τα βάλω σε μια  όχι και τόσο τυχαία σειρά, τα μεγάλα θέματα   που μας  απασχόλησαν και έδωσαν τροφή και σε πολλά Ελληνικά ( και ομογενειακά) ΜΜΕ  και εξ όσων γνωρίζουμε  μάλλον θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και την νέα χρονιά αυτά είναι :

 

 

  1. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος,  η παρ ολίγον κρίση στην Ιερά Αρχ. Αμερικής …  η ανάμειξη του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Μητροπολίτη Τυάνων  Παϊσίου, και η κοινωνική  αναλγησία στο δράμα των 10χρονων τότε δίδυμων  του Κώστα  και Δημήτρη  Σπορίδη τα οποία σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα στην αγκαλιά του πατρός Αντώνιου  στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μετά την αποφασιστική παρέμβαση μας. Τα προσεχή 24ωρα θα δούμε, όχι μόνο την συνέχεια της υπόθεσης αυτής, αλλά  και κάποιες άλλες πτυχές αυτής της υπόθεσης που –τότε- κρατήσαμε για ευνόητους λόγους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
  2. Το  σκάνδαλο με την οικονομική  κατάχρηση  και κακοδιοίκηση στην Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας στη  ΝΥ, οι βαρύτατες επώνυμες καταγγελίες για ανώτερα κομματικά στελέχη  και οι ευθύνες του  Παναγιώτη  Σκανδαλάκη για την μη κάθαρση στον κομματικό μηχανισμό… Υπόθεση που αφήσαμε να εξελιχθούν τα γεγονότα και για να μη προκαταλάβουμε καταστάσεις και γεγονότα αφήσαμε για λίγο. Έτσι για να δώσουμε χρόνο στον Παναγιώτη Σκανδαλάκη και τους συνεργάτες του να βγάλουν άκρη. Έκλεισε πια ένας χρόνος. Χρόνος αρκετός να δούμε τι απέγινε με αυτή την υπόθεση. Ο φάκελος της έρευνας  θα ανοίξει λίαν συντόμως και αυτά που βγάζει το ρεπορτάζ ..θα προκαλέσουν πάλι αναταραχή και κραδασμούς όχι πια στην Νέα Υόρκη όπου σιωπηρώς έχει καταργηθεί ο κομματικός μηχανισμός αλλά στην…Ελλάδα και στα κομματικά όργανα. Υπόθεση και ρεπορτάζ με μεγάλη συνέχεια. Πιστέψετε μας. Πολύ μεγάλη συνέχεια και απρόσμενη συνέχεια. Αναμείνατε στους δέκτες των laptop  &  των PC σας! Κάτι ξέρουμε που σας λέμε.
  3. Η μυστηριώδης  υπόθεση  της δολοφονίας του John Apocotos και  η  ανάμειξη στην  σκοτεινή και εν τέλει ανεξερεύνητη υπόθεση του  γνωστού στην ομογένεια για τα έργα και τις ημέρες  του «εκδότη» Γιώργου Λυκομήτρου… και όλα  όσα στην συνέχεια  αποκαλύψαμε για το βίο…την πολυτάραχη και πολυποίκιλη  δράση του και το δημόσιο γίγνεσθαι και φέρεσθε του. Και είναι λίγα όσα αποκαλύψαμε για τον πολυτάλαντο Γιώργο Λυκομήτρο. Πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που έχει καταγράψει η έρευνα μας για την υπέρ 35ετή «καριέρα»  του στην Αμερική… Και αν αναρωτιέστε γιατί σταμάτησε η δημοσίευση του δεύτερου μέρους της έρευνας. Την απάντηση θα την πάρετε όσων ούπω. Μη βιάζεσθε αυτή η ιστορία έχει βάθος και χρόνο μπροστά της.  Το τέλος της μάλλον οδυνηρό για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης της πλαστής διαθήκης που έστησε ο φίλος μας Γιώργος Λυκομήτρος με λεία περισσότερα από 350.000$ που βρέθηκαν στο σπίτι και την κατοχή  του παράνομα  όταν τον συνέλαβαν μετά τις καταγγελίες και την ομολογία  της πρώην συζύγου του Χριστίνας. Ο φάκελος όμως με  της    μυστηριώδους δολοφονίας του άτυχου  86χρονου John Apocotos ακόμα δεν άνοιξε. Να είστε σίγουροι ότι όταν ανοίξει θα μείνουν άφωνοι όχι μόνον οι Έλληνες της Αμερικής αλλά κυρίως  οι παράγοντες της δίκης, οι μάρτυρες αλλά και όσοι τότε πρωταγωνίστησαν σε αυτή την υπόθεση. Χρόνο έχουμε μπροστά μας. Υγεία να έχουμε και όλα θα γίνουν. Στην ώρα τους. Στο κατάλληλο timing.
  4. Η πρόσκληση στον Λάκη Λαζόπουλο των συμπατριωτών του  από  τον σύλλογο ΑΣΚΛΗΠΙΟ το άδειασμα που τους έκανε   και οι απανωτές  γκάφες   των εμπλεκομένων και διαπλεκομένων. Μια υπόθεση που τελικά από λάθος χειρισμούς ανεύθυνων ανθρώπων χάθηκε(;) μια μεγάλη ευκαιρία η ομογένεια να ζήσει στιγμές που θα έγραφαν ιστορία.  Η υπόθεση αυτή έχει και ορισμένες εκπλήξεις που θα τις δούμε κάποια στιγμή. Κάποια στιγμή. Μη βιάζεσθε… όλα στο χρόνο τους.
  5. Η επίσημη διάλυση του ΣΑΕ Αμερικής μετά τις συνεχείς  αποκαλύψεις, τα ρεπορτάζ και τις έρευνες μας για τα έργα… τις ημέρες… και την πολιτεία του  «συντονιστή» Θεόδωρου Σπυρόπουλου. Εδώ και αν έχει συνέχεια αυτή η έρευνα. Δεν θα πούμε τίποτα για να μη προϊδεάσουμε κανέναν. Κάντε υπομονή. Και θα δείτε πολλά ακόμα. Τώρα ξέρετε. Μπορεί να αργούμε αλλά ποτέ δεν λησμονούμε.  Όσο αργούμε τόσο περισσότερα και εγκυρότερα είναι τα στοιχεία του ρεπορτάζ και της έρευνας μας –σε κάθε θέμα- για την υπόθεση που λέγεται ΣΑΕ Αμερικής και ειδικότερα για το ρόλο του κ. Σπυρόπουλου.
  6. Η Κατάσταση στο Σικάγο με τα έργα και τις ημέρες του συντονιστή παιδείας κ. Νίκου Νικολιδάκη και όσα για τα οποία ευθύνεται ο εν λόγω κύριος που έχει ανάγει εαυτόν σε παράγοντα της περιοχής με τις πλάτες του κ. Σπυρόπουλου τροφοδοτώντας το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο. Θα τα δούμε όλα ένα προς ένα την χρονιά που ανοίγει. Και πιστέψτε μας δεν είναι ούτε ένα ούτε δυο ούτε τρία ούτε τέσσερα τα σκάνδαλα στα οποία πρωταγωνιστεί ο κύριος αυτός που ως χαμελέων αλλάζει χρώμα και κόμμα για να επιβιώνει. Να δούμε τι θα βγάλει η ΕΔΕ που ξεκίνησε ο συμπατριώτης του κυρίου Δασκαλάκη που έστειλε το υπουργείο να τον ελέγξει. Το ερώτημα το δικό μας, και χωρίς να θέλουμε είτε να υποτιμήσουμε είτε να προκαταλάβουμε  τις εξελίξεις,  είναι με ποια κριτήρια άραγε  επελέγη ένας… γυμναστής  για να διεξάγει μια τόσο σημαντική έρευνα και τόσο σημαντικές καταγγελίες εις βάρος του κ. Νικολιδάκη;  Ας ελπίσουμε ότι οι πληροφορίες και το ρεπορτάζ μας θα διαψευσθεί γιατί αν επαληθευθούν  όλες αυτές οι  πληροφορίες μας που μιλάνε για συγκάλυψη και κουκούλωμα της υπόθεσης λόγω κολητών  που έχει ο κύριος αυτός ε! τότε θα βγουν πολλά στην φόρα και τότε το πρόβλημα θα ανήκει μόνον στην κυρία Διαμαντοπούλου και σε κανέναν άλλο. Εμείς έχουμε υπομονή και επιμονή όπως έχουμε αποδείξει. Για να δούμε τι θα βγάλει η …ΕΔΕ; ί
  7. Την χρονιά που πέρασε είχαμε άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ  εκλογές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Το αποτέλεσμα;   Μια από τα ίδια! Γαλάτουλας!   Αποτέλεσμα που εξ όσων φαίνεται θα έχει και συνέχεια… Παρακολουθούμε το ρεπορτάζ και όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο αλλά κυρίως  όλα αυτά που καταγράφουμε από το σκοτεινό παρασκήνιο… Θα τα δούμε στην κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο χρόνο όλα αυτά που τώρα διαδραματίζονται εντός.., εκτός… και επί  όλων όσων συμβαίνουν στα εσώτερα των ομάδων Πέτρου  Γαλάτουλα, Δημήτρη  Δημητρίου και των αρκετών πλέον «ανεξάρτητων».  Θα δούμε και θα αποκαλύψουμε πολλά. Στην κατάλληλη στιγμή και στον κατάλληλο χρόνο.
  8. Οι βαρύτατες και επώνυμες καταγγελίες εις βάρος του Πέτρου Γαλάτουλα από γνωστούς και διακεκριμένους  ομογενείς με αφορμή τις εκλογές του 2010  που ανέδειξαν όμως  και μια σειρά άλλων σκανδάλων στα οποία πρωταγωνίστησε ο κύριος αυτός  αλλά  δυστυχώς  κανένα αυτί δεν ιδρώνει.  Προς το παρόν…
  9. Η συνέχεια του ηθικού και οικονομικού  σκανδάλου στον σύλλογο των Αρκάδων ο «Γέρος του Μωριά» και η τριετής δικαστική διαμάχη μετά τις αποκαλύψεις του…2007. Μεγάλοι αντίπαλοι ο Γιώργος Παρασκευόπουλος που μετά τις καταγγελίες του στο πρακτορείο μας το 2007 για σοβαρά ζητήματα   η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια και μέχρις στιγμής  δικαιωμένος βγήκε ο κ. Παρασκευόπουλος παρά τα κολπάκια που κάποιοι «φίλοι» του έκαναν… Και ο Χρήστος Βουρνάς, γνωστού παράγοντα της ομογένειας μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας και μέλους του ιστορικού συλλόγου «γέρος του Μωριά»  περί του οποίου προς το παρόν δεν θα αναφέρουμε ακόμα τίποτα…. Υπάρχει όμως πολύ και καυτό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το οποίο όταν θα δημοσιοποιηθεί θα έχουμε και νέα επεισόδια στο σήριαλ και την προσωπική πλέον διαμάχη των  Γιώργου  Παρασκευόπουλου και Χρήστου Βουρνά. Μακάρι να τα βρουν οι δυο τους και  ας μη βγει ποτέ το ντοκουμέντο που έχουμε στην διάθεση μας(όπως και πολλά άλλα στοιχεία που έχει αναδείξει το ρεπορτάζ )  το οποίο τινάζει στον αέρα όλη την παραφιλολογία και την ιστορία που ο ίδιος έστησε –μιλάμε για κανονική κομπίνα και απάτη- περί της καταγωγής του κ.  Χρήστου Βουρνά.
  10. Η αποκάλυψη του ηθικού  σκανδάλου, 10 χρόνια μετά,  με την μις ανεξαρτησία του  2000 και οι βαρύτατες επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες εις βάρος του Πέτρου Γαλάτουλα. Και αυτή η υπόθεση αναμένεται να έχει μεγάλη συνέχεια και πολλές αποκαλύψεις. Αποκαλύψεις που θα φέρουν πάλι τα πάνω κάτω στην … «Οργανωμένη ομογένεια». Έχετε υπομονή. Όλα στην κατάλληλη στιγμή. Τίποτε δεν τέλειωσε.
  11. Η αποκάλυψη του σκανδάλου και οι βαρύτατες επώνυμες καταγγελίες από το ίδρυμα Cordell εναντίον του Θεόδωρου Σπυρόπουλου και της Στέλλα Κοκόλη! Τα είδατε. Τα διαβάσατε.  Και αυτή η υπόθεση όμως έχει ενδιαφέρουσα  συνέχεια. Συνέχεια που θα πρέπει να δει το αρμόδιο υπουργείο στην Ελλάδα.
  12. Για το τέλος άφησα το τεράστιο (άνευ ιστορικού προηγούμενου για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία)  σεξουαλικό και ηθικό εκκλησιαστικό  σκάνδαλο με πρωταγωνιστή και καταγγελλόμενο, τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο, τέως Ηγούμενο της εν Αστορία Πατριαρχικής και Σταυροποηγιακής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου  «Μητροπολίτη»  Τυάνων Παϊσιο το οποίο αρχίσαμε να ξεδιπλώνουμε από τις 28 Οκτωβρίου 2010 και ακόμα είμαστε στην αρχή. Ακόμα δεν έχουμε αποκαλύψει τίποτα από αυτά που έχει αναδείξει η 8ετής δημοσιογραφική έρευνα. Έρευνα στην οποία καθημερινά προστίθενται και νέα κεφάλαια με όσα διαδραματίζονται- πάντα στο σκοτεινό παρασκήνιο –  από την επομένη των αποκαλύψεων που ήρθαν στην επιφάνεια. Αποκαλύψεις που έγραψαν ιστορία στις σελίδες της ζώσας και οργανωμένη ομογένειας…  Και αποκαλύψεις που έρχονται  τα προσεχή 24ωρα. Αποκαλύψεις για πρόσωπα και καταστάσεις που θα σας αφήσουν άφωνους! Η υπόθεση αυτή θα έχει μεγάλη συνέχεια με απρόβλεπτες διαστάσεις όχι μόνο για το κύρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και συνολικά για ολόκληρη την ορθοδοξία(!) –ξέρουμε τι σας λέμε-  παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για αποσιώπηση  και κατασίγαση του όλου θορύβου… Προσπάθειες  για κουκούλωμα της υπόθεσης που καταβάλει ποιος νομίζετε; Και αν νομίζετε ότι αυτός είναι ο Παϊσιος – που πιθανά  απολύτως δικαιολογημένα πήγε το μυαλό όλων σας- όχι! Αυτός ( ο Παίσιος)  για το μόνο που εύλογα νοιάζεται είναι η νομική διάσταση της υπόθεσης και όσα έχουν οι Αμερικανικές αρχές στα χέρια τους για τον ίδιο και την υπόθεση αυτή. Τότε ποιος θα ήθελε να κουκουλωθεί αν όχι ο Παϊσιος θα ρωτήσετε εύλογα.    Αυτό θα το μάθετε στα επόμενα προσεχή αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μας  τα προσεχή 24ωρα. Έχετε υπομονή. Τίποτα δεν πρόκειται να αποκρύψουμε. Τουλάχιστον εμείς.

Μας ξέρετε. Μας έχετε μάθει νομίζω. Απλά όλα θέλουν τον χρόνο τους. Είπαμε όλα στην ώρα τους. Εσείς το μόνο που μπορείτε να  κάνετε είναι να ρίχνετε μια περατζάδα –καλού κακού – μια δυο φορές το 24ωρο. Γιατί με εμάς όπως έχουμε αποδείξει χρόνια τώρα όλα μπορεί να συμβούν. Εκεί που λέτε «πάει το έθαψε» «Το παράτησε το θέμα» «τα  έπιασαν» όπως συχνά ακούγεται για το σινάφι μας –και δυστυχώς έτσι είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων – που είναι φυσικό να σκέφτονται   οι  «κακόπιστοι» και παραδόπιστοι- και δεν μιλώ για τους γνωστούς βρόμικους κύκλους εδώ στην Αμερική που συντονίζονται εις βάρος μας όχι. Αυτοί πάντα το ίδιο θα κάνουν και καλά κάνουν αφού δεν τους αφήνουμε και ήσυχους… Μιλώ για όλους εσάς τους  περισσότερο από το επιτρεπόμενο υποψιασμένους με καλπάζουσα φαντασία -όπως προκύπτει από τα email σας-  που αμέσως αναπτύσσετε και μια θεωρία για την αιτία ή τον λόγο  κάθε φορά που βγάζουμε ένα θέμα και μετά…το αφήνουμε…για λίγο όπως έχει αποδειχθεί στα χρόνια που είμαστε online,  είτε ως  BLOG είτε ως  αυτή η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.    Φτιάχνετε  την δική σας συνομωσιολογία κάθε φορά που αργούμε ή τεχνηέντως καθυστερούμε  να αναρτήσουμε ένα θέμα-γιατί πάντα υπάρχει κάποιος λόγος και ο συνηθέστερος όλων είναι ότι ή βρίσκεται σε εξέλιξη το ρεπορτάζ ή κάτι άλλο ψάχνουμε και χρειάζεται χρόνος…- που λίγο ακόμα και αν τα μαζέψουμε όλα αυτά πιστέψτε μας μες  ένα καλό ρετουσάρισμα γίνονται ένα πολύ καλό βιβλίο…για πολύ προχωρημένους όμως. Μα για πάρα πολύ προχωρηξμένους. Χαράς το κουράγιο σας πάντως αν νομίζετε όλα αυτά για ένα μικρό και απλό ταπεινό δημοσιογράφο που ήρθε στην Αμερική για να κάνει τι άλλο από το αυτονόητο. Την δουλειά μας!          Άλλωστε το μυστικό της επιτυχίας μας, ειδικά σε αυτό το εγχείρημα μας είναι αυτό ακριβώς. Ποιο είναι αυτό το μυστικό της επιτυχίας (μας); Χμ εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Ούτε και αυτό όμως θα σας το αποκρύψουμε αν και οι πολλοί υποψιασμένοι μάλλον το ξέρουν ήδη αλλά για τώρα… Θα σας αφήσω να το βασανίσετε λιγάκι. Λίγο. Τόσο δα. Ίσα να δω μέχρι που θα φτάσει η …φαντασία σας. Θα περιμένω να δω τα αποτελέσματα …στα email σας.

Όσο για τα υπόλοιπα θέματα μας; Φυσικά υπάρχουν  και άλλα πολλά   θέματα που η δημοσιογραφική έρευνα και ο φακός  μας  ανέδειξε  την χρονιά που πέρασε και τα οποία θα έχρηζαν κάποιας ανάλογης  ειδικής αναφοράς  όπως τα παραπάνω που επιγραμματικά αναφέρθηκα. θέματα και ρεπορτάζ που όμως δεν έχουν να κάνουν με αυτό που  έχει καθιερωθεί να ονομάζεται  ως οργανωμένη ομογένεια της Ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ.  Θέματα και ρεπορτάζ που έχουν να κάνουν με τα εθνικά ζητήματα της Πατρίδας. Θεματική που αποτελεί τον δεύτερο βασικό άξονα της δικής μας παρουσίας στο παγκόσμιο και ελληνικό διαδίκτυο. Θέματα που έγιναν θέμα-με ή χωρίς αναφορά στην πηγή προέλευσης  τους –  και στα ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά  ΜΜΕ. Θέματα που όπως  θα έχετε παρατηρήσει  στην πλειονότητα τους έχουν πάρει σοβαρές διαστάσεις στα άλλα εξίσου σημαντικά ανεξάρτητα και αδέσμευτα ηλεκτρονικά εναλλακτικά ΜΜΕ, ενώ  πολλές   απασχόλησαν και τα λεγόμενα  γνωστά ελληνικά (έντυπα και ηλεκτρονικά) ΜΜΕ. Ελληνικά Μέσα Μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης τα οποία ακόμα να μάθουν ότι ακόμα και σε αυτό τον αχανή κόσμο του παγκόσμιου διαδικτύου υπάρχουν –έστω- άτυποι (αλλά υπάρχουν) κανόνες συμπεριφοράς και δεοντολογίας. Κανόνες που επιβάλλουν αν μη τι άλλο. Την αναφορά στην αρχική πηγή του θέματος που αναδημοσιεύσει ο οποιοσδήποτε. Αυτό δυστυχώς δεν το έχουν μάθει οι…παλαιοί και επαγγελματίες της ενημέρωσης στην Ελλάδα. Και καλά να το κάνει αυτό –την μη αναφορά στην πηγή- ο αμόρφωτος επαγγελματικά –λεγόμενος και ομογενειακός  γκετοποιημένος Τύπος αλλά να το κάνει και ο  υποτίθεται επαγγελματίας της ενημέρωσης; Και αν αναρωτιέστε σε ποιους αναφέρομαι καλύτερα να μη το πιάσουμε αυτό το θέμα γιατί δεν είναι ούτε ένας ούτε δυο αλλά 10αδες. Και για ένα περίεργο λόγο δεν μιλώ για απλούς πολίτες ή ομάδες  που άνοιξαν  ένα blog  ή ένα  site, αυτοί αντιθέτως αν και μη «επαγγελματίες» φέρονται υπεύθυνα και πλήρως συνειδητοποιημένα με αναφορά στην πηγή. Μάλιστα μερικοί –και αυτοί είναι αρκετοί- ψάχνουν και βρίσκουν την αρχική πηγή. Αντιθέτως μιλώ –και θα το έχετε καταλάβει ήδη  για τους μέχρι πρότινος γνωστούς  τηλεοπτικούς (και μη) διάττοντες  αστέρες  επαγγελματίες της ενημέρωσης που μάλλον πολύ αργά γνώρισαν την δύναμη του διαδικτύου –ίσως γιατί τώρα φάνηκε πόσο λίγοι και ανεπαρκείς είναι οι περισσότεροι από δαύτους – και επιδεικτικά και προκλητικά πολλές φορές όχι μόνον (μας) κατακλέβουν με  ένα απλό rerating αλλά έχουν και το θράσος να παρουσιάζουν θέματα μας ως αποκλειστικά. Ποιοι είναι αυτοί; Καλύτερα να μη το ανοίξουμε αυτό το ζήτημα. Έτσι και αλλιώς έχουν πάρει ήδη το μάθημα τους και βρίσκονται εκεί που πάντα τους άξιζε. Στον πάτο! Βλέπεις στο διαδίκτυο είναι όλα φανερά. Δεν πα να λες μπούρδες και αερολογίες ένα ΚΛΙΚ κάνει ο άλλος και βρίσκει ποιος είσαι; Από πού είσαι και που πηγαίνει και κυρίως  αν λες αλήθεια! Μέσα σε όλα τα πολλά αρνητικά που έχει το παγκόσμιο διαδίκτυο ευτυχώς – και δεν το λέω  να παρηγορούμαστε αλήθεια είναι – έχει και μερικά,  και ευτυχώς είναι πολλά – έχει θετικά!  Να είστε καλά. Εις το επανιδείν.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Και μάλλον δεν θα χρειασθεί να περιμένετε μέχρι την άλλη Πέμπτη. Θα τα πούμε πιο σύντομα γιατί η υπόθεση της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και το μεγάλο σκάνδαλο του Παϊσίου μας υποχρεώνει λόγω πολλών εξελίξεων να επανέλθουμε  επί πλέον και μέσω του Editorial. Μείνετε εδώ. Συντονισμένοι μαζί μας.Υπάρχουν πολλές εξελίξεις που σημειώνονται αυτά τα τελευταία 24ωρα.