Του Ρωμύλου Κομνηνού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Άλλαξε η Ντόρα; Έτσι φαίνεται, καθώς σε επίπεδο ατζέντας της πολιτικής καθημερινότητας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δείχνει να αυξάνει τους ρυθμούς της, στην προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος, ώστε να δώσει στο Κίνημα που ίδρυσε καλύτερες προοπτικές, στο περιθώριο και του ενδεχομένου διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μέχρι την άνοιξη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει αποφασίσει να επενδύσει σε δυο επίπεδα: Στον τομέα της «υψηλής πολιτικής», θα επιχειρήσει να σηκώνει συνεχώς τους τόνους σε θέματα που αφορούν σκανδαλώδεις υποθέσεις του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα την υπόθεση της Siemens, καθώς τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχει στα χέρια της, δείχνουν ότι οι πολίτες είναι οργισμένοι με το «σύστημα», και απαιτούν κάθαρση με ουσιαστικά αποτελέσματα.

Στον τομέα της «καθημερινής πολιτικής», η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα πολλαπλασιάσει τις επαφές της με τους πολίτες, προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι έρχεται πιο κοντά στις ανάγκες τους, και ακούει τις αγωνίες που εκφράζουν για το μέλλον τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα πυκνώσουν οι περιοδείες ανά τη χώρα, με αφορμή και τα εγκαίνια κατά τόπους γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κυρίως στην περιφέρεια.

Επιπλέον, συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη επισημαίνουν ότι το επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν και οι δημόσιες εμφανίσεις στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, όχι μόνο των πρώην βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που εντάχθηκαν στη ΔΗΣΥ, και είναι αναγνωρίσιμοι, αλλά και «φρέσκων» προσώπων, που η Ντόρα Μπακογιάννη θέλει να αναδείξει.