Γράφει ο Reporter, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Στην εκπομπή «Κυριακή με Δράση», της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ο Στέφανος Μάνος, όπου και επανέλαβε τις γνωστές απόψεις του περί της αναγκαιότητας άμεσης και δραστικής συρρίκνωσης του δημοσίου τομέα, μέσω απολύσεων-απομακρύνσεων των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι, κατά τη γνώμη του, είναι αντιπαραγωγικοί και δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Αυτή τη φορά ωστόσο, ο επικεφαλής της «Δράσης» βρέθηκε σε δύσκολη θέση, όταν ο καθηγητής Οικονομίας κ. Βαρουφάκης, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή, διαφώνησε μαζί του ως προς την αναγκαιότητα και τα θετικά αποτελέσματα που θα είχε ένα «άδειασμα» του δημοσίου τομέα.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι αυτό το οποίο διακηρύττει ο Στέφανος Μάνος, δηλαδή πως η μείωση του δημοσίου τομέα θα λειτουργήσει προς όφελος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δεν έχει γίνει σε κανένα κράτος του κόσμου, ειδικά σε εποχή μιας αβέβαιης κρίσης, σαν τη σημερινή.

Ο κ. Βαρουφάκης εστίασε από την πλευρά του στο γεγονός ότι το δημόσιο πρέπει να καταστεί περισσότερο λειτουργικό, και όχι να συρρικνωθεί, όπως ζητά μετ’ επιτάσεως ο Στέφανος Μάνος.