Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας γνωστοποίησε στο Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας.

Φέτος, για πρώτη φορά θα διενεργηθούν εξετάσεις και στα έξι επίπεδα που προβλέπονται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1 και Γ2). Ειδικά για το Α1 επίπεδο προβλέπεται η διενέργεια χωριστών εξετάσεων για παιδιά 8-12 ετών και για εφήβους και ενηλίκους.

Οι εξετάσεις στη Νέα Υόρκη θα διοργανωθούν για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά με την ευθύνη του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 10 Μαΐου (για το Α1, το Α2 και το Β1 επίπεδα), την Τετάρτη 11 Μαΐου (για το Β2 και το Γ1 επίπεδα) και την Πέμπτη 12 Μαΐου (για το Γ2 επίπεδο) σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Παράλληλα, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 21 Μαρτίου. Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις καθορίστηκε στα $80 (για το επίπεδο Α1), $100 (για τα επίπεδα Α2 και Β1) και $110 (για τα επίπεδα Β2, Γ1 και Γ2).

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο της Νέας Υόρκης μπορούν να στέλνουν τις αιτήσεις τους συνοδευόμενες από προσωπική ή ταχυδρομική επιταγή (check or money order only, payable to Consulate General of GreeceKEG), στο Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη στη διεύθυνση:

Consulate General of Greece

Education Department

69 East 79th Street,

New York, NY 10075

Έντυπα αιτήσεων καθώς και πληροφοριακό υλικό θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου του Συντονιστή Εκπαίδευσης στη Νέα Υόρκη: http://www.gr-edu.org

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τις Eξετάσεις Eλληνομάθειας μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο (212) 879-2044 καθώς και στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας exam@gr-edu.org