Της Μαρίκας Λυσιάνθη, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ δεσμώτης του «καθωσπρεπισμού». Και επεδίωκε πάντα να βγαίνει «εκτός πλαισίου», έστω κι αν αυτό είχε πολλές φορές ως αποτέλεσμα να του ασκείται κριτική.

Τελικά, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο Πρωθυπουργός δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. «Πάμε», ήταν η προτροπή του προς την κοινωνία, πριν από τις εκλογές του 2009, και η πλειοψηφία των Ελλήνων τον ακολούθησε. Οι λόγοι και οι συνέπειες εκείνης της θετικής ανταπόκρισης, δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν.

Αντιθέτως, πρέπει να επισημανθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις καινοτομίες, έστω κι αν οι περιστάσεις δεν ενδείκνυνται για… άλματα. Μπορεί, για παράδειγμα να σταμάτησε τις live μεταδόσεις των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη της Κυβέρνησης ωστόσο δεν πλήττουν, καθώς σε πολλές συζητήσεις παρακολουθούν… εκπαιδευτική τηλεόραση.

Χθες, ας πούμε, προβλήθηκε dvd περί ηγεσίας, πρακτική που συνηθίζεται στο εξωτερικό, όπως και σε κάθε σοβαρή και μεγάλη πολυεθνική η οποία σέβεται τον εαυτό της. Και περιελάμβανε points στρατηγικής στόχευσης, καθώς και αποσπάσματα από ομιλίες του Κένεντι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Στη συνέχεια μάλιστα, ο κατεξοχήν λάτρης των νέων τεχνολογιών, υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, ανέβασε το σχετικό video στο YouTube και στο Twitter. Ποντάροντας στην αυταπόδεικτη αλήθεια, ότι το παγκόσμιο κοινό του διαδικτύου είναι προφανώς περισσότερο ευέλικτο και δεκτικό σε τέτοιου είδους καινοτομίες.

Ορισμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αντίθετα… γύρισαν την πλάτη στην οθόνη προβολής. Έστω κι αν το ντοκιμαντέρ περί ηγεσίας προβλήθηκε σε… High Definition.#mce_temp_url#