Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασ’ια με το Statesmen.gr

Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε η πρώτη «βαρύγδουπη» εμφάνιση του Πέτρου Τατούλη, με την ιδιότητα του εκλεγμένου από τον λαό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για τις συνεχείς αυξήσεις των διοδίων στην Πελοπόννησο, που ακολουθήθηκε από ακόμη μια, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Εκείνοι που τον γνωρίζουν, εκτιμούν ότι ο Αρκάς πολιτικός έχει φιλοδοξίες για το μέλλον, και θα έβλεπε τον εαυτό του να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, εκτιμώντας ότι η επαφή του με τους πολίτες του δίνει πόντους δημοφιλίας, ενώ μέσα από το έργο που θα παρουσιάσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα διεκδικήσει το προφίλ του τεχνοκράτη πολιτικού, που φέρνει αποτελέσματα με τη δουλειά του.

Το… μέχρι που φτάνουν οι φιλοδοξίες του Πέτρου Τατούλη, είναι δυσδιάκριτο να προσδιοριστεί, και δύσκολο να το απαντήσει κανείς. Καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του άλλωστε, ο σημερινός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έδειξε ότι δεν διστάζει να συγκρούεται, όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τις αξίες του, ενώ το πέρασμά του από την Αριστερά, τη Νέα Δημοκρατία και τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ, του δίνει το πλεονέκτημα να διακρίνεται πλέον από ευρύτητα πολιτικής προσέγγισης της κοινωνικής πραγματικότητας.